petek, 29 septembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Katera vrsta hrane je najboljša za pse?

Še preden svojega hišnega ljubljenčka pričnete primerno hraniti oziroma preden ga sprejmete v svoj dom, se morate obvezno izobraziti o dobrem prehranjevanju. To med drugim pomeni, da morate vedeti tudi, katere vrste hrane za pse so na voljo na trgu.

V osnovi se hrana za pse lahko deli na suho, polvlažno in mokro. Ne moremo trditi, katera med njimi je najboljša hrana za pse. Pogosto je tako, da lastniki psov živali hranijo mešano. To pomeni, da jim v dnevu ponudijo tako s suho hrano v obliki briketov kot mokro hrano na primer v obliki konzerve.

Hladno stiskana hrana za pse

Pogosto pa lahko, predvsem v zadnjem času, slišite, da je daleč najboljša hrana za pse tista, ki je hladno stiskana. A tudi pri tem morate biti izjemno previdni. Takšna hrana lahko s seboj prinaša številne pasti. Ni nujno, da bo učinkovala na žival tako, kot obljublja proizvajalec.

Hladno stiskana pasja hrana
Hladno stiskana pasja hrana vsebuje uravnotežene sestavine

Hladno stiskana hrana s seboj prinaša tako prednosti kot slabosti. Obvezno morate poznati obe plati. Ne smejo vas zavesti samo izjemne koristi takšne hrane, temveč se osredotočite tudi na morebitne slabosti in zakaj do njih sploh prihaja.

Najbolj priljubljena pasja hrana

Če bi naključne lastnike oziroma skrbnike psov vprašali, s katero hrano se njihov hišni ljubljenec prehranjuje, bi večina med njimi zagotovo omenila tudi brikete. Ti še vedno veljajo za najbolj priljubljeno pasjo hrano. Ta ni praktična zgolj za psa, temveč tudi za lastnika.

Mokra ali suha hrana za hišne živali: katera je boljša za mačke in pse?

Po drugi strani pa je večina kužkov navdušenih tudi nad mokro hrano. Za piko na i pa zagotovo poskrbijo še pasji priboljški, ki so na primer v obliki pasjih keksov ali česa podobnega.

Članki iz iste kategorije: