četrtek, 4 junijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Zdravje

Komu je namenjena individualna in družinska terapija?

Komu je namenjena individualna in družinska terapija?

Zdravje
Na spletni strani www.psihovital.si so na voljo izkušeni strokovnjaki z bogatimi izkušnjami pri vseh zgoraj naštetih oblikah terapij. Tako lahko pomagajo vsaki trpeči osebi in družini preko pogovora, ki pa je odlična oblika zdravljenja. To pa omogoča, da ljudje, ki trpijo za depresijo, anksioznostjo in težavami v družini dobijo nov vpogled v svoje življenje. Tako lahko prično reševati spore ter druge konflikte, ki po nepotrebnem otežujejo vsakdanje življenje. (več …)
Ashwagandha – zdravilno indijsko zelišče

Ashwagandha – zdravilno indijsko zelišče

Zdravje
Ashwagandha je adaptogen in ima vse zgoraj naštete zdravilne lastnosti ter mnoge druge pozitivne učinke na telo. Moderna znanost še vedno ne razume, kako točno omenjeno zelišče tako pozitivno vpliva na človeka, vendar so rezultati očitni. To je tudi razlog, da je priporočljivo jemati ashwagandho kot prehranski dodatek. (več …)
Pozdravimo družinske odnose z obiskom psihoterapevta

Pozdravimo družinske odnose z obiskom psihoterapevta

Zdravje
Individualna terapija je včasih najboljša Zaradi kompleksnosti človeških odnosov in psihologije, družinska terapija ni vedno najboljši način zdravljenja. Včasih posameznik potrebuje bolj privatno okolje, kjer lahko v popolni tajnosti zaupa terapevtu vse svoje težave in misli. Temu pravimo individualna psihoterapija, kjer se terapevt popolnoma posveti svoji stranki.  (več …)
Spremembe v treh trimesečjih nosečnosti

Spremembe v treh trimesečjih nosečnosti

Zdravje
Sam začetek nosečnosti merimo od prvega spočetja do 12. tedna nosečnosti. Celotno obdobje do rojstva pa se razdeli na 3 obdobja izmed katerih vsako traja tri mesece. Drugo tromesečje tako traja od 13. do 27. tedna. Tretje tromesečje pa se razteza od 28. tedna do rojstva. Razumevanje teh obdobij je ključno za pripravo bodoče mamice na spremembe v telesu po tednih nosečnosti. (več …)
Kdaj nastopi ovulacija?

Kdaj nastopi ovulacija?

Zdravje
Za ovulacijo je značilno, da se praviloma zgodi enkrat v vsakem menstrualnem ciklusu, in sicer tedaj, ko hormonske spremembe sprožijo sprostitev jajčeca iz jajčnika. Ovulacija nastopi navadno od 12 do 16 dni pred začetkom naslednje menstruacije.  (več …)
Optika ponuja kompleksno obravnavo oči

Optika ponuja kompleksno obravnavo oči

Zdravje
Če ste opazili, da se vam je poslabšala ostrina vida, potem je obisk očesne optike nujno potreben. Optika vam ponuja različne storitve od osnovnega okulističnega pregleda, do natančne izdelave korekcijskih očal, športnih očal z dioptrijo ter kontaktnih leč. Še predno se odločimo za korekcijska ali katerakoli druga očala z dioptrijo, se je potrebno naročiti na pregled vida na katerem se opravijo tudi meritve dioptrije in drugih očesnih podatkov. (več …)
Kako se zrediti na zdrav način

Kako se zrediti na zdrav način

Zdravje
Na vprašanje, kako se zrediti na zdrav način, bi vam mnogi dobri in izkušeni strokovnjaki za prehranjevanje odgovorili tudi s tem, da na svoj jedilnih dodajte hrano, ki je zadosti kalorična, a hkrati tudi dovolj zdrava. To je lahko kar t. i. študentska hrana, ki je sestavljena iz nepraženih rozin ter oreščkov. Zanjo velja, da je precej kalorična in hkrati tudi zelo zdrava vrsta hrane. (več …)
Paradontoza je bolezen dlesni

Paradontoza je bolezen dlesni

Zdravje
Ena izmed najbolj razširjenih bolezni dlesni je paradontoza. Povzročajo jo bakterije, ki se sčasoma nabirajo na dlesnih in zobeh. Sčasoma lahko stanje postane precej resno, saj omenjena bolezen povzroči zobobol. S primerim čiščenjem zob lahko paradontozo popolnoma ustavimo in preprečimo poškodbo kosti in dlesni v ustni votlini. (več …)
Možnosti za izračun plodnih dni

Možnosti za izračun plodnih dni

Zdravje
Kadar želite povečati možnost za zanositev, je treba vedeti, kdaj so vaši plodni dnevi. Če želite zanositi, si izračunajte, kdaj bo nastopila ovulacija. Sicer pa obstaja več načinov za izračun plodnih dni. Najprimernejši čas za oploditev je približno dva dni pred ovulacijo ter dan po tem.  (več …)
Zobni aparat nam predpiše naš zobozdravnik

Zobni aparat nam predpiše naš zobozdravnik

Zdravje
Verjetno ni nobena skrivnost, da nam vrsto zobnega aparata predpiše naš zobozdravnik . Starejši zobni aparati uporabljajo vrsto žic, ki s potiskanjem v določeno smer spodbujajo naše zobe, da rastejo v željeno smer. Te se še vedno dandanes uporabljajo, saj so pri nekaterih ljudeh še vedno najboljši način, da se jim popravi nasmeh. (več …)