sreda, 22 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

VPS gostovanje je najboljša izbira

Pri izbiri gostovanja bomo imeli na voljo več možnosti. Različne konfiguracije strežnika so namenjene pokrivanju vseh potreb osebnih in poslovnih uporabnikov. Najbolj popularne vrste gostovanja so tako:

Deljeno gostovanje

V tem načinu gostovanja is strežnik delimo z mnogimi drugimi uporabniki. Mišljeno je za majhne spletne strani in projekte, kjer ne bo velikega obiska.

VPS gostovanje

VPS gostovanje je izredno popularno. Po delovanju je podobno deljenemu, vendar ima mnogo prednosti. Naša spletna stran deluje v virtualnem okolju, kjer si lahko povečamo zmogljivost svojega dela strežnika, izberemo svojo operacijski sistem, uporabljamo svojo HTML, JavaScript in drugo kodo ipd.

Namensko gostovanje

Taka vrsta gostovanja je mišljena za najbolj zahtevne uporabnike. Večinoma so to velika podjetja, ki pričakujejo obisk v milijonih na svoji spletni strani.

VPS gostovanje ima tudi možnost povečanja zmogljivosti našega dela strežnika. Tako lahko zakupimo več:

  • Procesorske moči
  • Prostora
  • Pasovne širine

To naredi VPS gostovanje prilagodljivo zahtevam naše spletne strani. Če se nam poveča obisk, lahko brez prenosa naše spletne strani še vedno uporabljamo enak strežnik. V drugih načinih gostovanja bi morali vse podatke prenesti na drug strežnik, kar pa je lahko dokaj zamudno. 

Na spletni strani www.domenca.com lahko opravimo nakup domene. Poleg tega pa si lahko obenem tudi izberemo različne pakete gostovanja.

Omejitve pri izbiri domene

Ko imamo idealno ime v mislih, je velika verjetnost, da bomo morali skleniti kompromis. Nekatera imena so verjetno že zasedena ali pa so preveč podobna konkurenci. Nakup domene je lahko ravno zaradi tega na začetku malo težaven. Odvisno je tudi od končnice domene, ki jo bomo uporabili. Tukaj imamo možnost nakupa domene lokalne zvrsti ali pa svetovne. S tem imamo v mislih domeno vrhovne ravni oziroma končnico.

Članki iz iste kategorije: