petek, 27 januarjaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Zdravje

Melanholija je lahko precej resno zdravstveno stanje

Melanholija je lahko precej resno zdravstveno stanje

Zdravje
Čeprav se izraz melanholija precej lepo sliši, pa njegovo ozadje oziroma razlaga ni preveč lepa. Navadno tovrstni izraz povezujemo s slabim vremenom, po drugi strani pa gre lahko za precej resno zdravstveno stanje. Če bi pokukali v naš slovar knjižnega jezika, bi pod besedo melanholija našli razlago, da je to duševno stanje. Kljub temu se torej izraz drži mnogo več pomenskih plasti, ki jih uporabljamo precej pogosto. Na žalost pa se ob tem pravega pomena niti ne zavedamo prav dobro. (več …)
Kaj povzroča slabo počutje in preobremenjenost?

Kaj povzroča slabo počutje in preobremenjenost?

Zdravje
Življenje v modernem svetu izpostavi vsakega posameznika različnim pritiskom, ki povzročajo določeno mero skrbi, bolečine in drugih neželenih občutkov. To je popolnoma normalno, saj se vsak človek drugače čustveno odzove na razne izzive in življenjske spremembe. V nekaterih primerih pa lahko depresija povzroči veliko težav, saj popolnoma ohromi normalno delovanje in življenje določenega posameznika. V takih primerih je najbolje čimprej poiskati pomoč, saj je to najboljši način za pričetek zdravljenja in omejitev čustvene ter materialne škode, ki lahko doleti trpečega človeka. (več …)
Hladno stiskana hrana za naše male živali

Hladno stiskana hrana za naše male živali

Zdravje
Prehrana, ki jo nudimo našim malim živalim igra ključno vlogo pri ohranjanju njihovega zdravja. To pomeni, da nujno potrebujejo številne minerale, vitamine in druge elemente za pravilen razvoj kosti, imunskega sistema, ohranjanja zdravega kožuha ipd. Psi imajo močan prebavni sistem, vendar to ne pomeni, da so generične konzerve in briketi primerni za dolgotrajno hranjenje naših štirinožnih prijateljev. Vse potrebno in še več vsebuje hladno stiskana zdrava hrana za pse, ki je tudi lahko prebavljiva. To pa je pomembno iz številnih razlogov, kot je boljše počutje, višji nivo energije in močan imunskih sistem našega psa. (več …)
Kdaj se lahko medicinski pripomočki dajejo v promet

Kdaj se lahko medicinski pripomočki dajejo v promet

Zdravje
Medicinski pripomočki so precej široka kategorija, v katero sodijo številni izdelki. Verjetno katerega izmed njih tudi sami uporabljate ali pa ste ga uporabljali v preteklosti. V tem primeru imamo na v mislih izdelke, kot so pas za koleno, ledvični pas, oporni pas in še bi lahko naštevali. Po drugi strani pa se med medicinske pripomočke uvrščajo tudi nekoliko večji produkti, kot so na primer vozički za invalide ali pa stoli za tuš. Seveda pa se vsi tovrstni izdelki ne morejo kar tako dajati v promet oziroma na prodajne police. V promet oziroma v uporabo se medicinski pripomočki torej lahko dajejo le, če ne ogrožajo zdravja in varnosti uporabnikov. Prav tako morajo biti primerno izdelani, nameščeni ter vzdrževani in uporabljeni v skladu z namenom uporabe. (več …)...
Izbira primerne zobne ščetke in drugih pripomočkov za nego ustne votline

Izbira primerne zobne ščetke in drugih pripomočkov za nego ustne votline

Zdravje
Za večino ljudi v resnici zobna krtačka in zobna pasta nista zadostni sredstvi, a se tega niti ne zavedajo najbolj. Četudi je izbira zobne ščetke in paste več kot odlična, pa se lahko zgodi, da svoje ustne votline ne očistimo povsem zadosti. V tem primeru je torej izjemno dobrodošla pomoč, če ne kar nuja, medzobne ščetke pa tudi zobne nitke. (več …)
Odpravimo nepravilnosti na našem obrazu

Odpravimo nepravilnosti na našem obrazu

Zdravje
Lepotna kirurgija obsega številne posege Glavni namen lepotne kirurgije je izboljšanje videza posameznika. Določen del telesa ali več delov telesa je možno izboljšati z odstranitvijo odvečne kože, liposukcijo, pomlajevanjem kože in številnimi drugimi posegi. Večina omenjenih posegov je izredno varna in uspešna, saj imajo zdravniki kirurgi na voljo napredno opremo in znanje s katerim lahko odpravijo raznovrstne kozmetične napake.  (več …)
Olajšajmo življenje težko okretnim ljudem

Olajšajmo življenje težko okretnim ljudem

Zdravje
Vsakemu izmed nas se lahko kadarkoli zgodi nezgoda. Enako pa velja za naše družinske člane in prijatelje. V obdobju današnjega hitrega sveta so fizične poškodbe in bolezni zelo razširjene pri ljudeh vseh starosti. Z uporabo moderne tehnologije pa si lahko olajšamo številne bolečine z izposojo električne postelje, ki jo lahko prilagajamo potrebam bolnika. Tako lahko za ugodno ceno bolni osebi ponudimo vrhunsko ležišče, ki ji bo zagotovilo najhitrejši potek okrevanja. Morda pa bo poškodovana oseba tudi potrebovala druge medicinske pripomočke, kot so hodulje, bergle ipd. (več …)
Očistimo svoja jetra na naraven način

Očistimo svoja jetra na naraven način

Zdravje
Dejstvo je, da jetra opravljajo več nalog hkrati. Temu je tako, saj delujejo kot filter za strupe, ki smo jih vnesli v telo. Obenem pa skrbijo za procesiranje hranilnih snovi, ki jih naše telo potrebuje za ohranjanje zdravja. To je tudi razlog, da so največji notranji organ v našem telesu. Če pa imamo zamaščena jetra, pa se hitro lahko pričnejo različne komplikacije z zdravjem, ki lahko vodijo v resne bolezni. Prvi znak tega je vnetje omenjenega organa, ki povzroči blage in tudi bolj resne simptome. Problem je, saj so lahko omenjeni simptomi dokaj neopazni za posameznika, kar poveča možnost nadaljnjih zapletov z zdravjem. (več …)