torek, 25 januarjaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Računalništvo

Pogosti razlogi za izgubo podatkov

Pogosti razlogi za izgubo podatkov

Računalništvo
Trdi diski so izpostavljeni strojnim okvaram Nove računalniške komponente so izpostavljene nenehnim izboljšavam s strani proizvajalcev. Te vedno iščejo nove materiale in načine, kako izboljšati njihovo zanesljivost na kratki in dolgi rok. Na žalost pa so trdi diski, kot vse računalniške komponente, izpostavljeni strojnim okvaram. Načeloma so izredno zanesljivi in brez težav delujejo več let. Po približno petih letih pa se je potrebno zavedati, da imajo morda že močno omejeno življenjsko dobo. (več …)
Potek registracije domene

Potek registracije domene

Računalništvo
Vsaka spletna stran potrebuje svojo lastno domeno. Ta mora biti edinstvena in se ne sme podvajati. Pridobimo jo preko registracije domene, ki zahteva, da izberemo ime in končnico. Zakupimo jo lahko za obdobje enega leta. Po preteku tega obdobja moramo ponovno podaljšati veljavnost domene za nadaljnje leto. Samo registracijo je možno opraviti na različnih spletnih registrarjih. Možno je tudi, da to storimo pri ponudniku gostovanja spletnih strani. Načeloma ni pomembno kje opravimo nakup domene. Je pa bolje, če opravimo nakup pri podjetju, ki bo gostovalo našo stran, saj je tako veliko lažje reševati različne tehnične težave v prihodnosti. (več …)
Prodaja preko spletne trgovine nam olajša poslovanje

Prodaja preko spletne trgovine nam olajša poslovanje

Računalništvo
Preden se podamo v glavne prednosti ki nam jo prinese izdelava spletne trgovine, bomo rekli besedo ali dve o digitalnem oglaševanju. To je dandanes zelo prevladujoč način za predstavitev majhnih, srednjih in velikih podjetij ter njihovih produktov in storitev. Poleg tega lahko spletno oglaševanje poteka tudi preko socialnih medijev in drugih portalov, kjer se zbira veliko ljudi. Mora pa se povezovati na našo spletno stran ali trgovino, saj bodo stranke pričakovale, da lahko pregledajo našo ponudbo na spletu. (več …)
Mehanični in programski razlogi za okvaro trdega diska

Mehanični in programski razlogi za okvaro trdega diska

Računalništvo
Disk, ki ne more pravilno zapisati podatkov Glavni razlog za okvaro diska je njegova nezmožnost zapisovanja in branja podatkov. Operacijski sistem vedno zapisuje in bere različne segmente podatkov, vendar, ko to stori neuspešno, pride do napake. Taki podatki postanejo nedostopni, saj postanejo okvarjeni. Tako lahko izgubimo večje in manjše datoteke ter tudi programe. Veliko večja verjetnost pa je, da so bodo večje datoteke lažje okvarile, saj zavzamejo več fizičnega prostora na trdem disku. (več …)
Antivirusni program potrebuje vsak računalnik

Antivirusni program potrebuje vsak računalnik

Računalništvo
Uporaba antivirusnega programa je dandanes postala nekaj povsem normalnega. Moderni operacijski sistem Windows ima že vgrajeno zaščito proti virusom in vohunskim programom. Ta pa je dovolj močna za večino uporabnikov. Nekateri novi računalniki pa imajo lahko nameščene tudi druge močnejše različice sledečih varnostnih programov: (več …)
Povečajmo varnost svoje spletne strani

Povečajmo varnost svoje spletne strani

Računalništvo
Pri izbiri gostovanja pa bomo imeli možnost nakupa SSL certifikata. To je izredno pomemben dodatek, ki omogoči enkripcijo vseh podatkov, ki se pretakajo med našo spletno stranjo in njenimi obiskovalci. SSL certifikat za večjo varnost Z uporabo SSL certifikata si močno povečamo varnost svoje spletne strani. To je posebna tehnologija, ki je nameščena na strežniku, ki smo ga zakupili. Omogoča nam, da se informacije med računalnikom obiskovalca in našo spletno stranjo zaklenejo, oziroma da uporabljajo enkripcijo. S tem onemogočimo nepridipravom, da bi prisluškovali in ukradli podatke. (več …)
Odnesimo podatke kamorkoli s seboj

Odnesimo podatke kamorkoli s seboj

Računalništvo
Večja kapaciteta spomina Glavni razlog za nakup zunanjega trdega diska je povečanje kapacitete prostora za shranjevanje. Nanj lahko shranimo podatke, ki želimo, da so varni. Obenem pa lahko omenjen trdi disk prenašamo s seboj po želji. Današnje kapacitete diskov dosegajo na tisoče gigabajtov prostora. Moderni proizvodni procesi pa so močno znižali ceno vseh spominskih medijev. To je tudi razlog, da lahko dandanes kupimo zunanji trdi disk velik več terabajtov po izredno ugodni ceni. (več …)
Originalne kartuše so najdražje

Originalne kartuše so najdražje

Računalništvo
Nekateri med vami menite, da kartuše za tiskalnike zdržijo dlje, če jih hranite v hladilniku. V resnici boste s tako vrsto shranjevanja dosegli le nasprotni učinek. Črnilo kartuše se v hladilniku namreč hitreje posuši. Kartuše je tako najbolje shranjevati kar na sobni temperaturi. To je zapisano tudi na sami embalaži potrošnega materiala.  (več …)