četrtek, 29 februarjaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Na kaj je treba paziti pri izbiri posteljnega okvirja za spalnico?

Posteljni okvir je struktura, na kateri je nameščeno ležišče, zato je zelo pomemben element za udobje počitka. Na kaj morate biti pri nakupu posteljnega okvirja še posebej pozorni?

Praktičnost za majhna stanovanja

V majhnih hišah in stanovanjih je vsak kvadratni meter prostora za shranjevanje zlata vreden. Tak prostor lahko pridobite tudi pod posteljo, če to dopušča okvir. Če si to želite, mora imeti posteljni okvir praktične posode za shranjevanje stvari, kot so rezervni kompleti posteljnine ali zimska oblačila. Lahko si omislite tudi posteljni okvir, ki nima predalov za shranjevanje, je pa dvignjen, da lahko od spodaj namestite velike in praktične škatle za shranjevanje.

Nekateri posteljni okvirji so preprosti in enostavni, drugi pa so bolj okrašeni in podrobni.

Velikost posteljnega okvirja za spalnico

Postelja mora biti seveda udobna, na kar vpliva tudi okvir. Pri tem so ključnega pomena njegove dimenzije, ki pri izbiri za dve osebi ne smejo biti manjše od 140 cm v širino. Seveda so kupci omejeni tudi z dimenzijami notranjosti, zato morate pred nakupom izmeriti vrzel, v katero bo postavljena postelja, hkrati pa ne pozabiti, da je treba tja postaviti tudi nočne omarice.

Višina vzglavja

V mansardni spalnici ne smete pozabiti na višino vzglavja v posteljnem okvirju, ki običajno ne more biti poljubna (če bo pohištvo postavljeno ob poševni steni). Za večino podstrešij je optimalna dimenzija približno 100 cm (ali nekoliko več), vendar se zaradi lastne varnosti vedno splača še enkrat izmeriti višino stene.

Okvir v posteljnem okvirju

Zadnji, a ne najmanj pomemben dejavnik je okvir. Seveda mora biti dovolj trden, da prenese težo ležišča in ljudi, ki spijo na njem. Prav tako ne sme škripati, saj tvegate, da se boste ponoči zbudili, kar bo sčasoma postalo zelo moteče.

Kot je razvidno, je treba pri izbiri posteljnega okvirja upoštevati veliko različnih dejavnikov. O tem je treba dobro premisliti, saj je nakup postelje v večini primerov odločitev za več let.

Članki iz iste kategorije: