sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Moč prenosljivosti power banka

Najbolj preprosta definicija power banka je ta, da je to prenosna baterija. Opremljen je z vhodom prek katerega napolnimo sam akumulator. Ima pa tudi enega ali več izhodov, kamor priklopimo druge naprave, ki jih želimo napolniti. Tako lahko usposobimo prazen bluetooth zvočnik, MP3 predvajalnik, pametni telefon ipd. Samo ime izhaja od imena za fizične banke, kamor lahko shranimo finančna sredstva. Power bank pa lahko shrani veliko električne energije za dalj časa.

Power bank z nizko kapaciteto električne energije

Najbolj značilna lastnost vsakega power banka je velikost. Velja pravilo, da večji, kot je akumulator, več energije lahko zadrži. Zelo pogosti so akumulatorji, ki so manjši in imajo nizko kapaciteto. Mišljeni so večinoma za vzdrževanje naprav na terenu, kot je bluetooth zvočnik, prenosni radio ipd.

Powerbank polnenje mobilnega telefonahttps://www.youtube.com/watch?v=7yz90K2cO08
Zvočnik in powerbank Vogue

Majhni power banki imajo veliko prednost, da jih lahko pospravimo skoraj kamorkoli. Tako jih lahko nosimo v žepu, torbi, kovčku ipd. Res je, da ne morejo napolniti več naprav hkrati, ampak so idealni za napolnitev pametnega telefona, ali druge naprave, enkrat ali dvakrat. Tako se izognemo neprijetnim trenutkom, ko nam na terenu zmanjka energije v pametnem telefonu.

Čas samopraznenja

Samostojno praznjenje se zgodi v vsaki napravi, ki uporablja akumulator, kot je bluetooth zvočnik ali pametni telefon. Temu je tako, saj tudi ko je naprava ugasnjena, je potrebno malo električnega toka, da ostane funkcionalna. Power bank lahko tudi do 6 mesecev in več zadrži električno energijo, brez da bi ga morali ponovno napolniti.

5 najboljših power bank-ov v letu 2019

Odlično ponudo power bankov lahko zasledimo v spletni trgovini Habeco.si. Obenem pa imajo na omenjeni strani veliko idej za promocijska in poslovna darila.

Članki iz iste kategorije: