sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Poskrbimo za varnost pri vožnji z motorjem

Zaščitimo svojo glavo pred poškodbami

Vsak motor je namenjen uživanju pri vožnji. S tem pa pride tudi odgovornost, da to počnemo na varen način. Vedno je najboljša strategija, da prakticiramo strpnost in odgovornost, ko smo na cesti s svojim motorjem. Je pa res, da naše telo nima zaščite karoserije ali drugih delov, ki nam jih nudijo osebna vozila s štirimi kolesi. Zato moramo poskrbeti, da se zaščitimo pred poškodbami, ki jih najpogosteje povzročijo padci z motorjem.

Številne raziskave prometnih strokovnjakov so pokazale, da z nošnjo čelade za motor zmanjšamo možnosti poškodbe glave za 70%. Pri tem je zelo pomembno izpostaviti, da so poškodbe glave pogosto zelo resne, kar pomeni, da po njih težko popolnoma okrevamo.

Različne vrste čelade za motor

Nakup čelade za motor nas bo soočil z izzivom izbire različnih vrst. Večinoma se priporoča polno čelado, ki nam tudi nudi najvišji nivo zaščite. Poznamo pa tudi druge vrste, ki so morda za nas bolj primerne.

Kovčki za motor so zelo uporabni, saj v njih lahko prevažamo dodatno opremo.

Kovček za motor naredi vožnjo bolj varno

Vsakdanja vožnja z motorjem nas hitro primora, da moramo s seboj vzeti več stvari. To je lahko varnostna oprema, kot je dodaten par rokavic, kompresor za polnjenje gum, dodatna čelada ipd. Dodatna oprema je še bolj pomembna, če se odpravljamo na relacijsko vožnjo. V vsakem primeru nam lahko pomaga kovček za motor v katerem imamo pospravljene številne uporabne predmete. Tako pa si tudi izboljšamo varnost vožnje, saj ne bomo s seboj nosili dodatne prtljage na neprimernih mestih na motorju. 

Priporočljivo je, da se vnaprej pozanimamo o primernih nosilcih, ki jih bomo potrebovali. Za skoraj vsako vrsto motorja je mogoče najti primerne nosilce, je pa res, da smo v nekaterih primerih omejeni z izbiro, če imamo manjši motor.

Članki iz iste kategorije: