sobota, 31 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Zdravje

Očistimo svoja jetra na naraven način

Očistimo svoja jetra na naraven način

Zdravje
Dejstvo je, da jetra opravljajo več nalog hkrati. Temu je tako, saj delujejo kot filter za strupe, ki smo jih vnesli v telo. Obenem pa skrbijo za procesiranje hranilnih snovi, ki jih naše telo potrebuje za ohranjanje zdravja. To je tudi razlog, da so največji notranji organ v našem telesu. Če pa imamo zamaščena jetra, pa se hitro lahko pričnejo različne komplikacije z zdravjem, ki lahko vodijo v resne bolezni. Prvi znak tega je vnetje omenjenega organa, ki povzroči blage in tudi bolj resne simptome. Problem je, saj so lahko omenjeni simptomi dokaj neopazni za posameznika, kar poveča možnost nadaljnjih zapletov z zdravjem. (več …)
Najbolj očitni in najmanj očitni znaki nosečnosti za vsako bodočo mamico

Najbolj očitni in najmanj očitni znaki nosečnosti za vsako bodočo mamico

Zdravje
Utrujenost in zaspanost Še en pokazatelj je vsekakor utrujenost. Nosečnica se kljub veliko prespanim uram ne naspi. Ves čas ima občutek, da mora dodatno sedeti ali počivati. K temu lahko pripomore tudi pomanjkanje določenih vitaminov in mineralov, katere je kasneje potrebno dodajati v obliki  prehranskih dodatkov ali povečanja vnosa sadja in zelenjave. Veliko nosečnic se odloči za jemanje folne kisline z dodatnimi vitamini. Oboje dojenček potrebuje za normalen razvoj telesa. Priporočljivo je, da ob pretirani utrujenosti nosečnica opravi krvne teste, da vidi, ali ima pomanjkanje železa v krvi. (več …)
Mineral lepote MSM za lep mladosten videz

Mineral lepote MSM za lep mladosten videz

Zdravje
Pomanjkanje minerala MSM se najbolj odraža na koži, ki postaja povešena, gube pa čedalje bolj opazne. Neelastičnost kože se da omiliti z redno rabo MSM, vendar morate ukrepati pravočasno. Raven kolagena v telesu namreč z leti upada, kar pomeni, da ga moramo v telo vnašati v obliki prehranskih dopolnil. Kombinirajte ga s kolagenom V kombinaciji z kolagenom v prahu postane mineral MSM še posebej učinkovit. Povečan vnos naravnega kolagena v telo pripomore izboljšanju vašega počutja in videza. (več …)
Komu je namenjena individualna in družinska terapija?

Komu je namenjena individualna in družinska terapija?

Zdravje
Na spletni strani www.psihovital.si so na voljo izkušeni strokovnjaki z bogatimi izkušnjami pri vseh zgoraj naštetih oblikah terapij. Tako lahko pomagajo vsaki trpeči osebi in družini preko pogovora, ki pa je odlična oblika zdravljenja. To pa omogoča, da ljudje, ki trpijo za depresijo, anksioznostjo in težavami v družini dobijo nov vpogled v svoje življenje. Tako lahko prično reševati spore ter druge konflikte, ki po nepotrebnem otežujejo vsakdanje življenje. (več …)
Ashwagandha – zdravilno indijsko zelišče

Ashwagandha – zdravilno indijsko zelišče

Zdravje
Ashwagandha je adaptogen in ima vse zgoraj naštete zdravilne lastnosti ter mnoge druge pozitivne učinke na telo. Moderna znanost še vedno ne razume, kako točno omenjeno zelišče tako pozitivno vpliva na človeka, vendar so rezultati očitni. To je tudi razlog, da je priporočljivo jemati ashwagandho kot prehranski dodatek. (več …)
Pozdravimo družinske odnose z obiskom psihoterapevta

Pozdravimo družinske odnose z obiskom psihoterapevta

Zdravje
Individualna terapija je včasih najboljša Zaradi kompleksnosti človeških odnosov in psihologije, družinska terapija ni vedno najboljši način zdravljenja. Včasih posameznik potrebuje bolj privatno okolje, kjer lahko v popolni tajnosti zaupa terapevtu vse svoje težave in misli. Temu pravimo individualna psihoterapija, kjer se terapevt popolnoma posveti svoji stranki.  (več …)
Spremembe v treh trimesečjih nosečnosti

Spremembe v treh trimesečjih nosečnosti

Zdravje
Sam začetek nosečnosti merimo od prvega spočetja do 12. tedna nosečnosti. Celotno obdobje do rojstva pa se razdeli na 3 obdobja izmed katerih vsako traja tri mesece. Drugo tromesečje tako traja od 13. do 27. tedna. Tretje tromesečje pa se razteza od 28. tedna do rojstva. Razumevanje teh obdobij je ključno za pripravo bodoče mamice na spremembe v telesu po tednih nosečnosti. (več …)
Kdaj nastopi ovulacija?

Kdaj nastopi ovulacija?

Zdravje
Za ovulacijo je značilno, da se praviloma zgodi enkrat v vsakem menstrualnem ciklusu, in sicer tedaj, ko hormonske spremembe sprožijo sprostitev jajčeca iz jajčnika. Ovulacija nastopi navadno od 12 do 16 dni pred začetkom naslednje menstruacije.  (več …)
Optika ponuja kompleksno obravnavo oči

Optika ponuja kompleksno obravnavo oči

Zdravje
Če ste opazili, da se vam je poslabšala ostrina vida, potem je obisk očesne optike nujno potreben. Optika vam ponuja različne storitve od osnovnega okulističnega pregleda, do natančne izdelave korekcijskih očal, športnih očal z dioptrijo ter kontaktnih leč. Še predno se odločimo za korekcijska ali katerakoli druga očala z dioptrijo, se je potrebno naročiti na pregled vida na katerem se opravijo tudi meritve dioptrije in drugih očesnih podatkov. (več …)
Kako se zrediti na zdrav način

Kako se zrediti na zdrav način

Zdravje
Na vprašanje, kako se zrediti na zdrav način, bi vam mnogi dobri in izkušeni strokovnjaki za prehranjevanje odgovorili tudi s tem, da na svoj jedilnih dodajte hrano, ki je zadosti kalorična, a hkrati tudi dovolj zdrava. To je lahko kar t. i. študentska hrana, ki je sestavljena iz nepraženih rozin ter oreščkov. Zanjo velja, da je precej kalorična in hkrati tudi zelo zdrava vrsta hrane. (več …)