petek, 17 septembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Dom

Ustvarimo dnevno sobo, kjer se bomo lahko sprostili

Ustvarimo dnevno sobo, kjer se bomo lahko sprostili

Dom
Sedežna garnitura je središče zabave in pogovorov Glavno središče vsake dnevne sobe je sedežna garnitura ali zofa. Predstavlja mesto, kjer se lahko zberejo prijatelji ali družinski člani in uživajo v gledanju tekem na televizorju, igranju iger, pogovoru ter drugih aktivnostih. Sama zofa je lahko večja ali pa manjša. Mogoče pa je tudi razdeliti samo sobo na več funkcionalnih prostorov s postavitvijo modularne garniture za sedenje v njeno središče. (več …)
Ogrevanje in hlajenje na naravi prijazen način

Ogrevanje in hlajenje na naravi prijazen način

Dom
Toplotne črpalke in klimatske naprave so poznane pod mednarodno kratico HEVC Klimatske naprave in toplotne črpalke delujejo na zelo podoben način. Razlika je ta, da je možno črpalke priklopiti na obstoječa grelna telesa v nepremičnini. Ta telesa so lahko bojlerji, radiatorji in tudi sistem za talno ogrevanje. Imajo višjo moč ogrevanja od klim, saj so namenjene oskrbovanju celotne hiše ali stanovanja.  (več …)
Pomagajmo starejšim družinskim članom na domu

Pomagajmo starejšim družinskim članom na domu

Dom
Starejšim družinskim članom pomoč na domu nudi neodvisnost Ena izmed najtežjih realnih dejstev je, da starejši ljudje sčasoma izgubijo določeno mero neodvisnosti. To je lahko zelo resno, saj ne morejo opravljati več osnovnih higieničnih in drugih opravil. Tako se hitro zgodi, da se posameznik poškoduje ali drugače trpi, saj potrebuje pomoč pri hoji na stranišče, pripravi kosila, oblačenju, čiščenju stanovanja razne umazanije ipd. Vsi oskrbovalci, ki opravljajo pomoč na domu so usposobljeni, da pomagajo našim družinskim članom z vsemi manj in bolj zahtevnimi obveznostmi. (več …)
Dobrodošla pomoč profesionalnih čistilcev

Dobrodošla pomoč profesionalnih čistilcev

Dom
Z rezultati pri pospravljanju doma pogosto niste zadovoljni tudi zato, ker pri roki nimate primernih naprav. Za globinsko čiščenje na primer potrebujete naprave, ki jih večna med vami nima. Profesionalni čistilci takšne naprave prinesejo s seboj. Čiščenje na domu je tako hitrejše, kakovostno in učinkovito. Tudi za čiščenje oken so potrebni prav posebni pripomočki, če želite najboljše rezultate. Sicer pa imate doma še druge številne kose pohištva in elemente, ki so za vzdrževanje precej zahtevni. (več …)
Najsodobnejša tehnologija ogrevanja in hlajenja od podjetja Hitachi

Najsodobnejša tehnologija ogrevanja in hlajenja od podjetja Hitachi

Dom
Toplotne črpalke so izredno energetsko učinkovite naprave, saj uporabljajo napreden sistem ogrevanja. Zunanja enota črpalke je sestavljena tako, da uporablja poseben plin, ki ga preko cikla izhlapevanja in kondenzacije otopli. Nato pa ga prenese v notranje prostore. Tako so toplotna črpalka in radiatorji lahko del celotnega sistema za ogrevanje hiše. S tem pa prihranimo veliko sredstev, če črpalko primerjamo denimo s klasičnimi načini ogrevanja prostora. (več …)
Pomen redne košnje trave

Pomen redne košnje trave

Dom
Močnejša in bolj zdrava trava Dejstvo je, da redna košnja trave zagotavlja bolj močan in zdrav travnik. Ko samo travo odrežemo na primerno velikost, si bodo zdrave bilke trave opomogle, vse obolele pa bodo odmrle in se spremenile v hranilo. To pa bo dodatno ojačalo korenine, kar bo naredilo naš travnik bolj odporen na bolezni in sušna obdobja. Obenem pa, če redno uporabljamo kosilnico, bomo onemogočili nadlogam, kot so podgane, miši in žuželke, da si ustvarijo življenjski prostor okoli našega doma. (več …)
Rešitev za tehtanje čebeljih kolonij

Rešitev za tehtanje čebeljih kolonij

Dom
Čebelarji so skozi zgodovino tisočih let poskušali ugotoviti najboljši način, da bi izmerili težo svojih čebeljih kolonij. Tega so se različni posamezniki lotili na manj in bolj uspešne načine. V vsakem primeru pa nikoli niso imeli zadovoljivega orodja, ki bi jim omogočilo natančne meritve. Dandanes pa nam čebelarska tehtnica nudi rešitev na to tisočletja staro težavo. Z nji lahko amaterski in profesionalni čebelarji do popolnosti izmerijo in sledijo teži svojih kolonij. Tako pa lahko čebele bolje pripravijo na zimo, spremembe sezon in spremembe v koloniji. (več …)
Zakaj naš dom potrebuje trisedežno zofo

Zakaj naš dom potrebuje trisedežno zofo

Dom
Fleksibilnost je ena izmed najbolj zaželenih lastnosti vsakega kosa pohištva. To lastnost pa si delijo vsi trosedi. Temu je tako, saj lahko z omenjeno sedežno garnituro veliko bolje izkoristimo majhne in velike prostore. Zaradi oblike L lahko zaobjamemo težavne kote in druge dele prostora, ki bi drugače predstavljali težave. Obenem pa lahko kupimo zofo različne velikosti, ki se bo najbolj podala v izbrano sobo. (več …)
Klubske mizice dodajo prestiž naši dnevni sobi

Klubske mizice dodajo prestiž naši dnevni sobi

Dom
Res je, da je sedežna garnitura oziroma zofa središče vsake sobe. Klubske mizice pa razširijo in olajšajo druženje ljudi, saj služijo kot površina za odlaganje hrane, pijače ter drugih stvari. Izredno pomembno pa je tudi, da mizica poveže pohištvo v sobi in mu tako doda nekaj prestiža. To pa pomeni, da je to dekorativni, kot tudi funkcionalni element vsake dnevne sobe. (več …)