petek, 27 januarjaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Dom

Kako na ekonomičen in zdrav način ogrevamo svoj dom?

Kako na ekonomičen in zdrav način ogrevamo svoj dom?

Dom
Vsako mrzlo obdobje v letu nas primora, da ogrevamo svoj dom na eden ali več načinov. Pri tem nam lahko pomaga električni radiator, saj je izredno učinkovit in ekonomično porablja električno energijo. Ker ne potrebuje vzdrževanja, je idealno grelno telo za vse prostore v hiši ali stanovanju. Vgrajen termostat pa poskrbi, da se naprava izklopi, ko je prostor ogret na želeno temperaturo. Tako je mogoče ogrevati eno ali več sob z omenjenimi grelnimi telesi učinkovit in naravi prijazen način. Pri tem pa ne prihaja do izpustov emisij ali nevarnih plinov za zdravje človeka, živali in rastlin. (več …)
Počutje in udobje v domačih prostorih je precej odvisno tudi od razsvetljave

Počutje in udobje v domačih prostorih je precej odvisno tudi od razsvetljave

Dom
Pri zasnovi novega doma ali pri prenovi starega je treba nujno večjo pozornost nameniti tudi razsvetljavi. Za vsak prostor je torej treba že vnaprej načrtovati izbiri posameznih svetil. Zlasti je to pomembno za prostore, kje se pogosto nahajamo, na primer za dnevno sobo, kuhinjo, spalnico. Dejstvo je, da vrsta razsvetljave v veliki meri vpliva tako na naše počutje kot tudi na udobje. Slednje pa lahko pomeni, da svetila vplivajo tudi na zdravje. Pri izbiri svetil najprej preverimo vse kategorije. Na voljo so stenska svetila, zidna svetila, talna svetila, vgradna. Nasploh pa razsvetljavo lahko delimo tudi na notranjo in zunanjo. To pomeni, da pri izbiri takšne opreme za dom ne razmišljamo samo o opremljanju notranjih prostorov, temveč tudi zunanjih. Zunanja razsvetljava je še kako pomemb...
Na kaj je treba paziti pri izbiri posteljnega okvirja za spalnico?

Na kaj je treba paziti pri izbiri posteljnega okvirja za spalnico?

Dom
Posteljni okvir je struktura, na kateri je nameščeno ležišče, zato je zelo pomemben element za udobje počitka. Na kaj morate biti pri nakupu posteljnega okvirja še posebej pozorni? Praktičnost za majhna stanovanja V majhnih hišah in stanovanjih je vsak kvadratni meter prostora za shranjevanje zlata vreden. Tak prostor lahko pridobite tudi pod posteljo, če to dopušča okvir. Če si to želite, mora imeti posteljni okvir praktične posode za shranjevanje stvari, kot so rezervni kompleti posteljnine ali zimska oblačila. Lahko si omislite tudi posteljni okvir, ki nima predalov za shranjevanje, je pa dvignjen, da lahko od spodaj namestite velike in praktične škatle za shranjevanje. (več …)
Skrbimo za okolico svoje hiše

Skrbimo za okolico svoje hiše

Dom
Če imate hišo, lahko za okolico poskrbite z mnogimi ukrepi. Tako lahko na primer vzdržujete trato in vrt, pospravljate morebitne odpadke in na splošno pazite, da je vse v dobrem stanju. Veliko nam lahko doprinese urejanje okolice hiše, ki zajema oskrbo vseh rastlin kot tudi vrta. Obenem pa bo urejena zunanja okolica našega doma povišala vrednost same nepremičnine. (več …)
Vrhunska oprema za gostilne po ugodni ceni

Vrhunska oprema za gostilne po ugodni ceni

Dom
Najem gostinske opreme je idealna rešitev za nova podjetja Zagon in oprema bara, restavracije v hotelu, menze in drugih jedilnih obratov nas vedno drago stane. Poleg stroškov prenove je potrebno tudi misliti na plače osebja, nabavne cene hrane in pijače, nakup čistil ipd. Velik del teh stroškov se lahko znebimo, če najamemo gostinsko opremo, ki jo potrebujemo. Tako bomo lahko pričeli koristiti vrhunske pečice, pomivalne stroje, dehidratorje hrane in drugo opremo, ki si jo drugače ne bi mogli privoščiti. (več …)
Kamnoseštvo VM Kunovar

Kamnoseštvo VM Kunovar

Dom
Nagrobniki in materiali izdelave Dandanes imamo veliko izbiro številnih materialov, ki jih lahko uporabimo za izdelavo nagrobnikov. Pri tem se moramo zavedati, da so pravila pokopališča tudi zelo pomembna. Granit je čudovit in močan material Granitni nagrobniki so morda najlepši izmed vseh. Narejeni so iz močnega naravnega kamna, ki ga kamnoseki spolirajo in nato oblikujejo po željah stranke. Granit je odporen na visoko vročino, zmrzal, vlago in tudi kislino. Je izredno obstojen in zdrži brez težav desetletja, ne da bi potreboval popravila. Je pa res, da se skozi čas na njem nabira beli film, zato ga je potrebno redno čistiti. (več …)
Ustvarimo dnevno sobo, kjer se bomo lahko sprostili

Ustvarimo dnevno sobo, kjer se bomo lahko sprostili

Dom
Sedežna garnitura je središče zabave in pogovorov Glavno središče vsake dnevne sobe je sedežna garnitura ali zofa. Predstavlja mesto, kjer se lahko zberejo prijatelji ali družinski člani in uživajo v gledanju tekem na televizorju, igranju iger, pogovoru ter drugih aktivnostih. Sama zofa je lahko večja ali pa manjša. Mogoče pa je tudi razdeliti samo sobo na več funkcionalnih prostorov s postavitvijo modularne garniture za sedenje v njeno središče. (več …)
Ogrevanje in hlajenje na naravi prijazen način

Ogrevanje in hlajenje na naravi prijazen način

Dom
Toplotne črpalke in klimatske naprave so poznane pod mednarodno kratico HEVC Klimatske naprave in toplotne črpalke delujejo na zelo podoben način. Razlika je ta, da je možno črpalke priklopiti na obstoječa grelna telesa v nepremičnini. Ta telesa so lahko bojlerji, radiatorji in tudi sistem za talno ogrevanje. Imajo višjo moč ogrevanja od klim, saj so namenjene oskrbovanju celotne hiše ali stanovanja.  (več …)
Pomagajmo starejšim družinskim članom na domu

Pomagajmo starejšim družinskim članom na domu

Dom
Starejšim družinskim članom pomoč na domu nudi neodvisnost Ena izmed najtežjih realnih dejstev je, da starejši ljudje sčasoma izgubijo določeno mero neodvisnosti. To je lahko zelo resno, saj ne morejo opravljati več osnovnih higieničnih in drugih opravil. Tako se hitro zgodi, da se posameznik poškoduje ali drugače trpi, saj potrebuje pomoč pri hoji na stranišče, pripravi kosila, oblačenju, čiščenju stanovanja razne umazanije ipd. Vsi oskrbovalci, ki opravljajo pomoč na domu so usposobljeni, da pomagajo našim družinskim članom z vsemi manj in bolj zahtevnimi obveznostmi. (več …)