sreda, 22 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Originalne kartuše so najdražje

Nekateri med vami menite, da kartuše za tiskalnike zdržijo dlje, če jih hranite v hladilniku. V resnici boste s tako vrsto shranjevanja dosegli le nasprotni učinek. Črnilo kartuše se v hladilniku namreč hitreje posuši. Kartuše je tako najbolje shranjevati kar na sobni temperaturi. To je zapisano tudi na sami embalaži potrošnega materiala. 

Več črnila v kartuši ne boste dosegli s pretresanjem 

V nekaterih tiskalniških kartušah je na voljo še vedno dovolj črnila, a na zaslonu tiskalnika ali računalnika vam kaže padec ravni črnila. Pri tonerjih si v takšnem primeru pomagamo tako, da ga pretresemo. Za kartuše pa to ne drži. 

S tresenjem kartuše ne bomo dosegli veliko, saj je v njih tekočina ali gel in ne prah. Sicer pa uporabniki preizkušajo vse vrste metod, da bi si zagotovili čim daljše delovanje tiskalniških kartuš. To je pogosto slabo za sam tiskalnik, zato je najbolje čim prej kupiti novo. 

Vrste kartuš za tiskanje 

Potrošniki na trgu lahko izbirajo med tremi vrstami kartuš. To so originalne, kompatibilne in obnovljene kartuše za tiskanje. 

Originalne kartuše proizvede proizvajalec tiskalnika. Takšna vrsta kartuš je med vsemi najdražja. Kompatibilnih kartuš ne proizvede proizvajalec tiskalnika. Kljub temu pa ustrezajo modelu tiskalnika, za katerega so bile narejene. V primerjavi z originalnimi so cenejše. V sami kakovosti črnila ni bistvenih razlik. Pri mnogih uporabnikih so tudi zato zelo dobrodošle. 

Najbolj prijazna vrsta kartuš so obnovljene kartuše. Zanje velja, da so bile ponovno napolnjene. V primerjavi z drugimi vrstami kartuš so najcenejše. 

Primerjava kartuš in tonerjev 

Glavna razlika med tonerji in kartušami se kaže v velikosti in ceni. Kartuše so manjše in cenejše v primerjavi s tonerji. Slednji omogočajo cenejše tiskanje na stran oziroma enoto. 

Članki iz iste kategorije: