sreda, 29 majaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Poskrbimo za vse potrebe pasjih mladičkov

Skrb za psa nam nedvomno spremeni življenje. Zelo hitro lahko ugotovimo, da so to izredno čuteča bitja, ki nam povrnejo ves naš trud z nepogojno ljubeznijo. Ko pa so v igri pasji mladički, pa se moramo pripraviti na nekatere stvari, ki nam morda sprva niso jasne. Pomembno je, da se seznanimo s potrebami mladičev, saj jih bomo tako ohranili srečne in zdrave. To pa zajema primerno hrano, kot tudi izbiro igrač. Seveda pa moramo našemu psičku nuditi tudi primerno količino gibanja in pozornosti, če želimo, da zraste v močnega ter zdravega psa.

Zdrava hrana za pasje mladičke

Majni kužki potrebujejo primerno hrano za vzpostavitev močnih kosti, mišic in drugih tkiv. Obenem pa jim bo kakovostna pasja hrana omogočila, da zrastejo do svojega največjega potenciala. Tako je izredno pomembno, da izberemo brikete in konzerve, ki niso pridelani s postopkom ekstrudiranja. S tem se izognemo hrani, ki je na pogled in okus sicer bogata, vendar v resnici nima v sebi veliko hranil. Priporočljivo je, da se vnaprej pozanimamo s prodajnim osebjem v pasji trgovini o primerni hrani, ki jo nameravamo kupiti za naše majhne pse.

Ekstrudirana hrana ni priporočena 

Hladno stiskana pasja hrana je v ponudbi na trgu dokaj nova. Številni proizvajalci generične hrane napišejo na konzerve z mesom in vreče z briketi veliko zavajajočih podatkov. Obenem pa je omenjena prehrana pridobljena s postopkom ekstrudiranja. To pomeni, da se pripravlja pri zelo visokih temperaturah, ki uniči večino njihove hranilne vrednosti. Tako ji naknadno dodajo umetno aromo in okuse, da je psom sploh zanimiva.

Pasji mladički imajo radi hladno stiskane brikete.

Hladno stiskana hrana za pse je visoke kakovosti

Trgovina za pse prodaja hladno stiskano hrano,ki se pripravi po postopku hladne priprave. Surove surovine se skupaj zmešajo in pripravijo pri nizki temperaturi. S tem se zagotovi, da hrana za pse ohrani večino svojih hranilnih vrednosti.

Hladno stiskane brikete in meso iz konzerv imajo radi tudi pasji mladički. Omogoča jim, da si napolnijo želodčke in obenem pridobijo kritične hranilne snovi, ki jim bodo pomagale razviti močan imunski sistem, mehak in sijoč kožuh ter zdrave zobe. 

Preberite tudi članek: Hladno stiskana hrana za naše male živali

Prehrana, ki jo nudimo našim malim živalim igra ključno vlogo pri ohranjanju njihovega zdravja. To pomeni, da nujno potrebujejo številne minerale, vitamine in druge elemente za pravilen razvoj kosti, imunskega sistema, ohranjanja zdravega kožuha ipd. …

Lokalna trgovina za pse ponuja bogato izbiro prehrane

Dandanes ponujajo številni trgovski centri bogato izbiro hrane za naše pse. Pogosto je na voljo tudi hrana za pasje mladičke različnih proizvajalcev. Pomembno se je zavedati, da omenjena hrana pogosto ni visoke kakovosti. Priporoča se jo v primerih občasne uporabe, ni pa primerna kot nadomestilo za kakovostne brikete in konzerve pridobljene po procesu hladnega stiskanja.

Generična hrana za pse lahko našim psom povzroči nemalo težav. V njej se nahajajo številne kemikalije, ki izboljšajo njen okus in vonj. Še posebej slab učinek ima lahko na pasje mladičke, saj so po naravi bolj občutljivi. To je tudi razlog, da je veliko bolj priporočljiv obisk lokalne trgovine za pse, saj ima veliko bolj izkušene prodajalce o potrebah psov raznih pasem in starosti.

Psi, ki so izredno aktivni potrebujejo ustrezno pasjo hrano.

Pasji mladički potrebujejo veliko igranja

Mladi psički potrebujejo veliko količino igranja. Med igranjem stimulirajo svoj um in tudi telo. Priporočljivo je, da jim priskrbimo kakovostne igrače ter se tudi z njimi fizično igramo. S tem ustvarimo vez med nami in našim psom. Obenem pa poskrbimo, da med igro ne bo prišlo do poškodb in drugih nevšečnosti.

Pogosto je tako, da pasji mladički nimajo občutka za utrujenost. Veliko je odvisno od same pasme, vendar so nekje do enega leta lahko izredno aktivni. Pri tem potrebujejo igranje, igrače in tudi redne sprehode. Dobro je, če poskrbimo, da ne prekoračijo svojih zmogljivost, saj imajo še dokaj krhke kosti in zglobe nekje do šest mesecev starosti.

Hladno stiskani briketi vsebujejo kritične hranilne snovi, ki mladičkom pomagajo razviti močan imunski sistem.

Pasji priboljški so ključni

Vse pasme psov naravnost obožujejo okusno hrano. To lastnost lahko uporabimo sebi v prid pri treningu našega pasjega mladička. S pasjimi priboljški lahko naučimo mladega psa številnih trikov. Obenem pa je mogoče tudi vzpostaviti meje v obnašanju, ki ga dovolimo.

Kakovosti priboljški, ki jih lahko kupimo v trgovini za pse, so izredno okusni. Tako bomo našega mladega psa ali tudi že odraslega privabili, da nas bo poslušal. Priporočljivo je, da pred treningom psu ne dajemo jesti. S tem bomo še ojačali učinek priboljškov, kar bo imelo za učinek večjo poslušnost našega psa.

Zaščita pred klopi in bolhami

Toplo vreme s seboj prinaša polno možnosti, da se naš pasji mladiček igra v naravi. Pri tem pa obstajajo številne nevarnosti, kot so klopi in bolhe. Bolhe se sčasoma zaredijo v življenjsko prostor našega kužka. Grizejo pa lahko tudi ljudi. Pogosto lastniki psov mislijo, da bolhe živijo na psu, vendar to ni res. Nahajajo se v okolici, kjer naš pes živi. Klopi pa prenašajo številne bolezni, ki so lahko nevarni za nerazvit imunski sistem pasjih mladičev.

Priporočljivo je, da kupimo zaščito proti bolham in klopov v obliki ampul. Lahko pa tudi psa enkrat ali dvakrat na leto okopamo s šamponom proti parazitom. Poznamo pa tudi naravna razpršila, ki jih uporabimo na psu ter jih vtremo v pasjo dlako. Priporočeno je, da se vnaprej vedno pozanimamo o najboljši zaščiti psa pred paraziti s prodajnim osebjem v naši najljubši trgovini za pse, ki nam je najbližja.

Članki iz iste kategorije: