sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Razlika med obnovljenimi, kompatibilnimi in originalnimi izdelki

Pred nakupom kartuše se odločite, ali želite kupiti originalni, obnovljen ali kompatibilen izdelek. Razlika v kvaliteti med njimi je resnično minimalna. Cenovna razlika pa je kar velika.

Originalne kartuše Canon za vaš tiskalnik

Vzemimo za primer originalno kartušo Canon, ki je proizvedena neposredno s strani podjetja Canon v njihovi tovarni. Prednost originalnega izdelka je v kvaliteti in zanesljivosti produkta, ki jo garantira neposredno podjetje Canon. Slabost originalnega izdelka pa je v sami ceni.

Kompatibilne kartuše Canon za cenejše tiskanje

Kompatibilne kartuše za tiskalnike znamke Canon so proizvedene s strani tretjih podjetij.  Proizvedene so iz novih ali recikliranih materialov. Vsebujejo novo črnilo, ki je kvalitetno. Vašemu tiskalniku se prilagajajo enako kot originalne različice. Največja prednost kompatibilnih kartuš pa je v tem, da so ponavadi za tretjino ali polovico cenejše od originalnih.

Obnovljene kartuše in tonerji za tiskalnike Canon

Obnovljene kartuše in tonerji za tiskalnike Canon pa so dejansko stari deli, kot so valčki, zobniki in črnilo oziroma prah ki jih je ponudnik obnovil in napolnil. Cenovno so izjemno ugodne in so velikokrat za polovico cenejše od originalnih izdelkov. Prijazne so tudi naravi, saj so ponovno uporabljene. Prednost je tudi v tem, da z uporabo obnovljenih izdelkov tiskalnik ne izgubi garancije, saj so popolnoma enake kvalitete kot originalne.

Ne kupujte napolnjenih kartuš

Na tržišču lahko najdete tudi napolnjene kartuše, kjer je podjetje ali posameznik izdelek samo dopolnil z novim črnilom, starega pa ni odstranil. Takšna kvaliteta je zelo dvomljive narave, saj se staro črnilo hitro posuši. Obenem ne morete vedeti, kakšna je dejanska življenjska doba tistega črnila ali praha ter koliko časa izdelek ni bil v uporabi.

Članki iz iste kategorije: