petek, 26 majaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Avtomobilizem

Dobro delujoči amortizerji za avto

Dobro delujoči amortizerji za avto

Avtomobilizem
Lastniki vozil se verjetno dobro zavedajo, da dobro delujoči amortizerji za avto poskrbijo za varno upravljanje vozila na cesti, prav tako vplivajo na delovanje zavor in na samo udobje med vožnjo. Če so avtomobilski amortizerji poškodovani, pa seveda predstavljajo nevarnost vožnji. Lahko namreč povzročijo izgubo nadzora nad vozilom. In kaj pravzaprav je amortizer? Z drugo besedo ga lahko imenujemo tudi blažilec. A ne glede na poimenovanje, gre za mehansko ali hidravlično napravo, ki je zasnovana za absorpcijo in blaženje udarnih impulzov. Takšna naprava kinetično energijo udarca pretvori v drugo obliko energije – navadno v toploto. Ta se nato razprši. Praviloma naj bi bila življenjska doba amortizerjev nekaj let oziroma približno 150 000 kilometrov. Amortizerji v avtomobilih zma...
Ključna oprema za vsakega motorista

Ključna oprema za vsakega motorista

Avtomobilizem
Nedvomno dejstvo je, da nam vsaka vožnja z motorjem nudi ogromno zabave in svobode. Obenem pa smo pogosto hitreje na cilju in prihranimo pri porabi goriva v primerjavi z uporabo avtomobila. Slabost vožnje z motorjem je višja nevarnost za voznika, saj njegovo ali njeno telo ni zaščiteno pred številnimi grožnjami. Zato je ključnega pomena, da nam noge varujejo motoristični škornji, nosimo rokavice, uporabljamo čelado in tako naprej. Ključno je tudi, da poznamo osnovne prednosti pomembnih kosov oblačil, saj jih bomo tako najbolje znali izkoristiti za naše potrebe. (več …)
Zaščita glave med vožnjo motorja

Zaščita glave med vožnjo motorja

Avtomobilizem
Velika raznolikost današnjih cest predstavlja idealne pogoje za vožnjo motorja. To je vozilo, ki se težko primerja z osebnim avtom ali drugimi modernimi prevoznimi sredstvi. Motor predstavlja svobodo, zabavo in užitek pri vožnji, ki ga je praktično nemogoče najti v vožnji osebnega avtomobila. (več …)
Poskrbimo za varnost pri vožnji z motorjem

Poskrbimo za varnost pri vožnji z motorjem

Avtomobilizem
Zaščitimo svojo glavo pred poškodbami Vsak motor je namenjen uživanju pri vožnji. S tem pa pride tudi odgovornost, da to počnemo na varen način. Vedno je najboljša strategija, da prakticiramo strpnost in odgovornost, ko smo na cesti s svojim motorjem. Je pa res, da naše telo nima zaščite karoserije ali drugih delov, ki nam jih nudijo osebna vozila s štirimi kolesi. Zato moramo poskrbeti, da se zaščitimo pred poškodbami, ki jih najpogosteje povzročijo padci z motorjem. (več …)
Strešni nosilci vozilom omogočajo veliko dodatnega prostora

Strešni nosilci vozilom omogočajo veliko dodatnega prostora

Avtomobilizem
Različne nosilnosti avto strešnih nosilcev Najboljša izbira je zagotovo strešni nosilec za avto, ki je narejen po meri. Takšen sistem namreč odlikuje tudi različna nosilnost na posamezno prečko. Prav tako pa ponuja dovršen ter popoln dizajn v vrhunski izvedbi. Posledično je vozilo z nosilcem na strehi videti še toliko bolj elegantno. In ne glede na to, da so elementi za tovorna vozila zasnovani zelo kompaktno, so še vedno aerodinamični. To pa uporabnikom zagotovi nadvse udobno vožnjo. (več …)
Navigacijske naprave za avtomobile in motorje

Navigacijske naprave za avtomobile in motorje

Avtomobilizem
Namenska GPS naprava je priročna Dandanes je mogoče opaziti veliko število ljudi, ki uporabljajo svoj pametni telefon kot GPS napravo. To je idealna rešitev, če občasno potrebujemo pomoč računalniškega oziroma satelitskega vodenja pri vožnji. Ni pa najbolj primerna rešitev, če se pogosto vozimo v neznane kraje. V slednjem primeru so namenske navigacijske naprave izredno priročne, saj so namenjene vsakodnevni uporabi. Velik zaslon nam bo omogočil brez-težavno sledenje začrtani poti na zemljevidu. Na zaslonu pa bodo izpisane tudi druge uporabne informacije, kot je bližina hotelov, mehanične delavnice, alternativne poti ipd. (več …)
Olajšajmo si čiščenje avtomobila

Olajšajmo si čiščenje avtomobila

Avtomobilizem
Največja prednost, ki jo imajo gumijasti tepihi za avto je njihova izredna vzdržljivost. Brez težav jih lahko uporabljamo tudi več let, saj so zelo odporni na fizično obrabo. Namestimo jih lahko brez posebnih orodij in predpriprav. Nudijo pa nam odlično zaščito pred raznovrstno umazanijo. (več …)
Strešni nosilci za avto za lažje prevažanje prtljage

Strešni nosilci za avto za lažje prevažanje prtljage

Avtomobilizem
Skoraj vsakemu vozniku je že kdaj zmanjkalo prostora v avtomobilskem prtljažniku. Prostora za shranjevanje nam hitro zmanjka tudi v večjih vozilih. Res je, da lahko vedno podremo zadnje sedeže in tako pridobimo nekaj prtljažnega prostora. Slabost tega je izguba zadnjih sedežev in slabša varnost, saj lahko neprimerno shranjeni predmeti postanejo nevarni ob nenadnem zaviranju. Veliko bolje je, če se poslužimo prostora na strehi našega vozila. To pa nam omogočijo strešni nosilci za avto, kateri so nameščeni na strehi naše limuzine, SUV-a, ter drugih jeklenih konjičkov. (več …)
Uredite avtoelektriko v svojem vozilu

Uredite avtoelektriko v svojem vozilu

Avtomobilizem
Vsak nov avtomobil je dovršen stroj, ki ima zelo zapleteno povezavo žic za oskrbovanje njegovih komponent. Včasih so bile nadgradnje sistema avtoelektrike dokaj preproste. Danes pa je že namestitev dodatnih zvočnikov lahko dokaj obsežen poseg. Poleg tega pa moderni avtomobili vsebujejo različne senzorje, kamere in računalnike, ki morajo delovati brezhibno, da lahko sploh zaženemo motor.  (več …)
Najem prevoznega sredstva za poletno pustolovščino

Najem prevoznega sredstva za poletno pustolovščino

Avtomobilizem
Izbira pravega ponudnika za izposojo prevoznega sredstva za počitnikovanje A pojdimo lepo po vrsti. Še preden si izposodite oziroma za določen čas najamete avtodom, avtomobil ali katero drugo vrsto prevoznega sredstva, boste morali najti ustreznega ponudnika. Na trgu jih je kar nekaj. Ponujajo vam različne opcije za najeme prevoznih sredstev. Na izbiro so različne znamke, velikosti. Če je le možno, si izberite čim novejši tip želenega prevoznega sredstva. In zakaj je to tako pomembno? Možnost okvare izposojenega sredstva bo tako bistveno manjša. (več …)