sreda, 10 aprilaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Zaščita glave med vožnjo motorja

Velika raznolikost današnjih cest predstavlja idealne pogoje za vožnjo motorja. To je vozilo, ki se težko primerja z osebnim avtom ali drugimi modernimi prevoznimi sredstvi. Motor predstavlja svobodo, zabavo in užitek pri vožnji, ki ga je praktično nemogoče najti v vožnji osebnega avtomobila.

Ključno je, da pri vožnji kakršnegakoli motorja motoristi vedno uporabljajo kakovostno zaščito opremo. Moderne čelade za motor vsebujejo številne tehnologije, ki vozniku motorja omogočajo udobje, preprečujejo utrujenost in nudijo zaščito pred zunanjimi elementi, kot so žuželke, UV žarki, veter, dež ipd. Ključno je, da jih uporabljajo manj in tudi bolj izkušeni vozniki, saj je to zakonsko predpisano. Najbolj pomembno pa je dejstvo, da varujejo najbolj pomemben človeški del telesa, ki pa je glava.

Vedno bolj popularne so “pametne” čelade.

Čelade za motor preprečujejo poškodbe glave

Vožnja z motorjem predstavlja edinstveno izkušnjo za vsakega posameznika. Pri tem pa je potrebno omeniti, da je voznik motorja izpostavljen številnim nevarnostim. Padci z motorjem se lahko pripetijo hitro, saj je dovolj, če voznik za trenutek izgubi nadzor nad krmilom motorja ali pa se pripetijo številni nepredvidljivi dogodki. V vsakem primeru je padec z motorja lahko zelo škodljiv za zdravje motorista, če ni primerno zaščiten z motoristično opremo. Pri tem igrajo veliko vlogo čelade za motor, ki zavarujejo glavo pred hujšimi poškodbami. Narejene so tako, da nase prevzamejo večino sile in tako preprečijo poškodbe obraza in drugih delov glave.

velika izbira kakovostnih motorističnih čelad
Vožnja z motorjem predstavlja edinstveno izkušnjo za vsakega posameznika.

Več preberite v članku na sledeči povezavi https://www.yogi-motocenter.si/zascita-glave-med-voznjo-motorja/

Članki iz iste kategorije: