sreda, 29 majaNajnovejše novice iz slovenskega spleta

Sredstvo za brezhibno delovanje prevoznih sredstev

Naša vozila za svoje brezhibno delovanje potrebujejo marsikaj. Tega se zelo dobro zavedajo tudi v podjetju Silux, ki je znano predvsem po svoji spletni trgovini, kjer lahko kupimo prav vse za naše prevozno sredstvo. Na njihovem spletnem mestu tako lahko izbiramo med več kot 70. 000 različnimi avtodeli. Vsi deli pa so preverjene kakovosti najboljših proizvajalcev, ki so poznani pri nas in tudi v svetu. Spletni nakup njihovih izdelkov je zelo enostaven in tudi povsem varen. Podjetje nam nudi tudi garancijo, v primeru če z njihovim izdelkom ne bi bili zadovoljni. Pri izbiri izdelkov za naše jeklene konjičke nam pomaga tudi zelo zmogljiv iskalnik. Tako lahko v trenutku poiščemo izdelek, ki ga potrebujemo za svojo udobno ter varno vožnjo.

Motorno olje

Podjetje Silux ne ponuja samo avtodelov

Podjetje Silux pa ni priljubljeno samo zaradi vrhunskih avtodelov, temveč tudi zato, ker svojim strankam oziroma kupcem tudi svetuje in jim ponuja številne novice. Njihovim obiskovalcem namreč želijo zagotoviti celostno uporabniško izkušnjo, kar je v današnjem času izjemnega pomena za podjetje, predvsem če želijo obdržati stranke in si tudi pridobivati nove. Podjetje nam svetuje tudi v povezavi z motornimi olji. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj najbolj koristnih in tudi uporabnih nasvetov ter informacij z njihove strani.

Zakaj vozilo potrebuje motorno olje?

Eno od najbolj pomembnih vprašanj, ki se pojavlja v povezavi z motornim oljem, je zagotovo to, zakaj tovrstno sredstvo naše vozilo sploh potrebuje. V prvi vrsti je motorno olje potrebno za brezhibno delovanje motornim vozilom v cestnem prometu. Njegova glavna naloga je, da nam lahko zagotovi nepretrgan tekoč mazalni film med dvema površinama. Ti dve površini se gibata, olje pa pri tem bistveno zmanjša trenje. Druga pomembna naloga tega sredstva je ta, da odvaja in omogoča prenos toplote na motorni hladilni sistem.

Za svoje prevozno sredstvo pa moramo seveda uporabljati povsem kakovostno motorno olje, če želimo nemoteno delovanje motorja. Predvsem zaradi tega ga moramo tudi stalno obnavljati.

Motorna olja, ki jih prodaja v spletni trgovini Silux, prispevajo tudi k temu, da so naši stroški pri vzdrževanju vozil veliko nižji. Prav tako se tudi vozimo v veliko bolj ekonomičnih vozilih, za katera je značilno, da imajo večjo moč, porabijo pa manj goriva in imajo čistejši izpuh. Tudi delovanje motorja bo veliko bolj zanesljivo in trajno. Konec koncev je ravno od tega v nejvečji meri odvisna tudi varnost v cestnem prometu.

Katero je pravo motorno olje za nas?

V podjetju Silux nam bodo vedno svetovali in odgovorili na vprašanje, katero motorno olje je najbolj primerno za naše vozilo. Vemo, da na trgu obstaja zelo bogata ponudba motornih olj, ki se med seboj razlikujejo tudi po kakovosti. V grobem se vsa motorna olja delijo glede na svojo viskoznost in tudi glede na že omenjeno kakovost. Na podlagi teh dveh dejavnikov se najlaže odločimo za najbolj primerno vrsto olja.
Dobro je vedeti tudi to, da faktor viskoznosti velja za najbolj pomembno lastnost olja. Ta se spreminja predvsem s temperaturo. Opisujemo jo s posameznimi razredi. Ti so opredeljeni z merjenjem viskoznosti pri določenih temperaturah.

Cena motornih olj

Motorna olja se med seboj razlikujejo tudi glede na ceno. Njihova cena je najbolj odvisna od kakovosti motornega olja, ki smo jo poudarili že večkrat, in od količine pakiranja. Najbolje je, da se o cenah motornega olja pozanimamo kar pri podjetju, kjer ga kupujemo.

Motorno olje

Menjava motornega olja

Motorno olje je potrebno tudi pravočasno zamenjati. Intervale, ki so povezani s tem, nam najpogosteje določijo kar proizvajalci vozil. Običajno se to navezuje na prevožene kilometre ali pa na določeno časovno obdobje. Najbolje je olje zamenjati, ko smo prevozili med 10. 000 in 30. 000 kilometrov ali pa na leto ali dve. Zanimivo je tudi to, da nekateri proizvajalci vozil določajo tovrstne intervale na podlagi načina naše vožnje, ki ga spremlja poseben računalnik v vozilu.

Mineralno, sintetično ali polsintetično motorno olje?

Na motornem olju lahko vidimo več različnih oznak. Vse pa se nanašajo na bazna olja, ki se pridobivajo iz surove nafte. Pri tem mislimo na mineralno, sintetično in polsintetično motorno olje. Raziskave so utemeljeno pokazale, da je najboljše motorno olje sintetično olje.

Za konec naj povemo še zelo dober nasvet podjetja Silux, da moramo pri menjavi olja natočiti v celoti olje istega proizvajalca, enake viskoznosti, kakovosti in tudi enake specifikacije.

Članki iz iste kategorije: