sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Poskrbimo za izgled svoje nove tetovaže

Sveža tetovaža je več kot samo edinstvena umetnina. Lahko bi rekli, da ni nič manj od odprte rane. Naše telo je ravnokar prestalo dokaj kompleksno operacijo. To je tudi razlog, da potrebuje čas, da se zaceli. Dokler pa se proces celjenja nadaljuje, pa moramo obraniti tetoviran del kože pred bakterijami, razdraženostjo in izsušitvijo. Pomaga nam lahko krema za nego tetovaže narejena iz visoko-kakovostnih sestavin. Tako se bo rana hitro zacelila in naša nova umetnina bo izgledala kot nova zelo dolgo časa.

Prvi trenutki oskrbe so ključni

Skrb za zdravje in izgled tetovaže se prične takoj po tem, ko smo jo dobili. S tem se izognemo možnim zapletom v prihodnosti z okužbami in drugimi težavami. Vedno pa je seveda dobro, če povprašamo umetnika za tetovaže za najbolj primerno oskrbo. Ta nam lahko predlaga različne postopke oskrbe, ki pa vedno vključujejo tudi kremo za nego tetovaže.

Krema za nego tetovaže narejena iz visoko-kakovostnih sestavin
Tattoo care krema za nego tetovaže

Krema za tetovažo vsebuje posebne sestavine za preprečevanje nabiranja bakterij. Obenem pa pomiri kožo in prepreči, da bi jo oblačila razdražila. Tako se zagotovi, da naša nova umetnina ohrani ves svoj sijaj, obliko in barve.

Zaščitimo svojo tetovažo pred bakterijami

Dostikrat je praksa, da svežo tetovažo povijemo. S tem preprečimo okužbe in dražljaje iz okolja. Povoj bo tudi zagotovil, da se odvečno črnilo, znoj in druge tekočine pravilno izločijo iz kože. Po nekaj urah lahko povoj odstranimo. Takrat je najboljši čas, da umijemo prizadet kože z mlačno vodo in nežnim milom.

Sindiana Jones – moje mnenje o kremi za nego tetovaže Tattoo Nano Shock

Tetovažo lahko obrišemo z mehko brisačo ali krpo. Nadaljnja oskrba je odvisna od priporočil umetnika in stanja naše tetovaže. Priporočljivo pa je, da čimprej pričnemo uporabljati kremo za nego tetovaže. S tem bomo zagotovili primerno in hitro zdravljenje kože.

Izogibajmo se dejavnikom, ki lahko razdražijo kožo

Strokovnjaki priporočajo, da tetoviran del kože skrijemo pred soncem. To pa zato, ker lahko sonce izsuši del prizadete kože in oteži zdravljenje. Priporočljiva je zaščita z oblačili, ki so odporni na UV žarke. V primeru okužbe pa je potrebno nemudoma poklicati umetnika za tetovaže ali zdravnika.

Izogibajmo pa se sledečim stvarem in dejavnostim:

  • Izpostavljanje tetovaže soncu, ko še koža ni popolnoma zaceljena
  • Praskanje ali lupljenje posušene kože s tetovaže
  • Nošenje oblačil, ki razdražijo kožo
  • Izpostavljanje prizadete kože vročini in slani vodi

Izbira primerne kreme za tetovažo

Uporaba visoko-kvalitetne kreme za tetovaže je izredno pomembna. S tem zagotovimo, da bo tetovaža izgledala točno tako, kot smo si jo zamislili. Obenem pa bomo poskrbeli, da bo obdržala svoj izgled tudi mnogo let v prihodnosti.

Kvalitetna krema za nego tetovaže
Krema za nego tetovaže takoj po tetoviranju

Najbolje je, da krema ne vsebuje alkohola, vazelina in umetnih sestavin. To vedno ni možno, zato je priporočljivo, da poskušamo izbrati kremo s čim več naravnimi komponentami. Izredno koristne sestavina so različna olja. V ospredju so kokosovo, olivno ter jojobino olje. Vitamina A ter E sta tudi zelo zaželena, kot je tudi Aloe Vera in druge naravne sestavine.

Koža potrebuje pomoč pri celjenju

Sveža rana bo sprožila proces zdravljenja v telesu. Ta pa je lahko dokaj obremenjujoč za naše telo. Tako je primerno, če s kvalitetno kremo za nego tetovaže olajšamo ta proces za telo. Uporaba kreme nam tako zagotovi, da:

Koža dobi nujne minerale in vitamine za hitro celjenje

Koža nujno potrebuje vlago in določene minerale ter vitamine med celjenjem. Te pa lahko absorbira iz kvalitetne kreme, ki jo na kožo nanesemo.

Prepreči možnost nastanka okužb

Rane so lahko pravo gojišče bakterij. Te pa povzročijo vnetja, kar privede do brazgotinastega tkiva in nepravilnega celjenja. Krema ima proti-bakterijske elemente, ki bodo poskrbeli, da se škodljive bakterije ne morejo razmnoževati.

Zmanjša potrebo po praskanju

Ko se bo koža pričela zdraviti, se zelo pogosto pojavi potreba po praskanju. To je lahko izredno škodljivo za tetovažo, zato se je dobro temu izogniti na vsak način. Krema za nego tetovaže bo pomirila vnet del kože in nas odvrnila od praskanja.

Koliko časa potrebuje koža, da se zaceli?

Večja, kot je tetovaža, dalj časa jo bomo morali oskrbovati. Prvi in drugi teden sta ključna, saj je takrat rana še vedno izpostavljena različnim dražljajem in okužbam. Po enem mesecu je zdravljenje več ali manj zaključeno. Priporočljivo pa je, da še vedno uporabljamo kvalitetne kozmetične izdelke za res dobro nego tatuja, saj bomo tako zagotovili tudi kar najboljši izgled.

Na spletni strani www.lux-factor.com lahko zasledimo vrhunske kozmetične izdelke Lux Factor med njimi pa tudi produkte za nego tetovaže, serume za rast trepalnic ter druga maziva in kreme.

Članki iz iste kategorije: