sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Ogrevanje in hlajenje na naravi prijazen način

Toplotne črpalke in klimatske naprave so poznane pod mednarodno kratico HEVC

Klimatske naprave in toplotne črpalke delujejo na zelo podoben način. Razlika je ta, da je možno črpalke priklopiti na obstoječa grelna telesa v nepremičnini. Ta telesa so lahko bojlerji, radiatorji in tudi sistem za talno ogrevanje. Imajo višjo moč ogrevanja od klim, saj so namenjene oskrbovanju celotne hiše ali stanovanja. 

Toplotne črpalke imajo vgrajen kompresor z večstopenjskim delovanjem. To pomeni, da se naprava prilagodi potrebam ogrevanja našega doma glede na dejansko notranjo in zunanjo temperaturo.

Vsaka HEVC naprava ima vključeno oceno učinkovitosti porabe električne energije glede na njeno moč, ki se razteza od najnižjega razreda D, do najvišjega A+++. Podjetje Prealpi se specializira v ponudbi HEVC naprav podjetja Hitachi, ki so tudi izredno energijsko učinkovite. Tako se lahko zanesemo na velik prihranek toplotne črpalke z električno energijo na kratki in dolgi rok. To omogoča kompresor, ki je tudi najdražji sestavni del večine HEVC naprav. Omogoča pretok hladilnega plina, ki prinaša v notranji prostor naše nepremičnine toplo energijo iz zunanjega okolja. Na enak način pa lahko odstrani vročo energijo iz notranjost našega doma in jo izpusti v ozračje preko zunanje enote.

Kompresor z večstopenjskim delovanjem prihrani veliko energije pri delovanju toplotne črpalke

Vsaka naprava, ki ogreva ali hladi, porabi dokaj veliko energije. Tako hitro narastejo stroški uporabe kaloriferjev, radiatorjev in raznih klim skozi bolj mrzla ali vroča obdobja v letu. To je bila dolgo časa težava različnih proizvajalcev, zato so iskali rešitve v izboljšavi učinkovitosti svojih naprav. Toplotne črpalke imajo vgrajen kompresor z večstopenjskim delovanjem. To pomeni, da se naprava prilagodi potrebam ogrevanja našega doma glede na dejansko notranjo in zunanjo temperaturo. S tem pa toplotna črpalka prihrani veliko količino električne energije, kar tudi ohranja okolje.

Članki iz iste kategorije: