sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Otroška oprema

Ko pričakujemo svoj prvi naraščaj, se nas večina prvič sooči z dejstvom, da je otroška oprema za nas nekaj novega. Jasno nam je, da novorojenček potrebuje posteljico, voziček, plenice in nekaj oblačil, a kdo bi si mislil, da se je na nego in skrb malega bitja pravzaprav treba zelo dobro pripraviti, prebrati dosti literature ter za nasvete povprašati tudi prijatelje in starše, ki že imajo izkušnje z nakupovanjem otroške opreme.
Osnovne stvari otroške opreme poskusite nakupiti vsaj 1 mesec pred napovedanim rokom poroda, da vas ta ne prehiti, tako se boste izognili nervozi, da bi to namesto vas opravljal bodoči očka, ki se, vsaj v večini primerov, ne bo tako poglobil v raziskovanje kot vi. Bodite pripravljeni, da boste na vsakem koraku deležnidobrih marketinških prijemov, ki vam bodo vlivali občutek, da so vse stvarinujno potrebne, vendar se ne dajte – tu vam bodo prišli prav nasveti prijateljev in znancev. Ne pozabite jih vprašati, katere stvari je pametno kupiti tudi iz druge roke, saj ni nujno, da je vsa otroška oprema nova, nekatere stvari dojenčki nosijo ali pa uporabljajo le kratek čas in so zatotudi rabljene skoraj kot nove.
Kaj od otroške opreme torej nujno potrebujete na začetku? Zagotovo nekaj oblačil za novorojenčke, vendar ne pretiravanje z nakupovanjem najmanjših številk – vzemite v zakup tudi to, da vas bo v prihodnjih nekaj dneh obiskalo nekaj sorodnikov in najbližjih prijateljev, ki vam bodo zagotovo prinesli nekaj oblačilc in plišastih igračk. Kupite nekaj oblekic tudi večje velikost. Potrebovali boste osnovne higienske pripomočke, o nakupu katerih vas bodo poučili v šoli za starše. Ne pozabite kupiti male banjice za kopanje. Tudi voziček in lupinica sta dandanes obvezna oprema – brez lupinice vam otroka ne bodo pustili odpeljati iz porodnišnice. Če se bo vaš otrok rodil v mrzlih zimskih dneh, premislite o nakupu angelske vreče, v katero ga lahko zavijete – te imajo odprtine za zapenjanje v lupinici. V prvih mesecih vam bo za spanje prav prišla Mojzesova košara, v kateri se bo vaš otročiček lepše počutil med spanjem, saj se bo v veliki posteljici morda počutil malce izgubljenega.
Med otroško opremo spadajo seveda tudi igračke – izberite didaktične, s katerimi bo vaš otročiček počasi spoznaval svet. Več kot dovolj jih boste našli v spletni otroški trgovini.

Članki iz iste kategorije: