petek, 27 januarjaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Komu je namenjena individualna in družinska terapija?

Na spletni strani www.psihovital.si so na voljo izkušeni strokovnjaki z bogatimi izkušnjami pri vseh zgoraj naštetih oblikah terapij. Tako lahko pomagajo vsaki trpeči osebi in družini preko pogovora, ki pa je odlična oblika zdravljenja. To pa omogoča, da ljudje, ki trpijo za depresijo, anksioznostjo in težavami v družini dobijo nov vpogled v svoje življenje. Tako lahko prično reševati spore ter druge konflikte, ki po nepotrebnem otežujejo vsakdanje življenje.

Kdaj potrebujemo psihoterapijo?

Večina izmed nas potrebuje neko obliko individualne psihoterapije vsaj nekajkrat v življenju. Dejstvo pa je, da veliko ljudi po tihem trpi in si ne poišče pomoči. Razlogi za to so lahko različni, kot je nezavedanje učinkovitosti terapije, strah pred pogovor s tujo osebo o osebnih težavah ipd. 

Zelo pomembno je, da prepoznamo znake mentalnih težav, če jih opazimo pri sebi ali kom drugem. Nekateri izmed najbolj očitnih znakov, da potrebujemo pomoč, pa so:

  • Težave z normalnim delovanjem v službi ali šoli
  • Težave v odnosih z družino in skrbjo za otroke
  • Žalost, nenehne negativne misli in nezanimanje za življenje
  • Misli na samomor
  • Konfliktno vedenje brez razloga

Individualna psihoterapija lahko popolnoma spremeni trpeči osebi pogled na svet, svoje življenje ter obveznosti. Tako pa je možno ponovna vzpostavitev vrednot, želj in motivacij v življenju posameznika. Družinska psihoterapija pa omogoča prepoznavanje negativnih vedenjskih vzorcev med družinskimi člani. Družinska psihoterapija omogoča družini, da prične med seboj sodelovati in skupaj reševati različne težave. Tako se prične zdravljenje in se zagotovi bolj optimistično ter konstruktivno reševanje raznovrstnih osebnih ter družinskih težav v prihodnosti.

Članki iz iste kategorije: