petek, 1 marcaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Avtomatizirano zalivanje vrta

Zalivalni sistemi vam lahko močno olajšajo skrb za vaš vrt in okolico hiše, za kmetijske površine, nasad itd. Uspešno namreč poskrbijo za to, da bo vaš vrt vedno lepo zalit in to z ravno pravšnjo količino vode in ob pravem času. Z njimi lahko zalivate vaš vrt v vročih poletnih dneh oziroma takrat, ko vas ni doma. V ta namen so na voljo različni izdelki, ki vam omogočajo popolno avtomatizacijo, s katero si zagotovite odlično udobje.

Takšni namakalni oziroma zalivalni sistemi so enostavni za uporabo in se super obnesejo v praksi tako pri uporabi doma kot v okolici poslovnih prostorov, v parkih, na njivah in drugih kmetijskih površinah ter tudi prav povsod drugje. Torej so zalivalni sistemi praktično univerzalna možnost, ki nam olajšajo nego rastlin in poskrbijo za to, da imajo rastline vedno dovolj vode, četudi morate zjutraj, ko bi jih bilo treba zaliti, odhiteti v službo, ali četudi greste na dopust.

Zalivalni sistemi za vrt

Namakalni sistemi za vrt

Namakalni in zalivalni sistemi za vrt so namenjeni vsem, ki jim zmanjkuje časa in energije za zalivanje vrta. Namenjeni so tistim, ki želijo imeti lep in negovan vrt, za kar se uporabi razne sisteme cevi, ki se jih napelje po vrtu, oziroma razpršilce in podobno. Nekoč so bili takšni sistemi dragi, danes pa na srečo ni več tako.

Zalivalni sistemi za vrt

Na voljo so tako namakalni kot zalivalni sistemi po ugodnih cenah, ki delujejo dobro in učinkovito ter imajo tudi dolgo življenjsko dobo. Narejeni so namreč tako, da so čim bolj trajni, če pa se kakšen del slučajno pokvari, pa ga je enostavno nadomestiti z novim in sistem zopet deluje.

Praktični zalivalni sistemi

Če torej razmišljate o tem, da bi takšen sistem namestili na svoj vrt, vam to vsekakor priporočamo! Tako se boste lahko precej razbremenili, saj boste imeli z vrtom manj dela, hkrati pa bo ta lepši in bo bolje uspeval, saj bo redno zalit. V primeru, da vam je redno zalivanje vrta predstavljalo preveliko obveznost, boste sedaj lažje zadihali.

Zalivalni sistemi za vrt

Tako bodo rastline dobile točno toliko vode, kot jo potrebujejo, kar je bistveno za njihovo rast in razvoj plodov. Zalivalni sistemi vam omogočajo tudi, da brez skrbi odidete na dopust, saj bo za vaš vrt, travnik, njivo ali drugo površino odlično poskrbljeno tudi v vaši odsotnosti!

Prihranite čas in energijo

Če si želite lep vrt, a nimate časa zanj, potem so zalivalni sistemi prava rešitev za vas. Enako velja za vse, ki jim za vsa vrtna opravila zmanjkuje energije oziroma so opešali zaradi starosti. To še ne pomeni, da morajo opustiti tudi vrtnarjenje, le olajšati si ga morajo.

Zalivalni sistemi bodo tako razveselili tudi vse starejše in so čudovito darilo za babico ali dedka, ki rada vrtnarita in pridelujeta različno zelenjavo. Prav bodo prišli tudi kmetovalcem, ki se spopadajo s sušo in njenimi posledicami, kar lahko prinese veliko škodo. Hkrati pa poslabša tudi pridelek, saj rastline za razvoj plodov potrebujejo dovolj vode. Zalivalni sistemi jim jo zagotavljajo ne glede na vreme, vaš čas in druge dejavnike ter jim omogočajo, da dobro uspevajo.

Vse za avtomatsko zalivanje

Na spletni strani ab-doo.si lahko dobite prav vse za avtomatsko zalivanje vrta, tako da bo ta zalit in negovan tako, kot je treba. Na voljo so številni vrhunsko kakovostni zalivalni sistemi priznanih proizvajalcev oziroma posamezni elementi zanje, med katerimi lahko izbirate. Med njimi so:

  • vrtne cevi za zalivanje,
  • razpršilci in šobe za vodo,
  • pršilne pištole
  • vrtne črpalke,
  • koluti za cevi,
  • različne spojke in drugi priključki,
  • številni dodatki za namakanje in zalivanje.

Zalivanje za manjše vrtičkarje

Nimate velikega vrta ali njive, ampak imate le vrtiček? Imate manjši vrt ali pa vrt na balkonu v cvetličnih loncih? Tudi vi lahko poskrbite za uspešno namakanje in za boljšo rast svojih rastlin! Na voljo so namreč tudi mini kapljični namakalni oziroma zalivalni sistemi, ki so primerni za manjše vrtičkarje.

So zelo preprosti za nameščanje in vam omogočajo enostavno uporabo. Poleg tega pa so v ponudbi tudi posebni zalivalni sistemi za sobne rastline oziroma za rastline, ki rastejo v loncih in koritih. Prav za vsako rastlino se vsekakor najde ustrezna rešitev za zalivanje ali namakanje, zato si čim prej oglejte ponudbo in premislite, kakšni zalivalni sistemi bi prišli prav vam!

Članki iz iste kategorije: