petek, 17 septembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Šport in rekreacija

Nekaj najučinkovitejših vaj za trebuh

Nekaj najučinkovitejših vaj za trebuh

Šport in rekreacija
Ena od številnih vaj za trebuh se imenuje dotikanje gležnjev ali stranski upogib trupa. Z njo boste obremenili stranske trebušne mišice. Izvedba te vaje za trebuh je zelo enostavna. Vse, kar morate narediti, je, da se uležete na tla in kolena pokrčite do pravega kota. Nato z nadzorovanim gibanjem poskušajte doseči najprej levi in nato še desni gleženj. Položaj v skrajni točki zadržite vsaj sekundo. V nevtralnem položaju, to je preden menjate položaj, tudi nekoliko ustavite. Gibanje naj bo ves čas enakomerno. (več …)
Marina Kaštela

Marina Kaštela

Šport in rekreacija
Trenutno je na voljo 420 privezov, v marini vam zagotavljajo servis in popravila, poskrbljeno pa je tudi za morebiti potrebno nastanitev na kopnem. Na suhem je prostora za dodatnih 400 plovil, prevoz oziroma dvig iz morja pa se opravlja s sodobnimi dvigali. (več …)
10-minutna vadba na tekalni stezi za hitro kurjenje maščob

10-minutna vadba na tekalni stezi za hitro kurjenje maščob

Šport in rekreacija
Si želite efektivne vadbe, a se sprašujete zakaj bi vadbe izvajali na tekalni stezi v notranjih prostorih, ko pa je zunaj toplo vreme? Če ne zaradi drugega, že zaradi dejstva, da lahko trenirate v idealnih pogojih, saj vas lahko med samo vadbo na tekalni stezi, prijetno hladi klima. Poleg tega si lahko nastavljate različne programe vadbe in težavnostne stopnje, skozi katere boste dosegli želene rezultate. Danes je mogoče najti že kar nekaj kratkih, 10-minutnih vadb, kar preko spleta. Izbirate lahko tiste, ki vam najbolje ustrezajo in jih po potrebi tudi med seboj kombinirate. Najbolj uspešni treningi so tisti, kjer zajamete tako kardio vadbo, kot tudi vadbo za moč in mišice. Pri vse tem pa je najpomembneje, da se pred vadbo dobro ogrejete in po njej tudi dobro raztegnete in ohladite mišic...
Varno na pot s poganjalci

Varno na pot s poganjalci

Igre, Šport in rekreacija
Poganjalci so odlična igrača za otroke. Omogočajo hiter prehod iz takšne oblike zabave, na pravo vožnjo kolesa, kjer je potrebna napredna motorika in koordinacija. Poganjalci so med otroki izjemno priljubljeni, saj se z njimi lahko hitro premikajo. Vsi starši vedo, kako težko je včasih otroke spraviti na zrak, na sprehod ali kako drugo obliko gibanja. Na dveh kolesih je seveda veliko bolj zabavno in otroke boste hitro prepričali. Več v enem, to je šele super! Poganjalci so v različnih barvah in velikostih, med drugim tudi v tako nenavadnih oblikah, kot so črv, retro raketa in podobno. Modernejši poganjalci, denimo od Globberja, so izjemno modernih, že praktično futurističnih oblik, tudi več namenski in jih lahko starši pri majhnih otrocih uporabljajo tako, da otrok na njih sedi, oni pa g...
Kaj je akcijska kamera?

Kaj je akcijska kamera?

Računalništvo, Šport in rekreacija
Akcijska kamera je v večini najbolj poznana pri adrenalinskimi nikih, ekstremistih in hitrostnim navdušencem, ki radi posnamejo kakšno svojo dogodivščino in norost. Najbolj znane so po kakovostnih in kompaktih slikah, zato pa so jih takoj na začetku prevzeli ekstremisti in ljubitelji adrenalina. Zaradi svoje enostavnosti za uporabo pa so se kaj kmalu za tem navdušili tudi drugi navdušenci kamer in je kar hitro obnorela tudi širšo javnost. (več …)
Jahanje za otroke je odlična priložnost za spoznavanje živali.

Jahanje za otroke je odlična priložnost za spoznavanje živali.

Šport in rekreacija
Spoznavanje konj in jahanja je lahko za otroka čudovito doživetje, zato to lahko postane tudi primerno darilo za otrokov rojstni dan, prvi dan šole ali za kakšno drugo posebno priložnost, ko svojega otroka želite presenetiti s čim lepim in zanimivim. Verjemite, da bo prav vsak otrok užival v družbi konj, učitelji in jahalni mojstri pa bodo poskrbeli, da se bo otrok ob tem tudi kaj novega naučil ter da bo vse skupaj potekalo kar se da varno. (več …)
Poceni nogometna oprema ni vedno najboljša rešitev.

Poceni nogometna oprema ni vedno najboljša rešitev.

Šport in rekreacija
Ste morda ljubitelj nogometa ali pa imate otroka, ki se na vsak način želi preizkusiti kot nogometaš? Potem zagotovo potrebujete kvalitetno nogometno opremo, s katero bo igra še bolj prijetna, predvsem pa varna. Pri izbiri in nakupu opreme nikakor ne smete gledati zgolj in samo na ceno, temveč je pomembnejše, da se boste v opremi dobro počutili, da vam ne bo drselo in da med igro ne boste imeli nobenih drugih težav. Izberite opremo za nogomet, ki vas med igro ne bo motila, zato se boste lahko resnično posvetili uživanju v nogometu. (več …)
Salsa

Salsa

Šport in rekreacija
Salsa je pri nas čedalje bolj priljubljeni družabni ples, katerega korenine segajo v Latinsko Ameriko. Bolj natančno, Kuba in Portoriko sta smatrana za državi izvora salse. Razlog za to, da se pri tem omenja obe državi, je seveda v tem, da je težko določiti izvor katerekoli popularne oziroma ljudske kulture, saj te vedno predstavljajo zmes različnih vplivov, različnih kultur. Salsa je prav tako mešanica različnih ljudskih kulturnih vplivov, saj vsebuje elemente čačačaja in mamba, pa tudi kubanskega sona. Salsa skozi čas Salsa naj bi nastala sredi 70-ih let na Kubi. Čačača in mambo sta bila v tistem času zelo priljubljena v večjih ameriških mestih, kot je New York, a v plesnih gibih so vidni tudi vplivi nekaterih afro-kubanskih in afro-karibskih plesov. Izvor samega imena salsa je sicer nez...