torek, 5 decembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Odnesimo podatke kamorkoli s seboj

Večja kapaciteta spomina

Glavni razlog za nakup zunanjega trdega diska je povečanje kapacitete prostora za shranjevanje. Nanj lahko shranimo podatke, ki želimo, da so varni. Obenem pa lahko omenjen trdi disk prenašamo s seboj po želji. Današnje kapacitete diskov dosegajo na tisoče gigabajtov prostora. Moderni proizvodni procesi pa so močno znižali ceno vseh spominskih medijev. To je tudi razlog, da lahko dandanes kupimo zunanji trdi disk velik več terabajtov po izredno ugodni ceni.

Izdelava varnostnih kopij

Izredno praktična uporaba zunanjega trdega diska je za izdelovanje varnostnih kopij. Tako operacijski sistem in podatke z našega prenosnika ali namiznega računalnika preslikamo na prenosni disk. S tem pa zagotovimo, da v primeru težav ne bomo potrebovali vzpostavljati celotnega sistema še enkrat. 

Seveda pa je vedno možno, da na prenosni USB disk shranimo gesla, uporabniške račune, namestitvene datoteke aplikacij ipd. Tako si zagotovimo, da imamo nujna digitalna orodja in pripomočke vedno pri roki, ter si ne potrebujemo njihova imena zapisovati na list in jih iskati po spletu.

Članki iz iste kategorije: