sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Povečajmo varnost svoje spletne strani

Pri izbiri gostovanja pa bomo imeli možnost nakupa SSL certifikata. To je izredno pomemben dodatek, ki omogoči enkripcijo vseh podatkov, ki se pretakajo med našo spletno stranjo in njenimi obiskovalci.

SSL certifikat za večjo varnost

Z uporabo SSL certifikata si močno povečamo varnost svoje spletne strani. To je posebna tehnologija, ki je nameščena na strežniku, ki smo ga zakupili. Omogoča nam, da se informacije med računalnikom obiskovalca in našo spletno stranjo zaklenejo, oziroma da uporabljajo enkripcijo. S tem onemogočimo nepridipravom, da bi prisluškovali in ukradli podatke.

Strani, ki uporabljajo SSL certifikat, imajo v modernih brskalnikih to označeno z zeleno ključavnico. Ta pa se nahaja poleg URL naslova. Zelena ključavnica pomeni, da uporabljamo enkripcijo, ter da je komunikacija med nami in spletno stranjo varna.

Tehnologija SSL je namenjena varovanju:

  • Bančnih podatkov strank
  • Uporabniških računov
  • Komunikacije med spletno stranjo in uporabnikom

Omenjen certifikat je izredno priporočen, če naša spletna stran ponuja možnost nakupovanja izdelkov, ustvarjanje spletnih računov ter hranjenja drugih občutljivih informacij.

Do večjega zaupanja strank

Tudi, če že imamo postavljeno spletno stran brez SSL certifikata, ga lahko vedno namestimo. Za to lahko zaprosimo tehnike, kjer imamo zakupljen strežnik. Moderni spletni brskalniki uporabnika opozorijo, če komunikacija med njim in spletno stranjo ne uporablja enkripcije. To pa hitro odvrne potencialne stranke od nakupa in ponovnega obiska naše strani. 

Tako lahko s SSL tehnologijo povečamo zaupanje naključnih obiskovalcev in rednih strank v našo spletno stran in podjetje. Poleg tega pa bomo sigurni, da so vse informacije nedostopne hekerjem in drugim nepridipravom, ki jih želijo izkoristiti za svoje namene.

Članki iz iste kategorije: