sobota, 30 septembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Najsodobnejša tehnologija ogrevanja in hlajenja od podjetja Hitachi

Toplotne črpalke so izredno energetsko učinkovite naprave, saj uporabljajo napreden sistem ogrevanja. Zunanja enota črpalke je sestavljena tako, da uporablja poseben plin, ki ga preko cikla izhlapevanja in kondenzacije otopli. Nato pa ga prenese v notranje prostore. Tako so toplotna črpalka in radiatorji lahko del celotnega sistema za ogrevanje hiše. S tem pa prihranimo veliko sredstev, če črpalko primerjamo denimo s klasičnimi načini ogrevanja prostora.

toplotna črpalka hladi greje
Toplotna črpalka poleti hladi in pozimi ogreva

Velika prednost je tudi ta, da je celoten proces mogoče uporabiti v nasprotni smeri. Tako je možno z omenjenim sistemom tudi hladiti stanovanje v poletnih mesecih. Prealpi klimatske naprave in toplotne črpalke uporabljajo najnovejšo tehnologijo HVAC, ki zagotovi velik prihranek pri ogrevanju in hlajenju notranjih prostor vseh velikosti.

Toplotne črpalke so energijsko varčne

Veliko ljudi se ne zaveda, da naše okolje vsebuje veliko energije, ki jo je možno izkoristiti za hlajenje in ogrevanje. Toplotne črpalke tako porabijo zunanji zrak, da ustvarijo toplo ali hladno energijo, ki skrbi za ugodno klimo v naših domovih. Tako lahko prihranimo od 50% do 75% stroškov, kot če bi uporabljali klasične sisteme ogrevanja.

Video: Toplotne črpalke; modra izbira za ogrevanje in hlajenje

Hitachi toplotne črpalke pa so tudi zdržljive z obstoječimi sistemi ogrevanja, kot so kotli na drva ipd. Tako je potreba po adaptaciji prostora, če opravljamo nadgradnjo grelnega sistema, izredno majhna. Seveda pa lahko Prealpi klimatske naprave in toplotne črpale delujejo v kombinaciji s talnim ogrevanjem in radiatorji. S črpalko pa lahko skozi leto ogrevamo vodo v bojlerjih, kar nam še dodatno zmanjša porabo električne energije. 

Klimatske naprave Hitachi ustvarijo primerno klimo v vsakem prostoru

Klimatska naprava je pomembna investicija za vsak dom in poslovni prostor. To pa še posebej izpostavi dejstvo, saj moderne klime porabijo zelo malo energije. Tako ni potrebe po nameščanju dragih in potratnih sistemov ogrevanja, saj je klima več kot zmožna ogreti ali ohladiti prostore različnih velikosti.

Članki iz iste kategorije: