petek, 1 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Razno

Katera vrsta hrane je najboljša za pse?

Katera vrsta hrane je najboljša za pse?

Razno
Še preden svojega hišnega ljubljenčka pričnete primerno hraniti oziroma preden ga sprejmete v svoj dom, se morate obvezno izobraziti o dobrem prehranjevanju. To med drugim pomeni, da morate vedeti tudi, katere vrste hrane za pse so na voljo na trgu. V osnovi se hrana za pse lahko deli na suho, polvlažno in mokro. Ne moremo trditi, katera med njimi je najboljša hrana za pse. Pogosto je tako, da lastniki psov živali hranijo mešano. To pomeni, da jim v dnevu ponudijo tako s suho hrano v obliki briketov kot mokro hrano na primer v obliki konzerve. (več …)
Poskrbimo za vse potrebe pasjih mladičkov

Poskrbimo za vse potrebe pasjih mladičkov

Razno
Skrb za psa nam nedvomno spremeni življenje. Zelo hitro lahko ugotovimo, da so to izredno čuteča bitja, ki nam povrnejo ves naš trud z nepogojno ljubeznijo. Ko pa so v igri pasji mladički, pa se moramo pripraviti na nekatere stvari, ki nam morda sprva niso jasne. Pomembno je, da se seznanimo s potrebami mladičev, saj jih bomo tako ohranili srečne in zdrave. To pa zajema primerno hrano, kot tudi izbiro igrač. Seveda pa moramo našemu psičku nuditi tudi primerno količino gibanja in pozornosti, če želimo, da zraste v močnega ter zdravega psa. (več …)
Kakovostna hrana za pse vseh pasem

Kakovostna hrana za pse vseh pasem

Razno
Izdelava hladno stiskane hrane za pse je dokaj preprosta. Pogoj je ta, da se uporabijo samo sveže sestavine, ki jim ni bila dodana kemija. Mesu, zelenjavi, sadju in drugim sestavinam se doda hladna voda. Nato pa se vse skuha pri nizkih temperaturah. S tem se ohrani hranilna vrednost hrane, saj je izguba mineralov in vitaminov minimalna. Obenem pa se uničijo vse škodljive bakterije pri procesu kuhanja. Nato pa se hrano stisne v željeno obliko, kot je pločevinka ali kaj drugega. (več …)
Cannabis Indica – indijska konoplja

Cannabis Indica – indijska konoplja

Razno
Eno izmed najbolj zanimivih dejstev o konoplji je, kako imajo različne vrste različne učinke. Ista oseba lahko kadi dve različni vrsti in ima posledično dve različni izkušnji. Vsaka vrsta konoplje ima svoje nianse in niti dva si nista enaka. Tudi ista vrsta ima lahko nekoliko drugačen profil kanabinoidov in terpenov, odvisno od načina gojenja in ravnanja z njim. (več …)
Učinkovit pomivalni stroj za zahtevno uporabo v gostilniških obratih

Učinkovit pomivalni stroj za zahtevno uporabo v gostilniških obratih

Razno
Najbolj osnovna in prepoznana vrsta pomivalnega stroja je podpultna. Ta je popolnoma enak temu, ki ga ima veliko uporabnikov doma v kuhinji. Posebnost profesionalne izvedbe omenjenega stroje je ta, da uporablja drugačno tehnologijo pomivanja. Zaradi pogoste uporabe vsebuje posebno tehnologijo, ki omogoča čim manjšo porabo vode. Vgrajeno ima tudi črpalko, ki zagotavlja enak pritisk vode znotraj naprave, neglede na pritisk v vodovodnem omrežju. Ni tako zmogljiv kot havbni pomivalni stroj, vendar je popolnoma zadovoljiv za uporabo v manjših gostilniških obratih, kjer ne potrebujemo zmožnosti visoke kapacitete neprenehnega čiščenja posode. (več …)
Da vam telefon ne bo padel na tla …

Da vam telefon ne bo padel na tla …

Razno
Če kupujete nosilec za telefon za avto, potem imate na voljo več možnosti. Včasih so bili večinoma v uporabi predvsem tisti modeli, ki se pritrdijo na vetrobransko oziroma prednje steklo, danes pa so na razpolago tudi različne druge variante. Zdi se, da proizvajalci kar tekmujejo, kateri vam bo ponudil bolj inovativno možnost in izdelal nosilec za telefon, ki vam po pisan na kožo. (več …)
Transportni voziček za prevažanje težjega tovora

Transportni voziček za prevažanje težjega tovora

Razno
Človek se mora pri svojem delu zanašati tudi na najrazličnejše naprave in pripomočke, ki mu omogočajo, da je delo narejeno hitreje in lažje. Pri tem imamo v mislih številne naprave, ki so danes dostopne na trgu in ki se ponašajo tudi z dovolj nizko ceno. Za prevažanje težjega tovora tako na primer uporabljamo transportni voziček, ki nam delo olajša v veliki meri. Zanj je značilno, da lahko marsikaj prenese, toda le če je narejen iz dovolj kakovostnih in trpežnih materialov. V nadaljevanju je pomembno tudi to, da je konstrukcija vozička za transport trdno zvarjena in da transportni voziček vsebuje kolesa, ki bodo zlahka premikali še tako težko breme. (več …)
Presenečenje za praznik ljubezni

Presenečenje za praznik ljubezni

Razno
Darilo za valentinovo je lepo ne le prejeti, ampak tudi podariti. Zakaj ne bi na ta dan koga presenetili s čim lepim? Pri tem se nikar ne omejujte le na svoje najbližje, saj darilo rad prejme prav vsak. Izkažite ljubezen vsem, ki jih imate radi, pa naj si bodo to vaši partnerji ali partnerke, družina, otroci, starši, drugi sorodniki ali prijatelji. Valentinovo namreč ni le dan zaljubljencev, ampak praznik ljubezni. Ljubezni pa je več vrst, saj imamo radi tudi prijatelje, sorodnike, sosede in še koga. (več …)
Darila za 50 let- abraham

Darila za 50 let- abraham

Razno
Kaj kupiti nekomu, ki že ima vse? Kako izbrati idealno darilo za Abrahama? Visoka obletnica, kot je Abraham zahteva pozorno in natančno izbrano darilo. Ne obremenjujte se z iskanjem darila po klasičnih trgovinah. Nakup opravite raje prek spleta. (več …)