torek, 5 decembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Posel

Kako inflacija vpliva na obračun plač?

Kako inflacija vpliva na obračun plač?

Posel
Inflacija narašča, plače stagnirajo. Skupaj z inflacijo pa narašča tudi število ljudi, ki jih je situacija porinila na rob revščine. Marsikateri od njih ima zaradi dolgov blokirane račune. Obračun plač je v takih primerih potem še posebej zapleten. Nekatera podjetja pa so se pod drugi strani odločila, da samoiniciativno svojim zaposlenim zaradi draginje zvišajo plače. V obeh primerih so morali računovodje obračun plač opraviti po novih izračunih. Mesečne bruto plače v Sloveniji že vse od novembra 2021 zaostajajo za rastjo cen življenjskih potrebščin. Rast cen pa lahko pričakujemo tudi v prihodnje.  (več …)
Kaj je kadrovsko svetovanje?

Kaj je kadrovsko svetovanje?

Posel
Preden najamete storitev upravljanja delovne sile, je dobro razumeti vse dejavnike, ki vplivajo na privabljanje in zadrževanje delovne sile. Poleg zaposlovanja, vodenja in odpuščanja delavcev boste morali ostati v skladu z državnimi predpisi, ustvariti programe ugodnosti in nadomestil, upravljati plačilne in davčne obveznosti ter vzdrževati moralo, da se izognete izčrpavanju delovne sile. Kadrovsko svetovanje se ukvarja tako z dolgoročnimi strategijami s specifičnimi cilji kot posameznimi taktikami za dosego teh ciljev. (več …)
Darila za izkazovanje hvaležnosti zaposlenim pod 5€

Darila za izkazovanje hvaležnosti zaposlenim pod 5€

Posel
Eden najboljših načinov za izkazovanje hvaležnosti zaposlenim je preko daril. A zanj ne morete določiti najbolj primernega časa. Darila namreč lahko podarimo na začetku leta, med počitniško sezono, sredi leta – v bistvu kadarkoli. Kot delodajalec, si morda kdaj želimo nagraditi svoje zaposlene, vendar nam trenutno finančno stanje tega ne dovoli. Tudi okoli tega ni potrebno posebej skrbeti. Že to da je naše podjetje na dobrem glasu in zaposluje izkušen kadar lahko pomeni veliko. Zaposleni se bodo počutili dobro tudi, če jih kupite darila manjše vrednosti, kajti pomembna je pozornost. Poglejmo si nekaj daril do 5€, s katerimi boste na enostaven način pokazali svojo hvaležnost. (več …)
Uroš Mlakar in Quadro – uspešen podjetnik z zgodbo o uspehu

Uroš Mlakar in Quadro – uspešen podjetnik z zgodbo o uspehu

Posel
Danes je podjetje Quadro, katerega je lastnik podjetnik Uroš Mlakar, zelo uspešno posluje in prispeva velik delež k razvoju gospodarstva v štajerski regiji, v prihodnje pa se bo to verjetno še izboljšalo, saj so investirali v kompleks Teta Frida ob Dravi, ki privablja goste s pravo čokoladno pravljico – v njem je namreč Uroš Mlakar skupaj s poslovnimi partnerji poleg ličnih glamping hišk uredil tudi prav poseben degustacijski center. (več …)
DDV številka v Sloveniji za tuje državljane

DDV številka v Sloveniji za tuje državljane

Posel
Tujci oziroma tuji državljani, tako fizične kot pravne osebe, lahko ustanovijo podjetje v Sloveniji. Pri tem velja, da za ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo ne potrebujejo posebnih dovoljenj. Identifikacijska DDV številka v Sloveniji prav tako ni omejena na rezidentstvo ustanoviteljev firme. Za vpis v register zavezancev za oddajo davka na dodano vrednost je sicer potrebno predložiti nekoliko več dokumentacije, če je zastopnik podjetja državljan države izven Evropske Unije.   Slovensko državljanstvo zatorej ni potrebno za ustanovitev družbe in vstop v sistem davka na dodano vrednost. Tuji državljani, kot fizične osebe, za ustanovitev podjetja potrebujejo le osebni dokument ter EMŠO. Če pa želijo podjetje ustanoviti pravne osebe s tujim državljanstvom, pa poleg omenjen...
Promocijski material za učinkovito trženje blagovne znamke podjetja

Promocijski material za učinkovito trženje blagovne znamke podjetja

Posel
Vsakdo rad prejme brezplačno in uporabno darilo. Pri tem kupce in potencialne odjemalce ne moti, da so na trženjskih materialih natisnjeni logotipi podjetja, saj bodo prejeto darilo vsakodnevno uporabljali. Vsakokrat, ko kupec pride v stik s personaliziranim darilom, se zaradi logotipa na izdelku, spomni na podjetje. Zato se kupcu sčasoma blagovna znamka podjetja tudi dobro vtisne v spomin. (več …)
Pomembna dejstva o davkih na Hrvaškem

Pomembna dejstva o davkih na Hrvaškem

Posel
Zaupali vam bomo, kako je z davki na Hrvaškem. Prispevek bo za vas zagotovo zanimiv, sploh pa, če ste državljani Slovenije in imate na Hrvaškem v lasti počitniško nepremičnino, ki jo oddajate. Zagotovo veste, da morate upoštevati hrvaške predpise. Tamkajšnja zakonodaja določa, da lahko na ozemlju Hrvaške nepremičnino upravljajo le njihovi državljani. (več …)
Katere storitve nudi podjetje Proen

Katere storitve nudi podjetje Proen

Dom, Posel
V današnjem svetu vsaka hiša in poslovni objekt potrebuje energijske rešitve. Te lahko zajemajo širok pojem, saj pod njih štejemo ogrevanje, hlajenje, zračenje, kot tudi napeljavo vseh sistemov, ki jih potrebujemo v samem objektu. Ob vsem tudi potrebujemo učinkovite merilne sistem, da smo vedno na tekočem s porabo energije. Družba Proen omogoča celovite namestitve visoko-zmogljivih in visoko-učinkovitih sistemov pretoka plina, vode kot tudi prezračevanja za vsak objekt. V tem članku si bomo pogledali kaj vse nudi podjetje in kako lahko njihove storitve koristimo v vsakdanjem življenju. (več …)
Promocijska darila

Promocijska darila

Posel
Pred vami je izbor kategorij najbolj priljubljenih promocijskih daril. Na prvem mestu po priljubljenosti med promocijskimi darili je še vedno promocijski tekstil in kratke T-majice ter polo majice in poletne kape. (več …)