sreda, 9 junijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Dom

Dobrodošla pomoč profesionalnih čistilcev

Dobrodošla pomoč profesionalnih čistilcev

Dom
Z rezultati pri pospravljanju doma pogosto niste zadovoljni tudi zato, ker pri roki nimate primernih naprav. Za globinsko čiščenje na primer potrebujete naprave, ki jih večna med vami nima. Profesionalni čistilci takšne naprave prinesejo s seboj. Čiščenje na domu je tako hitrejše, kakovostno in učinkovito. Tudi za čiščenje oken so potrebni prav posebni pripomočki, če želite najboljše rezultate. Sicer pa imate doma še druge številne kose pohištva in elemente, ki so za vzdrževanje precej zahtevni. (več …)
Najsodobnejša tehnologija ogrevanja in hlajenja od podjetja Hitachi

Najsodobnejša tehnologija ogrevanja in hlajenja od podjetja Hitachi

Dom
Toplotne črpalke so izredno energetsko učinkovite naprave, saj uporabljajo napreden sistem ogrevanja. Zunanja enota črpalke je sestavljena tako, da uporablja poseben plin, ki ga preko cikla izhlapevanja in kondenzacije otopli. Nato pa ga prenese v notranje prostore. Tako so toplotna črpalka in radiatorji lahko del celotnega sistema za ogrevanje hiše. S tem pa prihranimo veliko sredstev, če črpalko primerjamo denimo s klasičnimi načini ogrevanja prostora. (več …)
Pomen redne košnje trave

Pomen redne košnje trave

Dom
Močnejša in bolj zdrava trava Dejstvo je, da redna košnja trave zagotavlja bolj močan in zdrav travnik. Ko samo travo odrežemo na primerno velikost, si bodo zdrave bilke trave opomogle, vse obolele pa bodo odmrle in se spremenile v hranilo. To pa bo dodatno ojačalo korenine, kar bo naredilo naš travnik bolj odporen na bolezni in sušna obdobja. Obenem pa, če redno uporabljamo kosilnico, bomo onemogočili nadlogam, kot so podgane, miši in žuželke, da si ustvarijo življenjski prostor okoli našega doma. (več …)
Rešitev za tehtanje čebeljih kolonij

Rešitev za tehtanje čebeljih kolonij

Dom
Čebelarji so skozi zgodovino tisočih let poskušali ugotoviti najboljši način, da bi izmerili težo svojih čebeljih kolonij. Tega so se različni posamezniki lotili na manj in bolj uspešne načine. V vsakem primeru pa nikoli niso imeli zadovoljivega orodja, ki bi jim omogočilo natančne meritve. Dandanes pa nam čebelarska tehtnica nudi rešitev na to tisočletja staro težavo. Z nji lahko amaterski in profesionalni čebelarji do popolnosti izmerijo in sledijo teži svojih kolonij. Tako pa lahko čebele bolje pripravijo na zimo, spremembe sezon in spremembe v koloniji. (več …)
Zakaj naš dom potrebuje trisedežno zofo

Zakaj naš dom potrebuje trisedežno zofo

Dom
Fleksibilnost je ena izmed najbolj zaželenih lastnosti vsakega kosa pohištva. To lastnost pa si delijo vsi trosedi. Temu je tako, saj lahko z omenjeno sedežno garnituro veliko bolje izkoristimo majhne in velike prostore. Zaradi oblike L lahko zaobjamemo težavne kote in druge dele prostora, ki bi drugače predstavljali težave. Obenem pa lahko kupimo zofo različne velikosti, ki se bo najbolj podala v izbrano sobo. (več …)
Klubske mizice dodajo prestiž naši dnevni sobi

Klubske mizice dodajo prestiž naši dnevni sobi

Dom
Res je, da je sedežna garnitura oziroma zofa središče vsake sobe. Klubske mizice pa razširijo in olajšajo druženje ljudi, saj služijo kot površina za odlaganje hrane, pijače ter drugih stvari. Izredno pomembno pa je tudi, da mizica poveže pohištvo v sobi in mu tako doda nekaj prestiža. To pa pomeni, da je to dekorativni, kot tudi funkcionalni element vsake dnevne sobe. (več …)
Lažje pridobivanje medu z ekstraktorjem

Lažje pridobivanje medu z ekstraktorjem

Dom
Dejstvo je, da je čebelje satje dokaj občutljivo. Tako moramo biti zelo previdni, ko poizkušamo iz njega iztisniti med. To pa je najlažje storiti z ekstraktorjem medu. To je preprosta naprava, ki vsebuje valjast boben. V tem bobnu pa se nahaja kovinska košara z okvirjem. Ko to košaro vrtimo, pa iz satja pridobimo med. Velika prednost uporabe ekstraktorja je v tem, da ne poškoduje satja. Tako ga lahko vrnemo čebelam za nadaljnjo uporabo, kar pa nam močno olajša pridobivanje medu v prihodnosti. (več …)
Regali za dnevno sobo

Regali za dnevno sobo

Dom
Sedežne garniture z ležišči  Pri izbiri nove sedežne garniture vam najverjetneje najprej v oči pade njena zunanja podoba. A ta še zdaleč ne kaže realne slike za to, kar v resnici potrebujete za svoj dom. V prvi vrsti je pomembneje, da je garnitura dobro zasnovana. Še zlasti boste morali biti pozorni na njeno ogrodje, vzmetenje oziroma polnilo in ne nazadnje še na materiale in na velikost.  (več …)
Mulčerji razrežejo travo v naravno gnojilo

Mulčerji razrežejo travo v naravno gnojilo

Dom
Za oskrbovanje katerikoli travnate površine, so mulčerji izredno koristni. Prednost je ta, da so lahko del raznovrstnih kosilnic. Tako imamo lahko samohodno kosilnico, potisno ali drugo, in obenem z mulčerjem zbiramo posekano travo. To travo sama naprava razreže na zelo majhne koščke. Tako naredimo delo lažje za mnoge mikroorganizme, ki živijo v zemlji. Naloga teh mikroorganizmov pa je, da travo razgradijo v hranila, ki gredo nazaj v zemljo. Tako postane zemlja veliko bolj plodna za nadaljnjo rast, kar se opazi na bolj zdravi in zeleni sveži travi.  (več …)
Pomembne lastnosti vsake kosilnice

Pomembne lastnosti vsake kosilnice

Dom
Jahalna ali navadna kosilnica V ponudbi lahko zasledimo različne jahalne in navadne kosilnice. Če imamo večji travnik, je jahalna bencinska ali električna kosilnica boljša izbira. Tako si prihranimo nepotrebno hojo in hitreje opravimo s košenjem. Res je, da je vzdrževanje v tem primeru dražje, vendar če veliko kosimo, je to najboljša izbira. Poleg tega lahko na samo napravo namestimo različne dodatke, kot so vreče za zajem trave ipd. Večji modeli pa omogočajo, da na njih uporabimo plug za odstranjevanje snega, kljuko za vleko prikolic ter stroje za oranje in rahljanje zemlje. (več …)