sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Stenske tapete in nalepke za steno

Sodobno opremljanje in stenske tapete

Stenske tapete so bile v modi kar nekaj desetletij, potem pa so malo utonile v pozabo, a sedaj se vračajo nazaj! Zakaj ne bi z njimi svojega doma polepšali tudi vi? Če so se nekoč stenske tapete nameščale na vse stene v stanovanju, pa sodobno notranjo oblikovanje narekuje malce drugačen trend. Še vedno je pri sodobnem opremljanju v ospredju namreč minimalizem, ki pa ga lahko popestrite tako, da na eno od sten namestite stenske tapete

Marsikomu namreč čisti minimalizem ni všeč, zato so notranji oblikovalci in arhitekti začeli iskati rešitve, kako ga popestriti. Stenske tapete so vsekakor odlična možnost za to ter za to, da prostoru vtisnete osebni pečat. Z njimi lahko okrasite katerokoli steno ter jo tako polepšate in poskrbite za popolnoma drugačen videz prostora. Gre torej za dekoracijo, ki estetsko dopolni videz sodobnega interierja, podobno kot to velja za nalepke za na steno, ki prav tako predstavljajo eno od možnosti za popestritev in dekoracijo vašega doma. Pri tem imate na voljo več motivov kot kdaj koli prej, zato med njimi ne bo težko najti takšnega, ki vam ustreza.

Samolepilne tapete so zelo enostavne za nameščanje

Kako se namestijo stenske tapete? Postopek nameščanja je zelo enostaven in hiter, saj se te samo preprosto nalepijo na steno. Torej vam samo lepljenje oziroma nameščanje ne bo vzelo veliko časa, zaradi česar so stenske tapete lahko dobra alternativa drugim vrstam stenske dekoracije. Pleskanje ali oblaganje stene z dekorativnim kamnom sicer lahko polepša prostor, vendar pa gre za zamudno opravilo, medtem ko samolepilne tapete na steno namestite praktično v le nekaj trenutkih. Enako enostavno pa jih lahko kadar koli tudi odstranite oziroma odlepite. In po želji nadomestite z drugimi – tako bo vaš dom vsakič malo drugačen in zanimiv.

Članki iz iste kategorije: