četrtek, 4 junijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Dom

Lažje pridobivanje medu z ekstraktorjem

Lažje pridobivanje medu z ekstraktorjem

Dom
Dejstvo je, da je čebelje satje dokaj občutljivo. Tako moramo biti zelo previdni, ko poizkušamo iz njega iztisniti med. To pa je najlažje storiti z ekstraktorjem medu. To je preprosta naprava, ki vsebuje valjast boben. V tem bobnu pa se nahaja kovinska košara z okvirjem. Ko to košaro vrtimo, pa iz satja pridobimo med. Velika prednost uporabe ekstraktorja je v tem, da ne poškoduje satja. Tako ga lahko vrnemo čebelam za nadaljnjo uporabo, kar pa nam močno olajša pridobivanje medu v prihodnosti. (več …)
Regali za dnevno sobo

Regali za dnevno sobo

Dom
Sedežne garniture z ležišči  Pri izbiri nove sedežne garniture vam najverjetneje najprej v oči pade njena zunanja podoba. A ta še zdaleč ne kaže realne slike za to, kar v resnici potrebujete za svoj dom. V prvi vrsti je pomembneje, da je garnitura dobro zasnovana. Še zlasti boste morali biti pozorni na njeno ogrodje, vzmetenje oziroma polnilo in ne nazadnje še na materiale in na velikost.  (več …)
Mulčerji razrežejo travo v naravno gnojilo

Mulčerji razrežejo travo v naravno gnojilo

Dom
Za oskrbovanje katerikoli travnate površine, so mulčerji izredno koristni. Prednost je ta, da so lahko del raznovrstnih kosilnic. Tako imamo lahko samohodno kosilnico, potisno ali drugo, in obenem z mulčerjem zbiramo posekano travo. To travo sama naprava razreže na zelo majhne koščke. Tako naredimo delo lažje za mnoge mikroorganizme, ki živijo v zemlji. Naloga teh mikroorganizmov pa je, da travo razgradijo v hranila, ki gredo nazaj v zemljo. Tako postane zemlja veliko bolj plodna za nadaljnjo rast, kar se opazi na bolj zdravi in zeleni sveži travi.  (več …)
Pomembne lastnosti vsake kosilnice

Pomembne lastnosti vsake kosilnice

Dom
Jahalna ali navadna kosilnica V ponudbi lahko zasledimo različne jahalne in navadne kosilnice. Če imamo večji travnik, je jahalna bencinska ali električna kosilnica boljša izbira. Tako si prihranimo nepotrebno hojo in hitreje opravimo s košenjem. Res je, da je vzdrževanje v tem primeru dražje, vendar če veliko kosimo, je to najboljša izbira. Poleg tega lahko na samo napravo namestimo različne dodatke, kot so vreče za zajem trave ipd. Večji modeli pa omogočajo, da na njih uporabimo plug za odstranjevanje snega, kljuko za vleko prikolic ter stroje za oranje in rahljanje zemlje. (več …)
Stenske tapete in nalepke za steno

Stenske tapete in nalepke za steno

Dom
Sodobno opremljanje in stenske tapete Stenske tapete so bile v modi kar nekaj desetletij, potem pa so malo utonile v pozabo, a sedaj se vračajo nazaj! Zakaj ne bi z njimi svojega doma polepšali tudi vi? Če so se nekoč stenske tapete nameščale na vse stene v stanovanju, pa sodobno notranjo oblikovanje narekuje malce drugačen trend. Še vedno je pri sodobnem opremljanju v ospredju namreč minimalizem, ki pa ga lahko popestrite tako, da na eno od sten namestite stenske tapete.  (več …)
Izboljšajmo izgled stanovanja ali hiše z dnevnimi regali

Izboljšajmo izgled stanovanja ali hiše z dnevnimi regali

Dom
o bomo izbirali med najbolj primernim ohišjem za našo dnevno sobo, lahko hitro opazimo, da je na voljo veliko število različnih postavitev dnevnih regalov. Nekateri so mišljeni primarno za multimedijske naprave in konzole, nekateri za knjige, drugi za trofeje ipd. Pomembno je, da si vnaprej predstavljamo, kaj vse bi radi postavili na police, v predalčnike ter koliko naprav bomo imeli. Imeti moramo tudi dovolj prostora, če želimo, da je sedežna garnitura center pozornosti v prostoru. (več …)
Najem orodja je pametna rešitev v številnih situacijah

Najem orodja je pametna rešitev v številnih situacijah

Dom
Zakaj se je smiselno odločiti za najem orodja?  Vsekakor je pred nakupom katerega koli izdelka smiselno premisliti, ali ta izdelek res potrebujemo ali ne. Prav tako pa je smiselno razmisliti o tem, ali si določen izdelek lahko kje izposodite, sploh, če ga boste potrebovali le enkrat ali le omejen čas. To velja tudi za različno orodje. Razlogov, zaradi katerih je najem orodja mnogokrat precej boljša ideja od nakupa, je kar nekaj. Med najpomembnejše sodijo: (več …)
Olepšajmo stene v vsakem prostoru

Olepšajmo stene v vsakem prostoru

Dom
Dandanes je lažje kot kadarkoli prej olepšati naš dom. To nam omogočajo tapete za steno, ki jih lahko preprosto nalepimo na katerokoli trdo površino. Dandanes se uporabljajo v domovih in pisarnah po vsem svetu. Lahkotnost uporabe in možnost, da jih kadarkoli odstranimo jih naredi izredno popularne za uporabo skoraj kjerkoli. Poleg tega pa prinesejo svežino in nov izgled vsakemu stanovanju in hiši z minimalno vloženega truda. (več …)
Stenska ura, ki jo prilepite na steno

Stenska ura, ki jo prilepite na steno

Dom
Nalepke za na steno, ki polepšajo prostor Ste že slišali za stenske nalepke, ki so namenjene za dekoracijo v prostoru? V zadnjem času veljajo za zelo priljubljen okras, za katerega se zaradi njihovega čudovitega videza ter pestrih možnosti uporabe odloča vedno več ljudi. Stenske nalepke pa so poleg tega še zelo enostavne za nameščanje, kar je še en razlog več za njihovo veliko priljubljenost.  (več …)
Osvežimo izgled sten brez napora

Osvežimo izgled sten brez napora

Dom
Vsi ljudje kreativne narave bodo uživali v neomejenih možnostih. Stenske tapete lahko najdemo v neomejeno vzorcih, motivih in tudi 3D oblikah. Lahko pa jih tudi oblikujemo po svoje, saj jih doma obrežemo. To pomeni, da bomo lahko popolnoma preuredili in prinesli novo svežino v: (več …)