sreda, 10 julijaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Varno na pot z nosilci za kolesa

Kadarkoli je potrebno kolesa prepeljati na neko drugo lokacijo, razmišljamo kako bi to storili. Najbolj enostavno je to storiti seveda z vlakom ali avtomobilom ter z večjimi dostavnimi vozili. Nekateri si jih na cilj svojega daljšega dopusta tudi preprosto pošljejo z dostavno službo in jih kolesa tam že čakajo ob prihodu, čeprav so te dostave tako zelo hitre, da je praktično vvseeno, če si jih pošljete dan pred odhodom.

Naj bo varno in udobno

Niti ni pomembno ali boste s seboj vzeli otroška kolesa ali kolesa za odrasle, v vsakem primeru jih je potrebno udobno in varno prepeljati do cilja. Če nameravate to storiti z osebnim vozilom, so izdelovalci prtljažnikov za kolesa za vas razvili odličen in enostaven mehanizem, ki je pravzprav prtljažnik, ki se ga namesti na zadnji del vozila ali pa takšen, ki ga namestite na streho vozila.

nosilci-za-kolesa

Razlike ja v uporu ter v teži, ki deluje na vozilo. Upor bo nekaj večji, če se kolesa vozijo na strehi, redko pa se zgodi, da bi vozilu ob trku ali naglem zaviranju prtljažnik na strehi popustil in odletel po svoje. Čeprav so tisti nosilci za kolesa, ki se jih namesti za vozilo bolj praktični, pa se šoferjem pogosto zgodi, da imajo potem otežkočeno pot do prtljažnika ali pa pozabijo, da imajo nosilec montiran za vozilom, kar ob vzvratnem parkiranju lahko hitro pomeni, da si boste napravili škodo, ko boste vozilo parkirali preblizu kake hiše, drevesa ali drugega vozila.

Ali veste da so strešni kovčki sprva postali popularni med ljudmi, ki odhajajo na počitnice kampirat. Več o njih si lahko preberete s klikom na povezavo.

Članki iz iste kategorije: