petek, 26 majaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Turizem

Zadovoljite svojo željo po potepanju v Dubrovniku

Zadovoljite svojo željo po potepanju v Dubrovniku

Turizem
Stradun  Glavna ulica starega mestnega jedra Dubrovnik, Stradun, je dolga 300 metrov, tlakovana z belim apnenčastim tlakovanjem, na njej pa so dejavne trgovine in kavarne. V juliju in avgustu, zlasti ko sonce zaide in se kraj nekoliko ohladi, se ulica napolni z gostinci in ljudmi, ki iščejo nočno življenje. (več …)
Zabavne stvari, ki jih lahko doživite pri Niagarskih slapovih

Zabavne stvari, ki jih lahko doživite pri Niagarskih slapovih

Turizem
Plovilo Hornblower, prvotno Maid of the Mist, je morda staro, a še vedno dobro. To je še vedno najbolj priljubljena atrakcija na tem območju, ki deluje že od leta 1846, saj prevaža ljudi do meje Združenih držav Amerike.  Leta 1885 so se odločili, da bodo delovali kot turistična atrakcija in potnikom omogočili, da si slap ogledajo od blizu in osebno. To je lahko zelo vznemirljiva izkušnja, saj se približate slapu. Plovilo Hornblower se zapelje naravnost v podkev, kjer vas obkroži grmeča voda.  Pričakujte, da boste med to dejavnostjo mokri, vendar vam ni treba skrbeti, saj turistom ponudijo dežne jopiče. (več …)
Veliki kitajski zid – pravila in prepovedi

Veliki kitajski zid – pravila in prepovedi

Turizem
Veliki kitajski zid ni le najdaljši zid na svetu, ampak tudi največja starodavna arhitektura. Čudovita pokrajina privablja na milijone domačih in tujih turistov. Vendar pa vsi ne morejo v celoti uživati v svojem doživetju na Velikem zidu. Da bi si zagotovili boljše potovanje na Veliki kitajski zid kot običajno, morate upoštevati nekaj pomembnih pravil in prepovedi.  (več …)
Vabljeni v Idrijo – središče idrijske čipke

Vabljeni v Idrijo – središče idrijske čipke

Turizem
Glede na izdelavo, so čipke šivane, kvačkane, pletene ali klekljane, ločimo tudi ročno ali strojno izdelane. V Idriji nastajajo klekljane čipke. Ime so dobile po posebno oblikovanih lesenih palčkah – klekeljnih, na katerih je navit bombažen ali lanen sukanec. Poleg klekeljnov, klekljarica pri svojem delu potrebuje še bulo (blazino), košaro, papirc (vzorčno podlago), bucike, kvačko, škarje. Klekljarice čipko ustvarjajo s pomočjo papirca – vzorca, ki ga namestijo na valjasto blazino – bulo, ta pa je nameščena v nizki košarici. Čipka nastaja s sukanjem oz. križanjem niti navitih na klekeljne, ki jih s pomočjo bucik klekljarica prav tako pripne na blazino.  (več …)
Kaj vse vam ponuja Thermana Laško

Kaj vse vam ponuja Thermana Laško

Turizem
Ena od najbolj mikavnih ponudb, ki vam jih omogoča Thermana Laško, je zagotovo wellness oddih. Tega si lahko privoščite s svojimi najboljšimi prijatelji, s katerimi se zaradi obveznosti ne videvate prav pogosto. Po dolgem času si boste imeli v prijetnem okolju veliko lepega in zanimivega povedati. Privoščili si ne boste samo vrhunskega sproščujočega oddiha, temveč vas bodo postregli z vrhunsko hrano ter pijačo. (več …)
Čokoladna vas in kavarna Teta Frida

Čokoladna vas in kavarna Teta Frida

Turizem
Čokoladna vas se nahaja na Limbuškem obrežju reke Drave, v naravnem krajinskem parku Mariborsko jezero. Mimo nje vodi tudi priljubljena in lepo urejena Dravska kolesarska pot, ki povezuje Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško, čokoladna vas oziroma kavarna Teta Frida pa tako predstavlja čudovito mesto za postanek med kolesarjenjem.  Tam se lahko posladkate z ročno izdelanimi čokoladnimi sladicami ali samo malo počijete ob razgledu na reko Dravo, ki teče mimo, si ogledate okolico ali pa preverite, če ne boste nemara na obrežju videli kakšno od redkih vrst ptic ali morda celo bobra – tudi ti namreč prebivajo tam, kar je dokaz, da je okolica res neokrnjena. (več …)
Uredimo si kuhinjo v naravi

Uredimo si kuhinjo v naravi

Turizem
Veliki šotori nudijo ogromno prostora za prtljago in druge stvari. Zato nas bo morda tudi zamikalo, da kuhamo v šotoru. To ni dobra ideja, saj se lahko material šotora hitro zažge. Najbolje je, če to počnemo zunaj, saj bomo tako poskrbeli, da: (več …)
Najem jadrnice in šola jadranja

Najem jadrnice in šola jadranja

Turizem
Lahko bi najeli in plačali skiperja, a potem dopust ne bi bil več pravi družinski, poleg tega pa sem v letih jadranja nekaj izkušenj tudi pridobil – zakaj ne bi torej kar sam opravil šole jadranja in za vodenje jadrnice skrbel sam? (več …)
Vreme Ptuj s subpanonskimi značilnostmi

Vreme Ptuj s subpanonskimi značilnostmi

Turizem
  Kraj Ptuj leži v SV Slovenije, in sicer v središču Spodnjega Podravja na meji s Prlekijo. Za Ptuj je značilna ravninska lega in razgibana pokrajina. Nadmorska višina je 232 metrov, kar je precej nizko v primerjavi s slovenskim povprečjem. Zakaj? Ptuj namreč že leži v predelu Slovenije, kjer se počasi prične velika panonska nižina. Ravno zaradi tega se Ptuj ponaša s subpanonskim podnebjem. Vreme Ptuj nikakor ne pozna veliki temperaturnih nihanj. Gre za izjemno blago podnebje, ki je ugodno za kmetovanje in pridelovanje različnih poljščin. (več …)
Vreme Koper: Submediteranska milina

Vreme Koper: Submediteranska milina

Turizem
Koper je naše največje obmorsko mesto, ki ga vsako leto obišče izjemno veliko turistov iz celega sveta. Koper pa ni priljubljen le zaradi lepega mestnega središča ter okolice, marveč tudi zaradi izjemno ugodne klime. Tako kot ostala obmorska mesta, se tudi Koper ponaša s submediteranskim podnebjem. Zanj so namreč značilne precej mile zime ter zelo dolga vroča poletja. Ravno zaradi teh vremenskih razmer pa je Koper izjemno priljubljen pri vseh tistih, ki enostavno obožujejo prijetna ter vroča poletja. (več …)