sreda, 10 aprilaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Pozdravimo družinske odnose z obiskom psihoterapevta

Individualna terapija je včasih najboljša

Zaradi kompleksnosti človeških odnosov in psihologije, družinska terapija ni vedno najboljši način zdravljenja. Včasih posameznik potrebuje bolj privatno okolje, kjer lahko v popolni tajnosti zaupa terapevtu vse svoje težave in misli. Temu pravimo individualna psihoterapija, kjer se terapevt popolnoma posveti svoji stranki. 

Individualna psihoterapija tako omogoča, da terapevt in trpeč posameznik skupaj sodelujeta pri razrešitvi določenih težav. Te pa so lahko:

  • Težave z družino
  • Psihološke motnje
  • Zlorabe substanc
  • Čustvene težave
  • Fobije

Zgoraj naštete so samo nekatere stvari, ki jih lahko s terapijo olajšamo in razrešimo.

Prej so bile omenjene različne tehnike družinske psihoterapije. Pri zdravljenju posameznikov pa poznamo tudi mnogo različnih načinov terapije. Najbolj poznana je Kognitivno-Vedenjska terapija. Te izključno poteka preko pogovora s terapevtom. Sam pogovor sloni na tem, da se lažje soočimo s strahovi v našem življenju. 

Skupinska psihoterapija za posameznike je tudi zelo učinkovit način premagovanja strahov in težkih trenutkov v življenju. Deluje tako, da se v skupini zbere več ljudi. Te imajo lahko enake, podobne ali pa popolnoma drugačne življenjske situacije, ki povzročajo težave. Psihoterapevt se odloči za dolžino, število ljudi v skupini ter način pogovora. Možno je tudi, da se v skupini opravljajo različne vaje, ki povečajo zaupanje in spodbujajo sodelovanje med vsemi udeleženimi.

Na spletni strani www.psihovital.si lahko najdemo pomoč vrhunskih terapevtov. Na omenjeni strani je tudi bogata vsebina različnih člankov, ki nam lahko pomagajo prepoznati čustvene in mentalne težave.

Članki iz iste kategorije: