petek, 1 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Smrkci – kateri vam je najbolj všeč?

Ko sem bila v prvih razredih osnovne šole, smo otroci najraje gledali risanko Smrkci. Bila nam je tako všeč, da smo se tudi sami med odmori igrali smrkce. Največjega sošolca smo določili za Gargamela, ki nas je skušal ujeti, mi pa smo se vživeli vsak v svojega junaka. Najbolj priljubljena sošolka je bila seveda Smrketa, ostali pa smo bili modri dečki. Sama sem si običajno izbrala vlogo Lenka, saj jo je bilo najbolj enostavno igrati.

smrkci Vse, kar sem morala storiti med našimi prigodami, je bilo, da sem vsake toliko zadremala – in zato me je Gargamel tudi vedno ujel med prvimi.

Danes gledata smrkce moja otroka, in moram reči, da mi niso več tako všeč kot nekoč. V mojih časih je bila risanka Smrkci ena izmed boljših risank, danes pa se ji že nekoliko pozna, da je stara in narejena v zastareli tehnologiji. Tudi zgodbe niso več tako zanimive. Na DVDjih, ki smo jih kupili, je neka nekoliko sodobnejša verzija smrkcev, kjer se zgodbe ne dogajajo v smrčji vasi, temveč smrkci z nekakšnimi časovnimi kristali potujejo skozi prostor in čas.

smrkci risanka

Tudi Gargamel je pri tem prisoten, vendar ima vsakič drugo vlogo – na videz je isti, a nastopa enkrat kot ribič, drugič kot zlobni kralj. Prisotna sta še dva dodatna junaka – poleg Ate Smrka imamo še starejšega Dedka Smrka, poleg Smrkete pa je še ena smrčja deklica.
Kadar svoja otroka vprašam, kateri smrkec jima je najbolj všeč, imata precej različni mnenji. Starejšemu sta všeč tista, ki sta najbolj opazna: Glavca, ker je tako smešen, ko skuša vedno biti pameten, pa ga nihče ne upošteva, ter seveda Vicko, ki mu z njegovimi eksplozivnimi darili vedno uspe osmoditi prijatelje, pa čeprav bi ti že zdavnaj lahko vedeli, kaj se zgodi, ko odprejo darilo. Mlajšemu pa je najbolj všeč Hrabri – trenutno je v fazi super junakov, zato ni presenetljivo, da mu je tudi pri smrkcih najbolj všeč prav najmočnejši in najbolj pogumen.
Kateri smrkec pa je bil oziroma je najbolj všeč vam? Če so vam risanke Smrkci že nekoliko ušla iz spomina, bo čas, da si jo ponovno ogledate in se poveselite z malimi modrimi bitji.
https://www.youtube.com/watch?v=ZmyMB-foa7k

Članki iz iste kategorije: