torek, 5 decembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Računalništvo

Katera vrsta spletnega gostovanja je primerna za vaše potrebe?

Katera vrsta spletnega gostovanja je primerna za vaše potrebe?

Računalništvo
Tudi strežniki kot domači računalniki imajo različne zmogljivosti. Strežniki se torej med seboj razlikujejo v omejitvi prostora, po količini pomnilnika, v procesorju in podobno. Lastniki strežnikov omogočajo najem dela njegove zmogljivosti, obenem nudi še podporo, skrb za varnostne posodobitve, izdelavo varnostnih kopij, upravljanje z nastavitvami računov. Omogočanje vseh omenjenih storitev pa se torej imenuje gostovanje spletne strani ali web hosting. (več …)
Barve za tiskalnik Canon

Barve za tiskalnik Canon

Računalništvo
Najnovejša tehnologija tiskanja ne potrebuje črnila za ustvarjanje slik ali besedila. Za potisk se uporablja barvni prah, ki se zapeče v različne oblike na papir. Posamezni toner za laserski tiskalnik ne vsebuje črnila, ampak majhne plastične delce, ki se med tiskanjem dobesedno zapečejo na površino papirja. To naredi potisk izredno obstojen in zanesljiv.  (več …)
Vrhunske tiskalne naprave svetovno znanih podjetij

Vrhunske tiskalne naprave svetovno znanih podjetij

Računalništvo
Uporaba tiskalnih naprav je dandanes ključna za opravljanje praktično vsake dejavnosti v podjetniškem svetu. V osebnem življenju pa jih potrebujemo za izdelovanje receptov, preslikavo osebnih dokumentov, tiskanje slik in podobno. Na izbiro imamo veliko število kakovostnih proizvajalcev različnih naprav za tiskanje. Posebej zanimivi pa so Samsung tiskalniki, saj imajo lastnosti, ki jih težko najdemo drugje. Po drugi strani pa so zelo kakovostni in imajo izvrstno servisno mrežo, kar je izredno pomembno za poslovne kot tudi domače uporabnike. (več …)
Zakaj potrebujemo strežnik in domeno?

Zakaj potrebujemo strežnik in domeno?

Računalništvo
Svetovni splet je nedvomno spremenil svet na bolje na številne načine. Tudi poslovnega in osebnega življenja si ne moremo več predstavljati, ne da bi uporabljali pametni telefon, namizni računalnik, prenosnik in druge moderne naprave. Dostop do naših najljubših domen omogoča spletno gostovanje, ki deluje v ozadju. Poteka preko strežnikov, kjer se nahaja vsa HTML koda, ki je potrebna za prikaz digitalnih vsebin na zaslonu našega računalnika. Pomembno je, da se zavedamo kako delujejo strežniki in zakaj so tako pomemben element svetovnega spleta. (več …)
Novost na trgu so pametna očala

Novost na trgu so pametna očala

Računalništvo
Moška očala z naprednimi zmožnostmi Moški pogosto prisegajo na praktičnost. Ravno zato so moška očala s pametno tehnologijo primerna za njih. Mogoče jih je uporabljati popolnoma prostoročno. Na prihajajoči telefonski klic se je mogoče oglasiti z dotikom očal. Pri tem ne potrebujemo potrjevati klica na telefonu ali drugih gibov oziroma funkcij. Vse, kar potrebujemo je stabilna povezava z našim pametnim telefonom. Omenjena zmogljivost nam omogoča, da brezskrbno odgovarjamo na prihajajoče klice med vožnjo za avtomobilom. Seveda pa je vedno priporočljivo, da imam vozilo opremljeno z držalom oziroma nosilcem za pametni telefon. (več …)
Pogosti razlogi za izgubo podatkov

Pogosti razlogi za izgubo podatkov

Računalništvo
Trdi diski so izpostavljeni strojnim okvaram Nove računalniške komponente so izpostavljene nenehnim izboljšavam s strani proizvajalcev. Te vedno iščejo nove materiale in načine, kako izboljšati njihovo zanesljivost na kratki in dolgi rok. Na žalost pa so trdi diski, kot vse računalniške komponente, izpostavljeni strojnim okvaram. Načeloma so izredno zanesljivi in brez težav delujejo več let. Po približno petih letih pa se je potrebno zavedati, da imajo morda že močno omejeno življenjsko dobo. (več …)
Potek registracije domene

Potek registracije domene

Računalništvo
Vsaka spletna stran potrebuje svojo lastno domeno. Ta mora biti edinstvena in se ne sme podvajati. Pridobimo jo preko registracije domene, ki zahteva, da izberemo ime in končnico. Zakupimo jo lahko za obdobje enega leta. Po preteku tega obdobja moramo ponovno podaljšati veljavnost domene za nadaljnje leto. Samo registracijo je možno opraviti na različnih spletnih registrarjih. Možno je tudi, da to storimo pri ponudniku gostovanja spletnih strani. Načeloma ni pomembno kje opravimo nakup domene. Je pa bolje, če opravimo nakup pri podjetju, ki bo gostovalo našo stran, saj je tako veliko lažje reševati različne tehnične težave v prihodnosti. (več …)