petek, 1 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Kako izbrati otroški voziček?

Izbiranje otroškega vozička je lahko naporno, stresno in težko, saj vzame veliko časa ter živcev. Vsekakor je pri nakupu lažje, če lahko dobimo strokovni nasvet. Vendar pa je nekaj stvari, katerih se mora zavedati vsak starš pri nakupovanju otroškega vozička. Prva stvar je zagotovo stabilnost vozička. Na trgu je namreč veliko vozičkov, med katerimi so tako štirikolesniki kot tudi trikolesniki in celo takšni kolesniki, za katere lahko niste prepričani, kako delujejo. Vsekakor je najbolj stabilen voziček tisti, ki ima štiri kolesa. Za vožnjo po neravnih in raznolikih terenih pa je bolje tudi, da ima otroški voziček napihljive gume, ki bodo ublažile več tresljajev.

Veliko otroških vozičkov ima danes ročne zavore oziroma zavorne diske, predvsem tisti vozički, ki so namenjeni staršem, ki želijo ob vozičku teči ali se rolati. Vendar pa vam vsak pediater in otroški zdravnik takšnega vozička ne bo priporočal, saj za dojenčke ni primerno, da jih preveč trese, ker tresenje lahko povzroči mikrokrvavitve v možganih, lahko pa vpliva tudi na zakrčenost ramenskega sklepa.

Pomembna pa je tudi teža otroškega vozička. Nekateri priporočajo izbiro lahkega vozička, ki ga je možno dobro zložiti in ga tako lahko prenašate preprosto kjerkoli in kadarkoli. Vendar pa je ultralahek voziček lahko zelo nestabilen. Kot starš oziroma bodoč starš se preprosto morate zavedati, da je otroški voziček najprej namenjen otroku, šele nato vašemu udobju. Pred nakupom otroškega vozička dobro preverite razmerje med težo, udobjem in varnostjo vozička. Pri nakupu otroškega vozička pa vam bodo z veseljem pomagali strokovnjaki spletne otroške trgovine Mali vragci in Lux4kids.

Članki iz iste kategorije: