sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Kakšna svetila izbrati?

Se ukvarjate z prenavljanjem ali preurejanjem vašega doma oziroma se pravkar selite? Potem nikakor ne smete pozabiti na osvetlitev prostora, saj je to zelo pomembno za prijetno bivanje. Izbirate lahko med različnimi modeli lučmi, ki so namenjeni različnim prostorom v vašem stanovanju ali hiši, seveda pa morate biti pri tem pozorni predvsem na to, da bodo dobro osvetljevali prav vsak kotiček vašega doma, saj se boste tako v njem še lepše počutili.stenska-svetila

Veliko ljudi o osvetlitvi doma ne razmišlja posebno, če jih na to ne opozorijo arhitekti ali notranji oblikovalci, saj na to enostavno pozabijo ali pa se jim zdi samoumevno, da bo imel vsak prostor na sredini stropa eno luč, ki naj bi bila dovolj. V resnici to še zdaleč ne zadostuje za primerno osvetlitev prostora, sploh če je ta velik ali pa če v njem počnemo kaj takšnega, kar zahteva usmerjeno svetlobo. V delovnih prostorih zato stropne luči kombiniramo z namiznimi, poleg njih pa bi prav vsako domovanje potrebovalo tudi stenska svetila (volino-svetila.si/notranja-svetila/zidna-svetila.html).

V kopalnici nad umivalnikom je takšna stenska luč nujna za dobro osvetlitev, prav tako pa brez nje ne gre nad vsemi drugimi ogledali v hiši ali stanovanju. Stenska svetila lahko namestimo tudi nad delovni pult v kuhinji, nad štedilnik ali pomivalno korito, saj omarice nad njim mečejo senco in zato prostor pod njimi ni dovolj osvetljen, kar nas med delom lahko moti. Takšna dodatna osvetlitev je še posebej pomembna pri natančnem delu, kot je na primer rezanje ali sekljanje, prav pa pride tudi pri okraševanju tort ter drugega peciva in tudi na sploh pri kuhanju. Če se vam zdi, da vaša kuhinja ni dovolj osvetljena ali pa imate delovni pult nasproti okna, tako da med delom nanj s svojim telesom mečete senco, potem so stenska svetila zelo dobra rešitev za vas.

Njihova namestitev je enostavna, delujejo pa lahko na podlagi različnih tehnologij. Zelo se obnesejo tista svetila, ki namesto klasičnih žarnic uporabljajo LED sijalke oziroma diode, saj je njihova življenjska doba veliko daljša od vseh drugih oblik svetil. Ponudba svetil je zelo velika, na voljo imate celo kopico različnih modelov, barv in oblik luči, kar pomeni, da boste brez težav našli tudi kaj po svojem okusu. Paziti morate le, da izberete svetila, ki ustrezajo slogu vašega doma, seveda pa ga lahko s primerno izbiro tudi barvno popestrite, naredite bolj modernega, elegantnega ali zanimivega.
https://www.youtube.com/watch?v=jQIF8NyQttA

Tudi v današnjih časih večina luči kupuje nazadnje, ko opremijo že celoten prostor, strokovnjaki pa vam bodo znali povedati, da je najbolje, če tudi svetila izberete skupaj z opremo in pohištvom, saj le tako lahko zagotovite enoten videz prostora, hkrati pa poskrbite tudi za enakomerno in pravilno osvetlitev. Naknadno lahko seveda še vedno dodate kakšno spremembo, namestite novo svetilo, če ugotovite, da ste kje naredili napako oziroma da v določenem prostoru potrebujete še več svetlobe. Prav stenska svetila so tista, k jih lahko uporabite ta namen, saj dodatno osvetlijo prostor in skupaj z ostalimi lučmi pričarajo prijeten in svetel dom.

Oglejte si še kako deluje ionizator vode.

Članki iz iste kategorije: