četrtek, 2 decembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Turizem

Čokoladna vas in kavarna Teta Frida

Čokoladna vas in kavarna Teta Frida

Turizem
Čokoladna vas se nahaja na Limbuškem obrežju reke Drave, v naravnem krajinskem parku Mariborsko jezero. Mimo nje vodi tudi priljubljena in lepo urejena Dravska kolesarska pot, ki povezuje Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško, čokoladna vas oziroma kavarna Teta Frida pa tako predstavlja čudovito mesto za postanek med kolesarjenjem.  Tam se lahko posladkate z ročno izdelanimi čokoladnimi sladicami ali samo malo počijete ob razgledu na reko Dravo, ki teče mimo, si ogledate okolico ali pa preverite, če ne boste nemara na obrežju videli kakšno od redkih vrst ptic ali morda celo bobra – tudi ti namreč prebivajo tam, kar je dokaz, da je okolica res neokrnjena. (več …)
Uredimo si kuhinjo v naravi

Uredimo si kuhinjo v naravi

Turizem
Veliki šotori nudijo ogromno prostora za prtljago in druge stvari. Zato nas bo morda tudi zamikalo, da kuhamo v šotoru. To ni dobra ideja, saj se lahko material šotora hitro zažge. Najbolje je, če to počnemo zunaj, saj bomo tako poskrbeli, da: (več …)
Najem jadrnice in šola jadranja

Najem jadrnice in šola jadranja

Turizem
Lahko bi najeli in plačali skiperja, a potem dopust ne bi bil več pravi družinski, poleg tega pa sem v letih jadranja nekaj izkušenj tudi pridobil – zakaj ne bi torej kar sam opravil šole jadranja in za vodenje jadrnice skrbel sam? (več …)
Vreme Ptuj s subpanonskimi značilnostmi

Vreme Ptuj s subpanonskimi značilnostmi

Turizem
  Kraj Ptuj leži v SV Slovenije, in sicer v središču Spodnjega Podravja na meji s Prlekijo. Za Ptuj je značilna ravninska lega in razgibana pokrajina. Nadmorska višina je 232 metrov, kar je precej nizko v primerjavi s slovenskim povprečjem. Zakaj? Ptuj namreč že leži v predelu Slovenije, kjer se počasi prične velika panonska nižina. Ravno zaradi tega se Ptuj ponaša s subpanonskim podnebjem. Vreme Ptuj nikakor ne pozna veliki temperaturnih nihanj. Gre za izjemno blago podnebje, ki je ugodno za kmetovanje in pridelovanje različnih poljščin. (več …)
Vreme Koper: Submediteranska milina

Vreme Koper: Submediteranska milina

Turizem
Koper je naše največje obmorsko mesto, ki ga vsako leto obišče izjemno veliko turistov iz celega sveta. Koper pa ni priljubljen le zaradi lepega mestnega središča ter okolice, marveč tudi zaradi izjemno ugodne klime. Tako kot ostala obmorska mesta, se tudi Koper ponaša s submediteranskim podnebjem. Zanj so namreč značilne precej mile zime ter zelo dolga vroča poletja. Ravno zaradi teh vremenskih razmer pa je Koper izjemno priljubljen pri vseh tistih, ki enostavno obožujejo prijetna ter vroča poletja. (več …)
Ali lahko zaupamo katalogom turističnih agencij?

Ali lahko zaupamo katalogom turističnih agencij?

Turizem
Katalogi, časopisni ali spletni, so eden od najpogostejših načinov, kako se turisti odločajo za rezervacije in zakup svojih počitnic. Seveda pri izbiri iz katalogov vselej obstaja dilema, ali bo ponudba na destinaciji istovetna s ponudbo, ki jo turistična agencija oglašuje v svojem katalogu. Obstajajo raziskava, ki so skušale ugotoviti, koliko lahko običajen turist zaupa ponudbam iz kataloga. Vprašanje zaupanja ponudbam iz kataloga je v današnjem času še toliko bolj pereče. Mnogi potrošniki so se v nekaj preteklih letih odločili, da svoje počitnice rezervirajo in organizirajo kar sami, preko katere izmed spletnih strani naših turističnih agencij. Pri takšni organizaciji počitnic je seveda nujno, da zaupamo spletni ponudbi, ki jo agencija oglašuje. Še sploh je vprašanje zaupanja odlo...
5 nasvetov za brezskrbno jadranje

5 nasvetov za brezskrbno jadranje

Turizem
Se prvič odpravljate na jadranje in ne veste najbolje, kako se na to dogodivščino pripraviti in kaj pričakovati? Za vas smo zbrali nekaj koristnih praktičnih napotkov, s pomočjo katerih se boste izognili morebitnim neprijetnim presenečenjem. Naj se pustolovščina prične! Vreme Pri načrtovanju jadralne odprave je zelo pomembno, da preverite vremensko napoved in ji prilagodite datum odhoda. Poslabšanje vremena lahko namreč povzroči zelo visoke valove, ki onemogočajo varno jadranje. S skrbnim načrtovanjem se boste izognili tovrstnim nevarnostim. (več …)
Preden se odpravite na dopust, preverite vreme

Preden se odpravite na dopust, preverite vreme

Turizem
Vremenska napoved mora biti ena izmed stvari, ki jih preverimo, preden rezerviramo in odidemo na dopust. Vsi vemo, da je vreme ključnega pomena za naše počitnice, to pa pride še posebej do izraza takrat, ko planiramo dopust v bolj eksotičnih krajih. Pri rezervaciji potovanj v tropske kraje moramo pametno izbrati čas odhoda, saj se v teh predelih vreme menja ciklično. Če ne vemo, kakšno vreme nas čaka, lahko hitro naletimo na deževno ali monsunsko obdobje, ki ga spremljajo obsežne poplave, to pa nam lahko povsem uniči dopust. Drug ekstrem je vročina. Tropski kraji so znani po toplem in vlažnem podnebju, vseeno pa se lahko zgodi, da bodo temperature narasle nad pričakovane vrednosti, dopust pa bo postal neznosen. (več …)
Preživite dopust kot ga preživijo zvezde: na krovu jadrnice ali jahte

Preživite dopust kot ga preživijo zvezde: na krovu jadrnice ali jahte

Turizem
Preko poletja lahko v vseh revijah spremljamo slike zvezdnikov z dopustov. Znane igralce in bogataše ne vidimo na plažah. Zvezde se raje umaknejo na samo kjer jih ne bi nihče motil in tako si privoščijo dopust v luksuznem »apartmaju« sredi vode, z zasebno plažo. Odločijo se za najem jadrnice ali jahte. In zakaj si letos tudi vi ne bi privoščili kaj podobnega? Glavni razlog je verjetno zaradi cene. Vendar v primeru, da ne najamete razkošne jahte je cena precej ugodna. Za najem jadrnice za 8+2 oseb, ki nudi veliko prostora za 8 ljudi lahko odštejete od 1200€ naprej za cel teden. (več …)
Egipt

Egipt

Turizem
Egipt spada med tiste bolj zaželjene destinacije za počitnice. Tri top počitniške destinacije ob Rdečem morju so dosegljive skozi celotno leto in vedno primerne za sončenje, kopanje v morju in potapljanje. Med te tri spadajo Hurgada, Sharm El Sheikh in Marsa Alam. Sharm za razliko od ostalih leži na polotoku Sinaj in premore nekaj naravnih parkov, ki so predvsem zanimivi za potapljače. Egipt že dolgo ni več znan samo po piramidah in faraonih ampak je zadnje lete verjetno najbolj iskana last minute destinacija za počitnice.Vstopnega vizuma za Egipt več ne potrebujete v kolikor je vaš obisk turističnega namena. (več …)