sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Računalniške igrice v živo- zakaj poizkusiti Escape room

Računalniške igrice v živo so dandanes popolarna oblika zabave in sprostitve pri mladih in manj mladih ljudeh. Svoje mesto so našle takorekoč pri vseh generacijah. Razvoj in razširitev računalniških igric je neposredno povezan z razvojem osebnih računalnikov.  soba-za-pobeg

Ena od prvih računalniških iger je bila “Spacewar”, ki je temeljila na statističnih izračunih in so jo izdelali študentje že daljnega leta 1961. Prva igra za PC je bila “Adventure” in je bila besedilna in brez slik. V zgodnjih 80ih letih pa so se računalniške igrice precej razvile, saj so se pojavile nove naprave za interakcijo, zmogljivosti procesorja so se izboljšale, računalniki so dobili več ponmilnika in ločljivost barvne grafike se je precej izboljšala.
Danes pa obstajajo računalniške igrice vseh zvrsti, ki se igrajo na samostojnih ali v mrežnih računalnikih in to interaktivno.Igra je sestavljena iz treh delov: scenarija, igralnega stroja in interaktivnega vmesnika. Scenarij določa temo, cilje in zaporedje, igralni stroj pa je mehanizem, ki nadzira reakcije igre v zvezi z akcijami igralcev. Interaktivni vmesnik pa nadzira grafične komunikacije med strojem in igralcem, Grafični vmesnik igra pri računalniških igricah v živo zelo pomembno vlogo, saj poveča realističnost igre in raven motivacije igralca, saj privlačnost iger izhaja iz vizulnih dražljajev. Pri igrah je potrebno upoštevati določena pravila in cilje, ki smo si jih zastavili.escape-room (2)
Pri računalniških igricah v živo kot je escape room, lahko navadni smrtniki uresničijo svoje želje in potrebe, ter si dajo duška pri različnih dejavnostih, ki so jim v vsakdanjem življenju nedosegljive in pri katerih sploh ne bi hoteli sodelovati, a tu je vse na dosegu roke in z navdušenjem se lahko podajo v različne aktivnosti in se podajo na divje vožnje s sanjskimi avtomobili. Nekaterim, ki so v življenju presej plahi in nesamozavestni računalniške igrice omogočajo, da si pridobijo samozavest in da se počutijo zmagovalci. Če se računalniške igrice igrajo v prostem času in času sprostitve so dobrodošle in pozitivne, a če igrice postanejo obsesija nekoga in ga odvračajo od vsakdana in problemov, ki jih ta prinaša je to precej nevarno. Zato je .potrebno precej trezno in preudarno pristopiti do tovrstnih igric in vedno bomo uživali, ko jih bomo igrali in si izpolnili naše želje in se neizmerno zabavali. Obiščite escape room!
https://www.youtube.com/watch?v=3LMtRG4Mc54

Članki iz iste kategorije: