torek, 5 decembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Nakup barv za laserske in črnilne tiskalnike Canon

Laserski tiskalniki ne uporabljajo črnila

Preden se opravimo po nakup novih barv za naš laserski tiskalnik je pomembno, da se zavedamo kako deluje toner. Ta ne vsebuje črnila ali barve. V njem se nahaja barvni prah, ki ga tiskalnik pri izdelavi slike ali dokumenta zapeče na papir. To ima več prednosti, kot so:

  • Barva se takoj posuši
  • Potiskava lista je skoraj instantna
  • Visoka učinkovitost porabe barvnega prahu
Med Canon tiskalniki je priljubljena serija Pixma, ki tako kot ostali črnilni tiskalniki uporablja kartuše.

Črnilni tiskalniki uporabljajo kartuše

Črnilni ali inkjet tiskalniki so še vedno zelo popularni. Ena izmed najbolj priljubljenih serij od podjetja Canon je Pixma. Neglede na proizvajalca in izvedbo črnilnega tiskalnika, vsi uporabljajo kartuše. Napolnjene so s črnilom, ki se hitro posuši na zraku. Poznamo kartuše Canon Pixma v različnih izvedbah, ki je dobro, če jih prepoznamo pred nakupom. V vsakem primeru pa imajo inkjet naprave številne prednosti, kot so:

  • Nizka nakupna cena tiskalne naprave
  • Ugodna cena črnilnih kartuš
  • Ugodne cene multifunkcijske inkjet naprav

Tonerji so na voljo v številnih izvedbah

Nakup novega laserskega tiskalnika Canon je morda ena izmed najboljših nadgradenj naše pisarne. Ob nakupu je skoraj vedno priložen originalni oziroma OEM toner, ki je popolnoma združljiv z našo napravo. Napolnjen je z visoko-kakovostnim prahom in je narejen po strogih predpisih, ki jih narekuje proizvajalec. Poznamo več izvedb tonerjev Canon, ki so si med seboj različni. Vsak proizvajalec tiskalnikov bo vedno zagovarjal nakup OEM oziroma originalne opreme, vendar to ni vedno najbolj praktično. Zato je dobro, če poznamo osnovne razlike med tonerji, ki so na voljo na tržišču.

Članki iz iste kategorije: