četrtek, 11 aprilaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Vgradne omare za spalnice

New Door for the Closet in The Back Bedroom
(Photo credit: sierravalleygirl)

Najpogostejša uporaba vgradnih omar so jasno spalnice. Zakaj? Razlogov je več: najprej je tukaj možnost prilagajanja prostoru, nato možnost prilagajanja stilu ostalih spalničnih elementov (postelji, komodi, vhodnim vratom v spalnici, stenam, barvam in še in še..) Temu sledi možnost povsem individualne opremljenosti v notranjosti, nato možnost zapolnitve neuporabljenih prostorov ter seveda s tem tudi praktičnost.

Kadar se odločamo za postavitev vgradne omare v spalnici, pogosto tehtamo tudi med možnostmi ali bi se raje odločili za vgradnjo samostojne garderobne sobe ali za preprosto vgradnjo vgradne omare. Če le prostor, njegova razporeditev in velikost omogočata, je priporočljivo in tudi izredno popularno, postaviti samostojno garderobno sobo. Ta nam omogoča, da jo opremimo tako, da vanjo lahko odlagamo tudi zimsko garderobo, kovčke, sesalce in reči, ki jih praviloma ne znamo primerno »skriti« v ostale prostore.

In garderobna soba je resnično edina soba v stanovanju ali hiši kamor ne bodo šli niti obiski. Četudi jim ob njihovem prvem obisku (ko si vsi želijo ogledati naše domovanje) povabimo vsepovsod, garderobni del lahko mirno spustimo.

Če le prostor omogoča je praktično, da garderobne sobe v spalnici opremimo z nasproti stoječimi vgradnimi omarami. Pri čemer se lahko igramo s tem, da nek del omar zapremo z drsnimi vrati, drugi del pa pustimo odprt tako, da so korpusi vgradne omare vidni. Ta rešitev nam brez odmikanja vrat zagotavlja hitro dostopnost do garderobe, ki jo potrebujemo vsak dan (službena oblačila, večerna toaleta, kravate, spodnje perilo,ipd…), hkrati paimamo do vsega tega hiter pregled že ob samem vstopu v takšno garderobno sobo.

Na sredino sobe lahko postavimo »otok« opremljen z ogledali in predali. Ni namreč malokrat, da v takšnih sobah pri preoblačenju in urejanju potrebujemo tudi odlagalne površine in postavitev takšnega pohištvenega otoka ali komode na sredino garderobne sobe je ne samo trendovska, ampak tudi praktična rešitev.

Odprti del omare lahko opremimo z izvlečnimi policami in obešalniki, kravatniki in hlačniki, košarami in podobnim. Na ta način bomo lažje organizirali tudi to kam se redno odlagajo katera oblačila, posledično pa bo pospravljanje garderobne sobe in notranjosti vgradnih omar, lažja in hitrejša.

Največja prednost takšne garderobne sobe v spalnici pa je zagotovo umestitev drsnih vrat pred takšno sobo. Četudi se najde trenutek (kar se v dinamiki in naglici življenja zagotovo), ko nam ni ravno pri volji, da se lotimo filigranskega pospravljanja in odlaganja oblačil (recimo kadar se nam mudi), lahko na hitro garderobo in oblačila odložimo na pohištvene otoke, izvlečne police ali druge elemente v odprtem delu vgradne omare, zastremo celoten pogled z drsnimi vrati in prostor je pospravljen.

Tistega filigranskega in »mučnega« pospravljanja pa se lotimo, ko bo za to več časa in volje.

Enhanced by Zemanta

Članki iz iste kategorije: