sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Pisane čelade so bolj vidne

Otroška čelada je kvalitetna zaščita otrokove glave pred padci in udarci. Pravzaprav je pomembno, da otroka pred kolesarjenjem naučite, kaj je odgovorno obnašanje med kolesarjenjem. Nošenje pravilne zaščite je zagotovo tista najbolj odgovorna zadeva, ki jo otrok mora znati. Kasneje je seveda pravilno kolesarjenje. Ne glede na to pa nesreče ne počivajo. Lahko se zgodi komurkoli in kadarkoli. Padci so nekaj povsem običajnega v otroškem življenju, ko se še učijo motoričnih sposobnosti.otroska celada

 Je pomembna barva otroške čelade?

Čeprav marsikdo meni, da je barva otroške čelade postranskega pomena, temu seveda ne sme biti tako. Barva otroške čelade je še kako pomembna. To pa ni pomembno le za otroka, marveč tudi za odraslega človeka. Zakaj? Tudi planinci imajo čim bolj vpadljive otroške čelade. To je zgolj zaradi enega razloga – da ga v primeru nesreče lažje najdemo. Kadar otrok nosi barvo otroške čelade, ki je živahna, pomeni, da ga lažje opazimo ter morebiti vidimo v primeru nesreče. Barva je ključnega pomena, saj so pisane čelade bolj vidne.

 Oblika in barva otroške čelade

Pomembno pri otroški čeladi pa je tako oblika, kot tudi barva. Vsak starš želi otroku le najboljše in vsak strokovnjak za otroške čelade, vam bo znal razložiti, kaj vsebuje kvalitenta otroška čelada. Dandanes je na trgu mnogo prodajaln, kjer lahko kupite zelo kvalitetne otroške čelade za maksimalno zaščito otroške glave.

 

Otrok raste, kar pomeni, da se mu tudi oblika glave spreminja. Otroško čelado je potrebno prilagajati velikosti glave ter seveda slediti rasti. Nikakor ni dobro, če je prevelika ali premajhna. Denar, ki ga vložimo v kvalitetno otroško čelado je zagotovo dobro vložen denar.

Članki iz iste kategorije: