sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Katere storitve nudi podjetje Proen

V današnjem svetu vsaka hiša in poslovni objekt potrebuje energijske rešitve. Te lahko zajemajo širok pojem, saj pod njih štejemo ogrevanje, hlajenje, zračenje, kot tudi napeljavo vseh sistemov, ki jih potrebujemo v samem objektu. Ob vsem tudi potrebujemo učinkovite merilne sistem, da smo vedno na tekočem s porabo energije. Družba Proen omogoča celovite namestitve visoko-zmogljivih in visoko-učinkovitih sistemov pretoka plina, vode kot tudi prezračevanja za vsak objekt. V tem članku si bomo pogledali kaj vse nudi podjetje in kako lahko njihove storitve koristimo v vsakdanjem življenju.

Strojne inštalacije

V že dokončanih objektih ali pri novogradnjah potrebujemo strojne inštalacije. Omogočajo nam, da imamo v samem objektu nameščen sistem, ki skrbi za pretok življenjsko nujnih potrebščin med prostori. Med te štejemo vodo, elektriko in plin. Tako se lahko ogrevamo na plin ter uporabljamo vodovodni sistem v hiši brez skrbi. Če se bolj podrobno osredotočimo, nam družba Proen nudi:

  • Izgradnjo kanalizacije in vodovodnih sistemov
  • Namestitev klimatskih naprav
  • Napeljava plina za ogrevanje in kuhanje v hiši
  • Vgradnja prezračevalnih sistemov
  • Načrtovanje toplotnih črpalk in talnega ogrevanja
  • Namestitev centralnega sesalnega sistema
  • Vrhunski merilni sistemi

Za natančen izračun stroškov nam pri podjetju Proen lahko vgradijo merilne sisteme. Tako bomo lahko opazovali porabo vode pri posameznih osebah ali stanovalcih v bloku. Vgradnja merilnikov nam omogoča, da se pravilno razdelijo stroški, saj ne prihaja do odstopanj med dejansko porabo in meritvami. Vgradnja merilnikov ima sledeče prednosti:

Sanacija sistemov

Z prikazom dejanske porabe lahko izdelamo načrt, ki bo izboljšal učinkovitost porabe energije v našem stanovanju. Tako lahko znižamo stroške ogrevanja, porabe vode in drugih virov.

Podjetje Proen

Natančne izmeritve porabe

Če prihaja v več-stanovanjskih blokih do nesporazumov pri deljenju stroškov, lahko z merilnimi sistemi natančno razdelimo stroške med osebe oziroma uporabnike. Omogoča nam tudi, da izmerimo, kje nastajajo največji stroški in tako uvedemo ukrepe, ki jih zmanjšajo.

Energetska učinkovitost

Ekonomična raba energije je načeloma najbolj odvisna od samega prostora in načina uporabe energije, kot so radiatorji, klimatske naprave ipd. Tako želimo z najmanj moči ogrevanja zagotoviti udobno bivanje ljudi in živali v vsakem prostoru. Podjetje Proen nam nudi visoko-kakovostne ogrevalne sisteme in obenem odpravi nepravilno delovanje že vgrajenih. Z optimizacijo stroškov ogrevanja si lahko znižamo stroške tudi za več kot tretjino.

Strokovno svetovanje

Pri prenovi objekta ali novogradnji je vedno dobrodošlo, če imamo na voljo strokovnjaka s katerim se lahko posvetujemo. Družba Proen ima vrhunske tehnike in strokovnjake, ki nam pomagajo izvesti celoten projekt gradnje ali prenove. Svetujejo nam tudi glede strojnih inštalacij, ogrevanja, hlajenja ter vodovodnih sistemov. Ob tem je vedno treba upoštevati zakonske določitve gradnje in varnosti, ki jih moramo vključiti v vsak projekt.

Projektiranje in vzdrževanje

Projekt izgradnje hiše je lahko zelo zahteven. Pri tem je treba upoštevati veliko določil, ki je najbolje, če se glede njih posvetujemo s strokovnjakom. Podjejte Proen in njihovi strokovnjaki nam izdelajo vrhunski terminski plan, ki je prikrojen našim željam. Tako lahko izgradimo svoje sanjsko hišo ali drug objekt, ki bo ustrezal vsem varnostnim predpisom. Obenem bomo imeli zagotovljeno največjo energijsko učinkovitost z minimalnimi mesečnimi stroški.

Po drugi strani lahko vedno zaprosimo tehnike v podjetju Proen za pregled in vzdrževanje vseh strojnih inštalacij doma in v podjetju kot tudi javnih objektih. Vsako vzdrževalno delo se opravi s pregledom načrtov, stanja naprav in inštalacij, kot tudi posvetom s stranko za izbiro najboljšega načina vzdrževanja.

Članki iz iste kategorije: