četrtek, 10 septembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Otroci in mladina

Leseni vlakci – igrača, ki navdušuje otroke vseh generacij

Leseni vlakci – igrača, ki navdušuje otroke vseh generacij

Otroci in mladina
Gradnja majhne ali velike proge, po kateri bodo vozili leseni vlakci, je zabavna in zanimiva. Lesena proga je namreč lahko vsakič malo drugačna, zato gre za igračo, ki se je otrok zlepa ne naveliča. Najprej bo užival v sestavljanju proge, nato pa še v sami igri z vlakci. Leseni vlakci namreč lahko vozijo od postaje do postaje, pa čez most in skozi tunel, se kje ustavijo, kdaj pa kdaj tudi prevrnejo ali iztirijo, zato igra z njimi ni nikoli dolgočasna. Z različnimi dodatki pa vse skupaj postane še veliko bolj zanimivo! (več …)
Najlepše igrače iz lesa

Najlepše igrače iz lesa

Otroci in mladina
Lesene igračke nekoč in danes Danes imamo na srečo na voljo veliko igrač. Otrokom teh zagotovo ne primanjkuje in marsikdo bi rekel, da jih ima veliko otrok celo preveč. Vendar pa je nekaj imeti kup igrač, s katerimi se otrok igra samo nekaj dni, nato pa se jih naveliča, nekaj pa je imeti zbirko kakovostnih igrač, ki spodbujajo domišljijo in s katerimi je igra vedno zabavna. Take so tudi lesene igračke. Te namreč spodbujajo otroka k igri na drugačen način, torej aktivno. Zaradi tega so dalj časa zanimive in se jih ni moč naveličati. (več …)
Napotki za izbiro idealne posteljnine za otroke

Napotki za izbiro idealne posteljnine za otroke

Otroci in mladina
Otroška postelja je najbolj pomemben del njihovega življenja. Tukaj preživijo zelo veliko časa in počivajo, kar je izredno pomembno za vsakega otroka. Otroška posteljnina tudi doda obliko in atmosfero sobi v kateri se nahaja. To tudi vpliva na stanje in počutje vsakega, ki se v sobi nahaja. V tem članku se bomo posvetili izbiri posteljnine za našega otroka. Obenem bi radi vsem staršem razložili, zakaj je izbira posteljnine za otroke zelo pomembna. (več …)
Smrkci – kateri vam je najbolj všeč?

Smrkci – kateri vam je najbolj všeč?

Otroci in mladina
Ko sem bila v prvih razredih osnovne šole, smo otroci najraje gledali risanko Smrkci. Bila nam je tako všeč, da smo se tudi sami med odmori igrali smrkce. Največjega sošolca smo določili za Gargamela, ki nas je skušal ujeti, mi pa smo se vživeli vsak v svojega junaka. Najbolj priljubljena sošolka je bila seveda Smrketa, ostali pa smo bili modri dečki. Sama sem si običajno izbrala vlogo Lenka, saj jo je bilo najbolj enostavno igrati. (več …)
Otroška kolesa

Otroška kolesa

Otroci in mladina
Ko otrok odrašča in raste, so njegove sanje in želje vedno večje, da ga bo nekega dne doma čakalo kolo, prav takšno ki ga je že videl in si ga želi. Ni važno ali fantje ali dekleta, vsak ima svojo željo kakšno naj bi bilo njegovo prvo sanjsko kolo na katerem se bo naučil prave vožnje in bo pokazal prijateljem in prijateljicam kakšno kolo ima in kaj z njim zmore. Pri starših pa ni pomembno kakšno kolo zgleda, pomembno je le, da bo dovolj varno in kvalitetno za njihovega otroka, ter vsekakor, da bo njemu resnično všeč. Vse to je potrebno uskladiti, da boste zadovoljni tako vi, kot vaš otrok, čeprav otroci velikokrat niso zahtevni in jim je pomembno le, da se na njim končno pelje. Zelo pomembna je velikost kolesa, ki ga boste izbrali za vašega otroka, saj z njim skrbite tudi za varnost. (več ...
Otroški vozički za mamice s stilom

Otroški vozički za mamice s stilom

Otroci in mladina
Eden izmed osnovnih in prvih delov otroške opreme je zagotovo otroški voziček. Ta mora biti kar se da prilagojen za otroka in mamico ter očeta. Pomembno je, da je nadvse udoben ter praktičen. Poznamo otroške vozičke, ki se lahko povsem enostavno zložijo in jih lahko mamice povsem enostavno uporavljajo. Mamica in otrok sta prvo leto povsem nerazdružljiva. Sprehodi so nekaj povsem običajnega, saj dobro denejo tako mamici, kot otroku. Ravno zaradi tega pa je otroški voziček ena izmed osnovnih potreb vsake mamice. (več …)
Otroški voziček za dva otroka

Otroški voziček za dva otroka

Otroci in mladina
Se vam zdi, da ste ravnokar rodili, zdaj pa pričakujete še enega otroka? Ali pa je bila narava do vas radodarna in pričakujete dvojčka? Ne glede na to, ali velja za vas eno ali drugo, je gotovo, da boste potrebovali otroški voziček za dva otroka. Vozički za dva se delijo na dve skupini. Prvo predstavljajo vozički, pri katerih otroka ležita oziroma sedita eden poleg drugega, torej sta nameščena vzporedno. (več …)
Otroške čelade, koliko jih je!

Otroške čelade, koliko jih je!

Otroci in mladina
  Se vam je bilo kdaj težko odločiti za kak del otroške opreme? No, sedaj se temu klubu pridružujejo tudi otroške čelade, saj jih res lahko najdete v veliko različicah. V tem prispevku vam bomo predstavili preprosto rešitev pri izbiri stvari za vašega otroka. Prepustite odločitev njim! (več …)
Pisane čelade so bolj vidne

Pisane čelade so bolj vidne

Otroci in mladina
Otroška čelada je kvalitetna zaščita otrokove glave pred padci in udarci. Pravzaprav je pomembno, da otroka pred kolesarjenjem naučite, kaj je odgovorno obnašanje med kolesarjenjem. Nošenje pravilne zaščite je zagotovo tista najbolj odgovorna zadeva, ki jo otrok mora znati. Kasneje je seveda pravilno kolesarjenje. Ne glede na to pa nesreče ne počivajo. Lahko se zgodi komurkoli in kadarkoli. Padci so nekaj povsem običajnega v otroškem življenju, ko se še učijo motoričnih sposobnosti. (več …)