sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Večja varnost spletni strani s HTTPS protokolom

Web hosting poznamo v mnogih različnih oblikah, vendar je SSL certifikat potreben pri vseh, če želimo gostiti varno spletno stran. Ko se uporabniki povežejo na naš strežnik, se med računalnikom uporabnika in našo spletno stranjo prične izvajati digitalna komunikacija. Problem nastane, ko nekdo poseže v to komunikacijo in ukrade zaupne podatke, kar lahko škodi našemu poslovanju ter varnosti stranke. S HTTPS protokolom pa lahko samo spletni brskalnik računalnika in strežnik, ki sta v povezavi, razumeta zašifrirane podatke s katerimi komunicirata.

Preverjanje pristnosti strežnika

Dandanes je na spletu ogromno spletnih strani, ki so med seboj si zelo podobne. Tako lahko hitro naletimo na goljufe, ki nam ukradejo bančne podatke, gesla do socialnih omrežij in podobno. Te spletne strani so lahko popolne kopije originalnih s podobnim IP naslovom in domeno. Narejene so z namenom, da nas prelisičijo in nam ukradejo denar in druga sredstva, ki nam pomenijo veliko.

Edini način, da se temu izognemo je, da uporabi spletna stran svoj SSL certifikat, ki priča o njeni pristnosti. Tudi brskalnik nam bo pokazal, da je to varna stran, saj bo v zgornjem levem delu prikazana ključavnica, ki nakazuje, da je vsa povezava zašifrirana.

Web hosting v celotnem paketu

Če gostimo svojo stran za poslovanje, je dobro, da si ob nakupu domene, vrste strežnika, kot tudi paketu gostovanja izberemo SSL certifikat. Možno je tudi, da ga dokupimo kasneje in ga integriramo na strežnik. Priporočeno je, da izberemo web hosting, ki omogoča nakup vsega na enem mestu. Na strani www.studio4web.com lahko izberemo vse elemente gostovanja v enem paketu, kar nam bo olajšalo vodenje naše spletne strani.

Članki iz iste kategorije: