sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Ko pride čas za nočni počitek …

V življenju je malo stvari, ki bi lahko bile bolj zoprne od prenapolnjene in neorganizirane spalnice. Razumljivo pa je, da je lahko organizacija in ureditev vsakega bivalnega prostora velik izziv, neprimerno pa je ta večji, ko gre za urejanje manjših prostorov, kot je npr. spalnica. In vendar je le organizirana soba tudi prijetna soba, kar nesporno drži zlasti za spalnico.spalnica-samba
Pri čedalje hitrejšem tempu življenja je namreč spalnica tisti prostor, kamor se po napornem dnevu umaknemo, da bi se umirili, spočili in pripravili na nov dan. Zato je to prostor, ki mora biti opremljen z veliko pozornosti, kajti predvsem v spalnici so nadvse nedobrodošli različni moteči elementi, ki bi nas pri počitku morebiti lahko motili.

Osnovne smernice, ki so prisotne pri načrtovanju spalnic so zato univerzalne. Če jih na kratko povzamemo ugotovimo, da je predvsem pomembna usklajenost tistih nekaj tipičnih pohištvenih kosov, ki jih mora vsebovati spalnica. Tu seveda govorimo v prvi vrsti o postelji, nočnih omaricah in omari za shranjevanje oblek. Vse skupaj naj bi dopolnjevale umirjene stenske barve ter posteljnina. Med najbolj zaželenimi so pastelne barve, pri čemer so tkanine navadno tiste, kjer si s pomočjo vzorcev lahko privoščimo več drznosti. Sledi še razsvetljava, ki naj ne bi bila premočna in v primeru nočnih lučk tudi usmerjena.

Spalnica Samba

Ob upoštevanju teh osnovnih smernic so pri podjetju Alples oblikovali spalnico Samba, ki je rezultat uspešne Alplesove tradicije v pohištveni industriji, saj povzema najboljše iz njihovega predhodnega programa. Spalnico je oblikovala Marjana Rejc, za svoj design pa je dobila na pohištvenem sejmu leta 2009 nagrado »Zlata vez«, ki jo podeljujeta Gospodarsko razstavišče in Združenje lesene in predelovalne industrije pri Gospodarski zbornici Slovenije. Gre torej za spalnico, ki je dokazano tehnološko dovršena in kvalitetna. Spalnica je na voljo v več različicah in dimenzijah, kar omogoča njeno umestitev tudi v dimenzijsko zahtevnejše in zapletenejše prostore, pri čemer pa niti najmanj ne trpi estetika. Minimalizem in enostavne pohištvene ploskve, ki so kar najmanj moteče, elegantno dopolnjujejo njihovi okrogli zaključki. Spalnica zagotavlja udobje zaobljenih robov, pri čemer boste pustili neprijetne spomine na boleča bližnja srečanja z grobimi robovi v preteklosti. Omare so opremljene z blažilci za mehko zapiranje vrat in predalov. Spalnica Samba se ponaša z raznovrstnostjo uporabljenih materialov, vzorcev in dimenzij.
https://www.youtube.com/watch?v=C6se2cg-mJg

Članki iz iste kategorije: