četrtek, 20 januarjaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Dom

Vrhunska oprema za gostilne po ugodni ceni

Vrhunska oprema za gostilne po ugodni ceni

Dom
Najem gostinske opreme je idealna rešitev za nova podjetja Zagon in oprema bara, restavracije v hotelu, menze in drugih jedilnih obratov nas vedno drago stane. Poleg stroškov prenove je potrebno tudi misliti na plače osebja, nabavne cene hrane in pijače, nakup čistil ipd. Velik del teh stroškov se lahko znebimo, če najamemo gostinsko opremo, ki jo potrebujemo. Tako bomo lahko pričeli koristiti vrhunske pečice, pomivalne stroje, dehidratorje hrane in drugo opremo, ki si jo drugače ne bi mogli privoščiti. (več …)
Kamnoseštvo VM Kunovar

Kamnoseštvo VM Kunovar

Dom
Nagrobniki in materiali izdelave Dandanes imamo veliko izbiro številnih materialov, ki jih lahko uporabimo za izdelavo nagrobnikov. Pri tem se moramo zavedati, da so pravila pokopališča tudi zelo pomembna. Granit je čudovit in močan material Granitni nagrobniki so morda najlepši izmed vseh. Narejeni so iz močnega naravnega kamna, ki ga kamnoseki spolirajo in nato oblikujejo po željah stranke. Granit je odporen na visoko vročino, zmrzal, vlago in tudi kislino. Je izredno obstojen in zdrži brez težav desetletja, ne da bi potreboval popravila. Je pa res, da se skozi čas na njem nabira beli film, zato ga je potrebno redno čistiti. (več …)
Ustvarimo dnevno sobo, kjer se bomo lahko sprostili

Ustvarimo dnevno sobo, kjer se bomo lahko sprostili

Dom
Sedežna garnitura je središče zabave in pogovorov Glavno središče vsake dnevne sobe je sedežna garnitura ali zofa. Predstavlja mesto, kjer se lahko zberejo prijatelji ali družinski člani in uživajo v gledanju tekem na televizorju, igranju iger, pogovoru ter drugih aktivnostih. Sama zofa je lahko večja ali pa manjša. Mogoče pa je tudi razdeliti samo sobo na več funkcionalnih prostorov s postavitvijo modularne garniture za sedenje v njeno središče. (več …)
Ogrevanje in hlajenje na naravi prijazen način

Ogrevanje in hlajenje na naravi prijazen način

Dom
Toplotne črpalke in klimatske naprave so poznane pod mednarodno kratico HEVC Klimatske naprave in toplotne črpalke delujejo na zelo podoben način. Razlika je ta, da je možno črpalke priklopiti na obstoječa grelna telesa v nepremičnini. Ta telesa so lahko bojlerji, radiatorji in tudi sistem za talno ogrevanje. Imajo višjo moč ogrevanja od klim, saj so namenjene oskrbovanju celotne hiše ali stanovanja.  (več …)
Pomagajmo starejšim družinskim članom na domu

Pomagajmo starejšim družinskim članom na domu

Dom
Starejšim družinskim članom pomoč na domu nudi neodvisnost Ena izmed najtežjih realnih dejstev je, da starejši ljudje sčasoma izgubijo določeno mero neodvisnosti. To je lahko zelo resno, saj ne morejo opravljati več osnovnih higieničnih in drugih opravil. Tako se hitro zgodi, da se posameznik poškoduje ali drugače trpi, saj potrebuje pomoč pri hoji na stranišče, pripravi kosila, oblačenju, čiščenju stanovanja razne umazanije ipd. Vsi oskrbovalci, ki opravljajo pomoč na domu so usposobljeni, da pomagajo našim družinskim članom z vsemi manj in bolj zahtevnimi obveznostmi. (več …)
Dobrodošla pomoč profesionalnih čistilcev

Dobrodošla pomoč profesionalnih čistilcev

Dom
Z rezultati pri pospravljanju doma pogosto niste zadovoljni tudi zato, ker pri roki nimate primernih naprav. Za globinsko čiščenje na primer potrebujete naprave, ki jih večna med vami nima. Profesionalni čistilci takšne naprave prinesejo s seboj. Čiščenje na domu je tako hitrejše, kakovostno in učinkovito. Tudi za čiščenje oken so potrebni prav posebni pripomočki, če želite najboljše rezultate. Sicer pa imate doma še druge številne kose pohištva in elemente, ki so za vzdrževanje precej zahtevni. (več …)
Najsodobnejša tehnologija ogrevanja in hlajenja od podjetja Hitachi

Najsodobnejša tehnologija ogrevanja in hlajenja od podjetja Hitachi

Dom
Toplotne črpalke so izredno energetsko učinkovite naprave, saj uporabljajo napreden sistem ogrevanja. Zunanja enota črpalke je sestavljena tako, da uporablja poseben plin, ki ga preko cikla izhlapevanja in kondenzacije otopli. Nato pa ga prenese v notranje prostore. Tako so toplotna črpalka in radiatorji lahko del celotnega sistema za ogrevanje hiše. S tem pa prihranimo veliko sredstev, če črpalko primerjamo denimo s klasičnimi načini ogrevanja prostora. (več …)
Pomen redne košnje trave

Pomen redne košnje trave

Dom
Močnejša in bolj zdrava trava Dejstvo je, da redna košnja trave zagotavlja bolj močan in zdrav travnik. Ko samo travo odrežemo na primerno velikost, si bodo zdrave bilke trave opomogle, vse obolele pa bodo odmrle in se spremenile v hranilo. To pa bo dodatno ojačalo korenine, kar bo naredilo naš travnik bolj odporen na bolezni in sušna obdobja. Obenem pa, če redno uporabljamo kosilnico, bomo onemogočili nadlogam, kot so podgane, miši in žuželke, da si ustvarijo življenjski prostor okoli našega doma. (več …)
Rešitev za tehtanje čebeljih kolonij

Rešitev za tehtanje čebeljih kolonij

Dom
Čebelarji so skozi zgodovino tisočih let poskušali ugotoviti najboljši način, da bi izmerili težo svojih čebeljih kolonij. Tega so se različni posamezniki lotili na manj in bolj uspešne načine. V vsakem primeru pa nikoli niso imeli zadovoljivega orodja, ki bi jim omogočilo natančne meritve. Dandanes pa nam čebelarska tehtnica nudi rešitev na to tisočletja staro težavo. Z nji lahko amaterski in profesionalni čebelarji do popolnosti izmerijo in sledijo teži svojih kolonij. Tako pa lahko čebele bolje pripravijo na zimo, spremembe sezon in spremembe v koloniji. (več …)