torek, 5 decembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Šport in rekreacija

Kakovost in vzdržljivost za vsak izlet

Kakovost in vzdržljivost za vsak izlet

Šport in rekreacija
Deuter je nemška blagovna znamka, ki proizvaja široko paleto izdelkov, med katerimi so tudi nahrbtniki. Nahrbtniki Deuter so znani po svoji kvaliteti, udobju in trpežnosti, zato jih pogosto uporabljajo ljudje, ki se ukvarjajo z aktivnostmi na prostem, kot so pohodništvo, kampiranje, gorsko kolesarjenje in druge športne aktivnosti. Nahrbtniki Deuter so na voljo v različnih velikostih, modelih in barvah, tako da lahko vsakdo najde tistega, ki ustreza njegovim potrebam in željam. (več …)
Izbira kolesa odvisna zlasti od namena uporabe

Izbira kolesa odvisna zlasti od namena uporabe

Šport in rekreacija
Cestna kolesa so odlična izbira za vse tiste, ki najraje načrtujete kolesarke izlete in treninge izključno po cestah. Za poganjanje koles po cestah in makadamskih poteh je dobrodošlo treking kolo; mestno kolo se najbolje obnese pri vožnji in opravkih po mestu. Za izvajanje trikov na ulici izberite BMX ali pa Dirt kolo. Gorsko kolo pa je najboljša izbira za kolesarje, ki najraje kolesarijo po gozdovih, hribih ter brezpotjih. (več …)
Nekaj najučinkovitejših vaj za trebuh

Nekaj najučinkovitejših vaj za trebuh

Šport in rekreacija
Ena od številnih vaj za trebuh se imenuje dotikanje gležnjev ali stranski upogib trupa. Z njo boste obremenili stranske trebušne mišice. Izvedba te vaje za trebuh je zelo enostavna. Vse, kar morate narediti, je, da se uležete na tla in kolena pokrčite do pravega kota. Nato z nadzorovanim gibanjem poskušajte doseči najprej levi in nato še desni gleženj. Položaj v skrajni točki zadržite vsaj sekundo. V nevtralnem položaju, to je preden menjate položaj, tudi nekoliko ustavite. Gibanje naj bo ves čas enakomerno. (več …)
Marina Kaštela

Marina Kaštela

Šport in rekreacija
Trenutno je na voljo 420 privezov, v marini vam zagotavljajo servis in popravila, poskrbljeno pa je tudi za morebiti potrebno nastanitev na kopnem. Na suhem je prostora za dodatnih 400 plovil, prevoz oziroma dvig iz morja pa se opravlja s sodobnimi dvigali. (več …)
10-minutna vadba na tekalni stezi za hitro kurjenje maščob

10-minutna vadba na tekalni stezi za hitro kurjenje maščob

Šport in rekreacija
Si želite efektivne vadbe, a se sprašujete zakaj bi vadbe izvajali na tekalni stezi v notranjih prostorih, ko pa je zunaj toplo vreme? Če ne zaradi drugega, že zaradi dejstva, da lahko trenirate v idealnih pogojih, saj vas lahko med samo vadbo na tekalni stezi, prijetno hladi klima. Poleg tega si lahko nastavljate različne programe vadbe in težavnostne stopnje, skozi katere boste dosegli želene rezultate. Danes je mogoče najti že kar nekaj kratkih, 10-minutnih vadb, kar preko spleta. Izbirate lahko tiste, ki vam najbolje ustrezajo in jih po potrebi tudi med seboj kombinirate. Najbolj uspešni treningi so tisti, kjer zajamete tako kardio vadbo, kot tudi vadbo za moč in mišice. Pri vse tem pa je najpomembneje, da se pred vadbo dobro ogrejete in po njej tudi dobro raztegnete in ohladite mišic...
Varno na pot s poganjalci

Varno na pot s poganjalci

Igre, Šport in rekreacija
Poganjalci so odlična igrača za otroke. Omogočajo hiter prehod iz takšne oblike zabave, na pravo vožnjo kolesa, kjer je potrebna napredna motorika in koordinacija. Poganjalci so med otroki izjemno priljubljeni, saj se z njimi lahko hitro premikajo. Vsi starši vedo, kako težko je včasih otroke spraviti na zrak, na sprehod ali kako drugo obliko gibanja. Na dveh kolesih je seveda veliko bolj zabavno in otroke boste hitro prepričali. Več v enem, to je šele super! Poganjalci so v različnih barvah in velikostih, med drugim tudi v tako nenavadnih oblikah, kot so črv, retro raketa in podobno. Modernejši poganjalci, denimo od Globberja, so izjemno modernih, že praktično futurističnih oblik, tudi več namenski in jih lahko starši pri majhnih otrocih uporabljajo tako, da otrok na njih sedi, oni pa g...
Kaj je akcijska kamera?

Kaj je akcijska kamera?

Računalništvo, Šport in rekreacija
Akcijska kamera je v večini najbolj poznana pri adrenalinskimi nikih, ekstremistih in hitrostnim navdušencem, ki radi posnamejo kakšno svojo dogodivščino in norost. Najbolj znane so po kakovostnih in kompaktih slikah, zato pa so jih takoj na začetku prevzeli ekstremisti in ljubitelji adrenalina. Zaradi svoje enostavnosti za uporabo pa so se kaj kmalu za tem navdušili tudi drugi navdušenci kamer in je kar hitro obnorela tudi širšo javnost. (več …)
Jahanje za otroke je odlična priložnost za spoznavanje živali.

Jahanje za otroke je odlična priložnost za spoznavanje živali.

Šport in rekreacija
Spoznavanje konj in jahanja je lahko za otroka čudovito doživetje, zato to lahko postane tudi primerno darilo za otrokov rojstni dan, prvi dan šole ali za kakšno drugo posebno priložnost, ko svojega otroka želite presenetiti s čim lepim in zanimivim. Verjemite, da bo prav vsak otrok užival v družbi konj, učitelji in jahalni mojstri pa bodo poskrbeli, da se bo otrok ob tem tudi kaj novega naučil ter da bo vse skupaj potekalo kar se da varno. (več …)