sreda, 10 aprilaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Iščete kartuše Canon?

Če iščete kartuše Canon, potem vas gotovo zanima, kje in kako jih lahko dobite najceneje. Nekoč je bila v vsakem mestu le ena papirnica ali druga trgovina, kjer so se prodajali tudi tonerji oziroma potrošni material za tiskalnike, zaradi česar so bile cene precej visoke. Danes pa je na srečo izbira veliko večja. Zaradi konkurence pa so se znatno znižale tudi cene, kar je vsekakor odlična novica.

S pomočjo spletnega iskalnika lahko najdete kartuše Canon za vaš model tiskalnika po ugodni ceni ter tako privarčujete kar nekaj denarja. Najbolje, da kar obiščete spletno trgovino s kartušami toner123.si in si izberete kartušo za točno tisti model tiskalnika, ki ga imate.

Kartuše in tonerji

Laserski tiskalniki načeloma uporabljajo tonerje, brizgalni tiskalniki pa kartuše. Vendar pa se raba enega in drugega izraza rada zamenjuje, še večkrat pa govorimo kar o črnilu ali barvi za tiskalnik.

Marsikdo uporabi tudi besedno zvezo potrošni material za tiskalnike, vendar pa samo poimenovanje ni toliko pomembno, saj vsi vemo, za kaj gre. Če potrebuje tonerje ali kartuše Canon, je bolj od tega, kako jih imenujete, pomembno to, kateri model tiskalnika imate.

Oznaka na tiskalniku je namreč tisti podatek, ki ga potrebujete, da najdete natančno tiste tonerje ali kartuše Canon, ki jih potrebujete. Najlažje je oznako vtipkati v iskalnik na spletni strani trgovine, ki prodaja potrošni material za tiskalnike. Tako boste dobili seznam vseh črnil, ki so primerna za vaš tiskalnik. Tako jih boste imeli izpisana na enem mestu in jih boste lažje primerjali med seboj tako glede na velikost kot ceno in druge lastnosti.

Različne kartuše in modeli tiskalnikov

Canon ima različne modele tiskalnikov, vendar pa lahko določene kartuše Canon uporabite pri različnih modelih. Poleg tega se kartuše Canon delijo še glede na to, ali je v njih le črna barva ali pa tudi drugi barvni odtenki, ki omogočajo tudi barvni tisk.

Pomembno je, da izberete primerno črnilo za svoj tiskalnik oziroma za tisti model, ki ga imate. Zaradi tega je treba biti pri nakupu kartuše Canon zelo pozoren na njeno oznako oziroma številko ter na to, za katere modele tiskalnikov je primerna.

Velikost kartuše Canon

Kartuše Canon so na voljo v različnih velikostih oziroma z različno količino črnila. Kartuše Canon so za isti model tiskalnika so namreč na videz enake, vendar pa se lahko v njih skriva različna količina črnila. Če veliko tiskate, se vam zagotovo splača kupovati kartuše Canon XL, ki vsebujejo več črnila, saj boste z njimi lahko natisnili veliko strani ceneje.

V primeru, da ne tiskate veliko, pa se raje odločite za kartuše z manj črnila, da ga bo prej zmanjkalo, preden se bo zasušilo. Načeloma je zraven vsake kartuše tudi napisano, za koliko natisnjenih strani je v njej približno barve. Vendar pa se je treba zavedati, da je ta podatek le približen, saj je to, koliko barve bo tiskalnik porabil za tisk ene strani, odvisno od mnogih faktorjev. V osnovi je pomembno že, koliko besedila je na strani, kakšni so razmiki, ali gre za besedilo ali tabelo itd., zato je to težko natančno predvideti.

Kje kupiti črnilo?

Kot že rečeno, se črnilo za tiskalnike danes najbolj splača kupovati na spletu. To je za vas tudi najbolj priročno, saj vam bodo izbrane kartuše Canon pripeljali direktno na dom. Spletna trgovina Toner123 vam kartuše ali tonerje dostavi po pošti običajno že v roku dveh dni. Prav zaradi tega ni vseeno, kje jih kupite, saj mora biti dostava čim hitrejša in čim bolj zanesljiva.

Za nakup novega črnila se navadno namreč odločimo, ko starega začne zmanjkovati oziroma ko nas tiskalnik začne opozarjati, da zmanjkuje barve. Zaradi tega si ne moremo privoščiti, da bi dostava trajala predolgo. Prav zato se nam črnilo splača kupovati v trgovinah, ki ga imajo na zalogi, predvsem pa tam, kjer omogočajo hitro dostavo.

Seveda pa pri tem ne pozabite preveriti tudi stroškov dostave oziroma poštnine. Če kupujete črnilo v slovenski spletni trgovini, sta to edina dva stroška, na katera morate paziti, če pa kupujete v tujini, pa lahko nastanejo še dodatni stroški. Prav zaradi tega je včasih cena izdelka varljiva, saj to običajno ni končna cena, ki jo boste plačali. Tako vam priporočamo, da kupujete kartuše Canon in drug potrošni material za tiskalnike v slovenski spletni trgovini, ki ji lahko zaupate!

Preberite si tudi zakaj so tablični računalniki še vedno tako zelo priljubljeni in kje jih lahko kupite.

Članki iz iste kategorije: