petek, 1 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Zakaj je popravilo starega telefona dobra naložba?

S popravilom stekla prihranimo denar

Novi telefoni so povečini dokaj dragi. Temu je tako, saj vsebujejo vedno močnejše procesorje, grafične kartice, zaslone ter vzdržljivo baterijo. Tako lahko odštejemo za nov model celo plačo ali še kaj več. Če se je možno temu izogniti, pa ni razloga, zakaj se ne bi. Kot prej omenjeno, se največkrat na pametnih telefonih poškoduje ravno steklo. Popravilo stekla telefona pa za minimalno investicijo usposobi staro napravo v originalno stanje. 

Tako prihranimo veliko sredstev v primerjavi, če bi se podali v nakup najnovejšega modela telefona. V dosti primerih se tudi zgodi, da je potrebna samo zamenjava notranjega akumulatorja. V večini primerov je popravilo stekla telefona sam en majhen del celotne vrednosti nove naprave. Lahko pa se tudi zgodi, da nov mobi ne bo boljši od starega, saj ima lahko krajšo življenjsko dobo baterije, manj spomina ipd.

Ohranjanje večje produktivnosti

Res je, da imajo najnovejše pametne naprave hitrejšo strojno opremo in več funkcij, vendar nam vseeno ne dodajo dodatne vrednosti. Če popravimo star pametni telefon, se ne bomo potrebovali učiti novih bližnjic in funkcij, ki jih ima operacijski sistem. Poleg tega pa ne bo potreben ponoven vnos vseh kontaktov, sporočil in nameščanje aplikacij. Tako ohranimo večjo produktivnost, saj lahko nemudoma pričnemo naprej uporabljati mobilni telefon.

Poleg tega pa so vsi podatki shranjeni, ki jih potrebujemo za delo in zabavo v notranjem pomnilniku telefona. Če ga zamenjamo, bomo te podatke morali prenašati, kar nas lahko drago stane. Tako je možno, da bomo potrebovali reševanje podatkov s strani profesionalcev, kar pa ni potrebno, če lahko napravo usposobimo.

Članki iz iste kategorije: