četrtek, 30 novembraNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Varno prevažanje koles z avtomobilom

Strešni nosilci za avto so najboljša izbira

Če imamo možnost, je uporaba strešnih nosilcev za kolesa odlična izbira. Res je, da moramo vse namestiti na streho našega vozila, vendar imamo na razpolago največ prostora. Dandanes ima večina avtomobilov že tovarniško nameščene prečke ali vtore, kamor namestimo nosilce. Predhodno preverimo možnost namestitve strešnih nosilcev na naše vozilo. Večina modelov uporablja univerzalni vpenjalni mehanizem. To pomeni, da jih lahko namestimo na skoraj katerokoli vozilo. Obstajajo pa izjeme, ki pašejo samo na določena vozila, znamke vozil in vrste vozil.

Glavne prednosti strešnih nosilcev

Ključna prednost je seveda ta, da ne motijo uporabe vozila. Tako imamo kabino in prtljažni prostor prosta vse opreme, ki nas bo lahko ovirala. Tako lahko v samo vozilo naložimo več prtljage, saj so kolesa varno spravljena na strehi. S tem pa imamo popolnoma prost zadnji del avtomobila za vlečenje prikolice.

Enostavna montaža nosilcev na streho vozila

Izredno pomembno je, da primerno pričvrstimo vse vijake in pravilno uporabimo sponke na naših nosilcih. Dobro je, če vse dvakrat preverimo, preden se odpravimo na pot. Za pomoč pri nameščanju pa lahko vedno zaprosimo prijatelja ali lokalnega mehanika.

Strešni nosilci za terenske avtomobile

Skoraj vsi terenci imajo prostor za dodatno gumo na zadnji strani. Možno je, da kupimo nosilec za kolesa, ki ga pritrdimo na mesto, kjer je dodatna oziroma rezervna guma. V večini primerov jih pritrdimo z vijaki na samo pnevmatiko ali nosilec.

Slabost je ta, da lahko z njimi prevažamo samo do dve kolesi. Je pa odlična rešitev, če se odpravljamo v bolj težko dostopne kraje. Tako se lahko odpravimo na nepozabno avanturo v hribe, gore in druge kraje, kjer z navadnim avtomobilom ne moremo priti.Članki iz iste kategorije: