torek, 4 oktobraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Otroške čelade, koliko jih je!

 

Se vam je bilo kdaj težko odločiti za kak del otroške opreme? No, sedaj se temu klubu pridružujejo tudi otroške čelade, saj jih res lahko najdete v veliko različicah.

V tem prispevku vam bomo predstavili preprosto rešitev pri izbiri stvari za vašega otroka. Prepustite odločitev njim!

otroske celade

Morda se sliši nenavadno, vendar je popolnoma sprejemljivo, da si otrok izbere svojo opremo. Konec koncev jo bo on uporabljal in zakaj si je ne bi zato izbral sam. S tem si olajšate delo, otrok pa dobi nekaj kar bo z veseljem uporabljal. In če ima rad čelado, si jo bo tudi vzel s seboj na vožnjo s kolesom.

Nobenega učinka ni od čelade, če je otrok ne mara in ne vzame s seboj, ko se vozi s kolesom.

Mnogi svarijo z rekom, da je varnost pomembnejša kot izgled. Temu je res tako, vendar zadnje čase so čelade napredovale do te mere, da lahko brez problema dobite oboje!

Seveda pa pri nakupo upoštevamo tudi ostale dejavnike, kot so velikost in ergonomska oblikovanost otroške čelade (http://www.poganjalci.com/dodatki-in-oprema/otroske-celade.html). Le tako lahko zagotovimo, da čelada otroka ne bo ovirala, ter mu ob morebitnem padcu zagotovila potrebno zaščito.

Kot dodaten dejavnik pri izbiri čelade pa vam priporočamo tudi samo težo čelade. Le ta ne sme biti pretežka, saj bo drugače otroka ovirala.

Dobra ideja je, da ko kupujete čelado, razmislite tudi o nabavi ščitnikov za kolena in komolce. Skupaj s čelado je ta set dovolj, da bo vaš otrok lahko relativno varno kolesaril.

Pri nadevanju opreme bodite pozorni, da ni nameščena preveč ohlapno. Takrat lahko otroka ovira ali pa celo spravi v težave. Zategnite pasove, še posebej na otroški čeladi. S tem boste fiksirali čelado in vašemu otroku omogočili kar se da prijetno vožnjo.

Članki iz iste kategorije: