sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Strešni kovčki na skoraj vsako vozilo

Zadnja leta se spreminjajo navade dopustovanja in preživljanja počitnic tudi med Slovenci. Čedalje bolj je, tako med mlado kot tudi med staro populacijo, priljubljeno kampiranje. Dopustovanje v kampih predstavlja poseben užitek, druženje v stiku z naravo in sproščene počitnice. A velikokrat se zatakne ravno pri količini prtljage, ki jo udobno kampiranje zahteva od dopustnikov. Na počitnice v kam moramo vzeti šotor, mizo, stole, blazine, kuhalno opremo in še in še, odvisno od udobja, ki si ga želimo med dopustom.

Zatakne se pri velikosti avtomobila oziroma njegovega prtljažnega prostora, ki je največkrat premajhen za tovrstne dopustnike. Rešitev so strešni kovčki, ki so sprva postali popularni ravno med ljudmi, ki odhajajo na počitnice kampirat.

Naj bo kampiranje s strešnim kovčkom udobno

Oprema za udobno kampiranje seveda obsega veliko kosov, ki zajamejo tudi veliko prostora. Redkokdo si želi popolnoma robinzonskega kampiranja, zato se opreme nabere običajno za več kot en prtljažni prostor. Strešni kovčki so za takšne situacije več kot odlična izbira.

Strešni kovčki

V strešni kovček lahko pospravimo veliko več, kot to deluje na zunanji videz. Strešni kovčki so zelo prostorni in zagotavljajo popolno varnost naše prtljage, tako pred vremenskimi vplivi, kot tudi pred nezaželenim brskanjem oziroma krajo.

Večji prtljažni prostor tudi na strehi

Strešni kovček služi povečanju prtljažnega prostora. Običajno v strešne kovčke pospravimo stvari, ki jih ne potrebujemo med potjo, saj je jemanje prtljage iz strešnega kovčka malo težje kot iz prtljažnika. Izberemo lahko različne velikosti strešnih kovčkov in različne barve le-teh. Pred nakupom dobro premislimo, koliko prtljage bomo običajno prevažali v strešnem kovčku in tako določimo velikost strešnega kovčka, ki ga nameravamo kupiti.

Kvalitetni materiali za manj skrbi

Strešni kovčki morajo biti kvalitetni in iz kvalitetnih materialov, da nam ne bodo na dopustu povzročali več preglavic kot udobja. Posebno pozornost moramo nameniti tudi lahkemu nameščanju strešnih kovčkov na naše vozilo.

Poleg tega pa dobro preverimo, kakšne način zaklepanja podpira želen strešni kovček. Z njim namreč želimo imeti lepši dopust, ne pa slabih spominov, ki jih lahko povzroči kraja. Zato svetujemo premišljen nakup strešnega kovčka in izbor kvalitetnih materialov, iz katerih je kovček narejen.

Članki iz iste kategorije: