sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Kako na ekonomičen in zdrav način ogrevamo svoj dom?

Vsako mrzlo obdobje v letu nas primora, da ogrevamo svoj dom na eden ali več načinov. Pri tem nam lahko pomaga električni radiator, saj je izredno učinkovit in ekonomično porablja električno energijo. Ker ne potrebuje vzdrževanja, je idealno grelno telo za vse prostore v hiši ali stanovanju. Vgrajen termostat pa poskrbi, da se naprava izklopi, ko je prostor ogret na želeno temperaturo. Tako je mogoče ogrevati eno ali več sob z omenjenimi grelnimi telesi učinkovit in naravi prijazen način. Pri tem pa ne prihaja do izpustov emisij ali nevarnih plinov za zdravje človeka, živali in rastlin.

Električni radiator učinkovito ogreje vsak prostor

Novejša grelna telesa so izredno učinkovita, saj uporabljajo različne moderne tehnologije. Tako prihranijo veliko količino porabljene energije medtem, ko zelo dobro ogrejejo notranje prostore našega doma. Vsak električni radiator je opremljen s termostatom.

Električni radiator je izredno učinkovit
Električni radiator je izredno učinkovit in ekonomično porablja električno energijo. Ker ne potrebuje vzdrževanja je idealno grelno telo za vse prostore v hiši ali stanovanju.

Njegova naloga je nadziranje temperature v okolju. Ko pa temperatura doseže želeno vrednost, termostat ugasne električni radiator. S tem se močno zmanjša poraba električne energije. Ohrani pa se udobje bivanja, kar je izredno pomembno. Nekatera omenjena grelna telesa je mogoče tudi namestiti na steno ali pa jih uporabljati prostostoječe. Pomembno je, da se pred nakupom pozanimamo, kje želimo namestiti grelno telo.

Električni radiatorji z digitalnimi termostati

Novejša grelna telesa se močno zanašajo na digitalno tehnologijo za doseganje optimalne učinkovitosti delovanja. Veliko električnih radiatorjev ima dandanes vgrajene digitalne termostate. To pomeni, da nam omogočajo zelo natančno nastavljanje želene temperature.

Katera vrsta električnega grelca je najbolj učinkovita?

Digitalne termostate imajo pogosto vgrajene enote, ki si lastijo tudi LCD ekran, kjer je mogoče spremljati nastavitve temperature in druge zmogljivosti določenega grelnega telesa.

Preberite več na https://www.vgradna-omara.si/kako-na-ekonomicen-in-zdrav-nacin-ogrevamo-svoj-dom/.

Članki iz iste kategorije: