sreda, 29 majaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Barve za tiskalnik Canon

Najnovejša tehnologija tiskanja ne potrebuje črnila za ustvarjanje slik ali besedila. Za potisk se uporablja barvni prah, ki se zapeče v različne oblike na papir. Posamezni toner za laserski tiskalnik ne vsebuje črnila, ampak majhne plastične delce, ki se med tiskanjem dobesedno zapečejo na površino papirja. To naredi potisk izredno obstojen in zanesljiv. 

Velika prednost tonerjev je tudi njihova sposobnost potiska več tisoč listov papirja. Zaradi večje zmogljivosti potiska se uporabljajo v javnih ustanovah, šolah in drugih organizacijah, kjer se tiska veliko dokumentov. Imajo pa veliko višjo nabavno ceno od klasičnih barv, vendar to zato, ker lahko imajo daljšo funkcionalno življenjsko dobo.

Barve za tiskalnik Canon igrajo ključno vlogo pri doseganju visokokakovostnih rezultatov.

OEM in nadomestni toner

Nakup katerekoli originalne dodatne opreme za računalniške naprave je lahko hitro drag podvig. Večinoma je potrebno kupiti samo en toner za laserski tiskalnik, saj vsebuje veliko količino barvnega prahu. Če pa si lastimo barvno lasersko tiskalno napravo, pa bomo morda potrebovali dve ali več.

Nadomestne barve za tiskalnik Canon

Proizvajalci računalniške opreme pogosto niso najbolj zadovoljni, če jim konkurirajo podjetja, ki za njihove naprave izdelujejo dodatke. Kljub temu različna podjetja izdelujejo nadomestne barve za številne tiskalne naprave. Mogoče je kupiti nadomestne barve kartuše Canon od več proizvajalcev z različnimi lastnostmi. Pogosto so mnogo cenejše od OEM izvedb, kar jih naredi bolj privlačne za nakup.

Kdaj so nadomestne barve za tiskalnik Canon priporočene?

Prihranek denarja pri nakupu pisarniških potrebščin je ključnega pomena za mnoge uporabnike. Še posebej veliko vlogo pa igra pri vzdrževanju tiskalnika Canon, če ga veliko uporabljamo. Ker so originalne barve dražje od nadomestnih, je dobro, če si lahko zmanjšamo stroške na kakršen koli način.

Članki iz iste kategorije: