torek, 15 septembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Avtomobilizem

Pomembna vloga avtomobilskega kondenzatorja klime

Pomembna vloga avtomobilskega kondenzatorja klime

Avtomobilizem
Tako kot se kaj hitro poškodujejo tudi drugi deli avta, pa se lahko poškoduje oziroma ne deluje dobro tudi kondenzator klime za avto. Če je na primer zamašena kondenzatorska tuljava ali pa ne deluje ventilator, potem prihaja do ustvarjanje toplega zraka. Težava je lahko tudi v puščanju avto hladilnika klima naprave. Sistem posledično izgublja hladilno tekočino ali pa ima bistveno manjšo sposobnost odvajanja toplote. Za vse naštete primere velja, da je treba kondenzator klime nujno zamenjati. (več …)
Kaj morate vedeti o poškodbah v prometni nesreči?

Kaj morate vedeti o poškodbah v prometni nesreči?

Avtomobilizem
Odškodnine pri prometni nesreči ste lahko upravičeni tudi v primeru, da ste sami krivi za prometno nesrečo. Dandanes smo zavarovani za vsak primer, veliko ljudi pa se ne zaveda kaj vsa ta zavarovanja krijejo. Do prometne nesreče lahko pride kadarkoli, na avtocesti, v traktorju, na motorju, ko hodite ob robu ceste in vas oplazi avto. (več …)
Avtodel, ki uničuje škodljive pline

Avtodel, ki uničuje škodljive pline

Avtomobilizem
Ko prižgemo vozilo, mora katalizator prenašati visoke temperature, ki dosežejo tudi do več sto stopinj. Na nekaterih vozilih delovna temperatura doseže 1000°C. Temu je tako, saj so izpušni plini zelo vroči. To pa zato, ker prihajajo iz motorja, kjer se izvaja izgorevanje goriva. To pomeni, da je to avtodel, ki je vedno pod veliko obremenitvijo. (več …)
Različne vrste platišč za naš avtomobil

Različne vrste platišč za naš avtomobil

Avtomobilizem
Jeklena platišča so najbolj vzdržljiva izmed vseh Za voznike, ki iščejo dobro alternativo za tovarniška platišča, je priporočena izbira jeklenih platišč. So sicer najcenejša za nakup, vendar imajo druge prednosti. Jeklena konstrukcija je izredno vzdržljiva in odporna na raznovrstne udarce. Tako so idealna izbira za uporabo pozimi in za bolj težja ter močnejša vozila. To pomeni, da jih lahko namestimo na kombije, SUV-je ter terenska vozila. Seveda pa jih lahko tudi uporabimo na navadnem vozilu, enako kot aluminijasta platišča. (več …)
Pomen hladilne tekočine v vozilu

Pomen hladilne tekočine v vozilu

Avtomobilizem
Vsako vozilo vključuje kar nekaj tekočin, ki zagotavljajo pravilno delovanje. To so gorivo, motorno olje, olje v menjalniku in sklopki, tekočina za zavorni sistem, pranje stekel ter hladilna tekočina ali antifriz.  Hladilna tekočina omogoča hlajenje motorja, posledično njegovo učinkovitost delovanja. Ravno zato je izjemno pomembno, da ima tovrstna tekočina popolnoma ustrezne lastnosti. (več …)
Varno prevažanje koles z avtomobilom

Varno prevažanje koles z avtomobilom

Avtomobilizem
Strešni nosilci za avto so najboljša izbira Če imamo možnost, je uporaba strešnih nosilcev za kolesa odlična izbira. Res je, da moramo vse namestiti na streho našega vozila, vendar imamo na razpolago največ prostora. Dandanes ima večina avtomobilov že tovarniško nameščene prečke ali vtore, kamor namestimo nosilce. Predhodno preverimo možnost namestitve strešnih nosilcev na naše vozilo. Večina modelov uporablja univerzalni vpenjalni mehanizem. To pomeni, da jih lahko namestimo na skoraj katerokoli vozilo. Obstajajo pa izjeme, ki pašejo samo na določena vozila, znamke vozil in vrste vozil. (več …)
Namestitev in zamenjava avtomobilskih žarometov

Namestitev in zamenjava avtomobilskih žarometov

Avtomobilizem
LED žarnice za vozila  Izjemno pomembno je, da pri varnosti na cesti ne varčujete. To pomeni, da si morate zagotoviti tudi kakovostne žaromete. LED žarnice so poleg ksenonskih ena od boljših izbir, ki so vsekakor vredne svojega denarja.  LED svetila v avtu namreč zagotavljajo precej boljšo osvetlitev ceste kot pa halogenske žarnice. Prav tako so izjemno koristni sistemi za samodejno prilagajanje snopa.  (več …)
Novi ali rabljeni rezervni deli za avto

Novi ali rabljeni rezervni deli za avto

Avtomobilizem
Lastniki oziroma uporabniki avtomobilov morajo za svoje prevozno sredstvo dobro skrbeti, če želijo, da jim bo to dobro čim dlje služilo. To pa še zdaleč ne pomeni samo tega, da vozilo enkrat na teden očistijo, operejo, posesajo ter podobno. Ves čas morajo paziti tudi na to, da vsak del avta deluje tako, kot je treba. V nasprotnem primeru je treba čim hitreje ukrepati, če si še naprej želite varne in udobne vožnje.  (več …)