torek, 21 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Ključna oprema za vsakega motorista

Nedvomno dejstvo je, da nam vsaka vožnja z motorjem nudi ogromno zabave in svobode. Obenem pa smo pogosto hitreje na cilju in prihranimo pri porabi goriva v primerjavi z uporabo avtomobila. Slabost vožnje z motorjem je višja nevarnost za voznika, saj njegovo ali njeno telo ni zaščiteno pred številnimi grožnjami. Zato je ključnega pomena, da nam noge varujejo motoristični škornji, nosimo rokavice, uporabljamo čelado in tako naprej. Ključno je tudi, da poznamo osnovne prednosti pomembnih kosov oblačil, saj jih bomo tako najbolje znali izkoristiti za naše potrebe.

Obvezna motoristična oprema za vsakega voznika

Najbolj kritičen del oprave vsakega voznika motorja predstavlja čelada. Namenjena je varovanju glave, ki je najbolj pomemben del človeškega telesa. Preprečuje manjše in hujše poškodbe glave, obraza, čeljusti in oči. To je tudi glavni razlog, da je obvezno predpisana za vožnjo po večini držav razvitega sveta.

Ključnega pomena je, da nosimo kvalitetno motoristično jakno
Ključnega pomena je, da motoristi nosijo rokavice in kvalitetne motoristične jakne, uporabljajo čelade in tako naprej.

Čelade so nepogrešljiva motoristična oprema, ne glede na motor, ki ga vozimo. Poznamo več različnih vrst čelad, kot so zaprte, polodprte, modularne, adventure oziroma offroad in tako naprej. Ključno je, da si izberemo primerno vrsto čelade glede na motor, ki ga uporabljamo. Pri vožnji po cesti so najbolj zanesljive modularne in polne čelade. Za zahtevno vožnjo po razgibanem terenu pa je uporaba offroad čelad ključnega pomena.

Motoristični škornji varujejo noge voznika pred poškodbami

Pregled motorističnih škornjev Daytona

Dandanes še vedno veliko voznikov motorja ne pozna prednost primerne obutve. Pogosto številni vozniki mislijo, da so navadni čevlji ali superge popolnoma kos nalogi. Dejansko pa to ni res, saj se motoristični škornji razlikujejo od navadne obutve na več načinov.

Članki iz iste kategorije: