sreda, 29 majaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Za vrtičkarje je primerno kapljično namakanje

Mnogi vrtičkarji se zavedajo, da je najbolj preprosta in tudi najbolj ugodna rešitev za njihove vrtove mehke ploščate cevi s kapljači na razdalji 20 centimetrov. Tak sistem namakanja se imenuje kapljično namakanje. V praksi je to oblika namakanja s cevmi, ki so položene ob vrtnine ali med posamezne vrste. Gre za povsem profesionalno obliko namakanja.

Kapljično namakanje

Ker je tovrstno namakanje praviloma namenjeno razmeroma majhnim površinam, so za tak sistem potrebne manjše oziroma kratke cevi. Tudi zaradi tega lahko povsem brez težav zagotovimo zadosten tlak v ceveh. Zalivalni sistemi za vrt zaradi tega omogočajo da je namakanje veliko bolj enakomerno. Od razpoložljivosti tlaka pa je najbolj odvisno, kako dolgo bomo morali neko površino namakati.

Cevi kapljičnega namakanja so večinoma ugodne

Meter takih cevi, ki jih vsebuje kapljično namakanje, ponavadi stane malo. V povprečju nekje do 24 centov. Veliko večji strošek pa lahko predstavljajo trajne okrogle bolj toge cevi, ki imajo že vgrajene kapljače, ki imajo življenjsko dobo tudi več kot deset let.

Članki iz iste kategorije: