petek, 1 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Izris kuhinje

Odločamo se za opremo enega najpomembnejših prostorov v vsakem domu. Poznano? To je seveda kuhinja. Vsak dom jo potrebuje, ne glede na to kako pogosto je uporabljena – nikakor ne želimo v kuhinjski niši dan za dnem gledati praznih sten.

Ampak kako se lotiti izbire kuhinje? Najbolje je, da si že v glavi naredimo okvirno predstavo kakšno kuhinjo želimo, kje naj bi bili postavljeni gospodinjski aparati ter korito za vodo, nato pa se odpravimo do različnih ponudnikov kuhinj.

Le – ti nam bodo glede na naše želje lahko izdelali izris kuhinje ali več različnih kuhinj, odvisno od tega kako trdno smo odločeni glede določenega videza. Če glede samega videza kuhinje nimamo točno začrtanih želja je pred nami še toliko težja naloga, saj je na tržišču ogromno različnih modelov, ki se med seboj kar precej razlikujejo, vse od klasičnih kuhinjskih sestavov pa do modernejših linij.
Prav tako je od izbire proizvajalca kuhinje odvisno tudi to, ali nam bodo sposobni izpolniti vse želje glede želene postavitve elementov v kuhinji, oz. kakšne rešitve nam bodo dodatno predlagali.

Seveda je tisti prvi izris kuhinje čista osnova, večina resnih prodajalcev kuhinj bo namreč pred izdelavo predračuna na dom poslala tudi komercialista, ki bo natančno premeril prostor kjer bo kuhinja, si natančno zarisal vse napeljave (elektrika, vodovod) v prostoru ter na podlagi tega bodo v salonu ponovno izdelali natančen izris kuhinje, na podlagi katerega bo izdan tudi predračun. Pomembno je tudi, da so v izris vključeni gospodinjski aparati, le tako bomo namreč dobili najbolj realno sliko o videzu kuhinje.

Nekateri proizvajalci kuhinj ne želijo predati stranki izdelanega izrisa kuhinje, kar je iz njihovega vidika seveda razumljivo, vendar stranka na takšen način izgubi občutek za videz in postavitev kuhinje določenega proizvajalca in se ravno s tega vidika raje odloči za proizvajalca katerega izris in predračun lahko pregleda v miru in večkrat in se odloči za nakup po temeljitem premisleku.

Oglejmo si kako se pravilno izberejo kuhinjski elementi.

Članki iz iste kategorije: